![Kwadratowy :]](./images/smilies/splash.gif)
ale dobrze wiedzieć co można zrobić nawet bez kompresora.
dzięki za przepis
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, Rezor, stang232, celibad, pluzz, mcgan, Pavulon_, Rezor, stang232, celibad, pluzz
Na obecnych kapciach tył 275 i felgach 20 mieszczę się w 5,0-5,1 na slikach miałem 4,8s.Olaf pisze:Red Hornet,
no wielki szacunek za osiągi !!!! (a mierzyłeś ile masz od 0 do 100KM/h przed przeróbkami i teraz?)
a tak (mniej-więcej) pamiętasz koszty tych ww. przeróbek?
Ja to się czaję co tu zrobić:
a) dodać coś w stylu ww.
b) wrzucić kit kompresora,
c) Kupić GT500 (tu kasa b. duża niestety ; (
d) poczekać 1-2 lata lata i pewnie wtedy będzie w standardzie GT z silnikiem 5.0 400KM i do niego ew. wrzucić jakieś mody
To cholernie trudy wybór bo najpierw muszę znaleźć nową pracę a drugie to wolę automaty więc pkt. d) jest mi najbliżej ; )
Tak ale to są rzeczy, które przy kompresorze też warto zrobić - zwłaszcza zawias.tomec pisze:Do tego jeszcze pewnie cała masa modyfikacji nie podnosząca bezpośrednio mocy, ale przekładająca się na osiągi. Mam na myśli wał, zmiany przełożeń, zawieszenie itp itd
Ja jestem ze śląska.mario pisze:Redd'y a skąd jesteś? Może będziesz miał chęci i czas za to się zabrać, odpalę Ci co nie co
Na pewno kosztorys będę musiał przygotować włącznie z całym zestawem plus dodatkowe podzespoły o których wspomniałeś/nie.
Póki co, muszę znaleźć jakiś ciekawszy egzemplarz a potem można działać.
Jak nie w tym roku to na początku przyszłego będę coś działać w tym kierunku.
pozdro.
no kompresor kazdy lekko halasuje,moj przy boost 6psi prawie wogole nie halasowal ,ale teraz przy 11psi halasuje juz na wolnych obrotach bo mniejsza rolka daje mu wyzsze obroty i bardziej go slychac,no ale mysle ze w shelby i innych jeszcze bardziej slychac,a najbardziej w tych dokladanych, nie pamietam ale chyba Vortech najbardziej halasuje(albo paxton)Stangdaro pisze:Ja montowałem w Mystic Cobrze kompresor Procharger P1SC stage II i powiem tak dla tych co chcą montować :
silnik się wkręca niesamowicie łeb urywa![]()
kompresor wyje (skrzypi) jakby coś się w nim mieliło ale to normalne bynajmniej kolega w Corvette Z02 miał taki sam i tak samo wył![]()
moc moim zdaniem więcej niż 450-480KM nie ma co pchać bo już ponad 500KM to jedynie co to zostaną dłuższe ślady na drodze - miałem zestrojoną Cobrę pierwszym razem na 530KM potem jako że chciałem mieć w zanadrzu Nitro zmniejszyłem moc do 486KM + 75KM z Nx-a jedyna różnica to dopiero powyżej 160km/h odczuje się większą moc a tak najbardziej optymalne 450-480KM i oczywiście zawias i hamownię trzeba dłubnąć obowiązkowo bo fabryczne nawet w Cobrze jest za cienkie do takich mocy