łożysko do kola przedniego POMOCY
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz
- horse
- Forumowicz
- Model: Mustang Convertible
- Silnik: V6 4.0
- Kolor: Torch Red
- Kontakt:
paytoplay a jak Ci sie to objawialo bo ja mam wrazenie ze w prawym kole podczas jazdy mam takie ciche "łuuu" "łuuu" "łuuu" nawet na prostej drodze z tym ze kiedy skrecam w lewo troche bardziej ale to wszystko wystepjuje tylko przy szybkiej jezdzie, wczesniej z tego co zauwazyelm lozyskoi zazwyczaj objawialo sie na zakretach dlatego teraz to troche dziwne dla mnie
Jam jest Wujek Staszek Mistrz Ciętej Riposty!!! :D
-
- Forumowicz
- Silnik: V6 3.7
- Kolor: Sterling Grey
- Kontakt:
moja dziewczyna wzięła samochód i pojechała do rodziców - ok 350 km zrobiła, wróciła i mówi ze coś buczy, tak jakby w kole... olałem - stwierdziłem ze on zawsze buczy ![Kwadratowy :]](./images/smilies/splash.gif)
zostawiliśmy samochód i wyjechaliśmy na tydzień na sylwestra, jak wróciliśmy i przesiadłem się do konika to rzeczywiscie przy ok 80 kmh cos zaczynalo buczec. i to juz dosc głosno, potem ten próg zaczął spadać i buczało już przy 40 i to coraz głosniej...
Pojechałem na przegląd bo mi stempel sie kończył i gość sprawdził mi od razu ze to łożysko...
tzn podniósł samochód i na sucho zaczął kręcić przednimi kołami no i w jednym coś leciutko obcierało
jaki z tego morał? zawsze należy słuchac kobiet
![Kwadratowy :]](./images/smilies/splash.gif)
zostawiliśmy samochód i wyjechaliśmy na tydzień na sylwestra, jak wróciliśmy i przesiadłem się do konika to rzeczywiscie przy ok 80 kmh cos zaczynalo buczec. i to juz dosc głosno, potem ten próg zaczął spadać i buczało już przy 40 i to coraz głosniej...
Pojechałem na przegląd bo mi stempel sie kończył i gość sprawdził mi od razu ze to łożysko...
tzn podniósł samochód i na sucho zaczął kręcić przednimi kołami no i w jednym coś leciutko obcierało
jaki z tego morał? zawsze należy słuchac kobiet

Bart
-
- Stowarzyszenie MKP
- Model: Mustang GT 4.6 Turbo
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: satin silver
wlasnie walcze z tematem... jezeli chodzi o rocznik 2005, to mial on to w std. jest TSB na ten temat, nie ma podkladki pod sprezyna a druga rzecz to lozysko skretne amortyzatora.musti69 pisze:A czy dość donośne "stuknięcie" podczas kręcenia kierownicą podczas gdy auto stoi w miejscu lub bardzo powoli się porusza to jest objaw uszkodzonego łożyska/piasty ? Tak mi powiedzieli w jednym z serwisów. Chciałbym także zapytać czy coś się zmieniło, i czy są gdzieś w PL dostępne te części ?