Czy chcesz żeby powstał dział LPG na naszym forum ??

O mustangu i o nas

Moderatorzy: Hans, Hans

Zablokowany

Czy chcesz żeby powstał dział LPG na naszym forum ??

Czas głosowania minął 2009-06-01, 10:20

TAK
50
52%
NIE
47
48%

Liczba głosów: 97

caniggia
Stowarzyszenie MKP
Model: Mustang GT 4.6 Turbo
Silnik: V8 4.6
Kolor: satin silver

Post autor: caniggia » 2009-05-20, 10:20

Cyryl pisze:Jednymi z założeń demokracji stosowanych w tej chwili na
Z dyskusji wynika również wielka nietolerancja lobby LPG w stosunku do członków klubu z podkreśleniem obu tych wyrazów, którzy mają odmienne zdanie na ten temat.
Cos Ci sie chyba pomieszalo, czy "lobby LPG" najezdza na reszte ze jezdzi na benzynie i chce zeby nie zakladac tematow z benzyna zwiazanych? Nie chodzi o odmienne zdanie, bo kazdy takie moze miec, tylko ze jak ktos chce pogadac o LPG, to nie moze, bo albo nie bedzie dzialu specjalnego do ktorego Ci co im sie to nie podoba nie beda zagladac i wcinac sie w techniczne zagadnienia swoimi tekstami, albo co chwile bedzie sie zakladal osobny temat i zamiast techniczych porad bedzie takie pieprzenie w bambus jak w tym temacie.

can
Ostatnio zmieniony 2009-05-20, 10:23 przez caniggia, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Cyryl
Stowarzyszenie MKP
Model: GT Premium 2007
Kolor: Mineral Grey

Post autor: Cyryl » 2009-05-20, 10:21

gutenberg2k pisze:Mustang GT ze sportem ma wspólną tylko moc kolego... A v6 nawet to nie..Ale już się nie odzywam...
Sprawdź jak na niektórych torach Aston Martin dostaje w D od Mustanga.
A klasyczna sylwetka?
Co Cię podkusiło, żeby do takiego klubu należeć? Skoro to auto to takie G... i jeszcze w dodatku zagazowanie jest kontrowersyjne.

[ Dodano: 2009-05-20, 10:24 ]
Caniggia - przeczytaj moje zdanie bez emocji i całe. Potem spróbuj się ustosunkować, lub nie.

caniggia
Stowarzyszenie MKP

Post autor: caniggia » 2009-05-20, 10:27

Cyryl pisze:
gutenberg2k pisze:Mustang GT ze sportem ma wspólną tylko moc kolego... A v6 nawet to nie..Ale już się nie odzywam...
A klasyczna sylwetka?
Co Cię podkusiło, żeby do takiego klubu należeć? Skoro to auto to takie G... i jeszcze w dodatku zagazowanie jest kontrowersyjne.

jezeli chodzi o sport to nawet GT mocy nie ma... 300km z 4.6., 210 z 4.0... *smile* chciaz 5 sek w gt i v6 6,5 do setki robi wrazenie.

te samochody kocha sie chyba akurat z innego powodu niz moc. podobnie jak HD:)

[ Dodano: 2009-05-20, 10:28 ]
Cyryl pisze:
A klasyczna sylwetka?

[ Dodano: 2009-05-20, 10:24 ]
Caniggia - przeczytaj moje zdanie bez emocji i całe. Potem spróbuj się ustosunkować, lub nie.
peace and love :) emocje w tym temacie sa duze...

Awatar użytkownika
RedHornet
Forumowicz
Model: Mustang GT
Kolor: RedHornet

Post autor: RedHornet » 2009-05-20, 10:46

Panowie a co z założeniem tematu o instalacjach na olej roślinny. To jest dopiero odlot podjeżdżam GT V8 pod biedronkę i leje parę butelek oleju z biedronki do baku hehe albo zlewki z McDodnalda :rotfl:

Alfatech proszę o uruchomienie oficjalnej Ankiety - Ja jestem na TAK.

[img]http://i938.photobucket.com/albums/ad230/RedHornet_PL/Avatar/Avatar-Stripe-5-ANIM.gif[/img]
Best 1/4 ET 12,89

Awatar użytkownika
RedHornet
Forumowicz

Post autor: RedHornet » 2009-05-20, 10:56

alfatech pisze:
RedHornet pisze:Alfatech proszę o uruchomienie oficjalnej Ankiety - Ja jestem na TAK.
no proszę Cię :wstyd:
No co chciałbym wiedzieć jak to jest pomykać Mustangiem na frytkach ile można zaoszczędzić kapuchy?. Można by założyć wspólny temat np "Mustang Inaczej czyli frytki na gazie" :zdziwko:
Można by w ogóle wyeliminować paskudną droga i śmierdzącą benzynę - do baku olej rzepakowy a do koła zapasowego gaz :orany:
Ostatnio zmieniony 2009-05-20, 10:58 przez RedHornet, łącznie zmieniany 1 raz.

[img]http://i938.photobucket.com/albums/ad230/RedHornet_PL/Avatar/Avatar-Stripe-5-ANIM.gif[/img]
Best 1/4 ET 12,89

Awatar użytkownika
Cyryl
Stowarzyszenie MKP

Post autor: Cyryl » 2009-05-20, 10:58

RedHornet pisze:Panowie a co z założeniem tematu o instalacjach na olej roślinny. To jest dopiero odlot podjeżdżam GT V8 pod biedronkę i leje parę butelek oleju z biedronki do baku hehe albo zlewki z McDodnalda
Dzięki wielkie.
Od rana byłem dziś jakiś niedopieprzony. Ale obudziłeś mnie tym stwierdzeniem.
Teraz wiem, że żyję! :D

Awatar użytkownika
RedHornet
Forumowicz

Post autor: RedHornet » 2009-05-20, 11:04

Cyryl pisze:
RedHornet pisze:Panowie a co z założeniem tematu o instalacjach na olej roślinny. To jest dopiero odlot podjeżdżam GT V8 pod biedronkę i leje parę butelek oleju z biedronki do baku hehe albo zlewki z McDodnalda
Dzięki wielkie.
Od rana byłem dziś jakiś niedopieprzony. Ale obudziłeś mnie tym stwierdzeniem.
Teraz wiem, że żyję! :D
Co się śmiejesz podobno w stanach jakiś naukowiec opracował przeróbkę swojego silnika i teraz jeździ na wodzie. Ma taki patent ze jakieś tam urządzenie rozczepia wodę spala się wodór a z rury leci czysty tlen.
A owiany legendą samochód Tesli który jeździł sam bez przerwy bez żadnego zasilania. Przetwarzał w 100 % energie obrotowa koła do ich ponownego napędzania czy jakoś tak. Trzeba go było tylko pchnąć i koniec.

Best 1/4 ET 12,89

caniggia
Stowarzyszenie MKP

Post autor: caniggia » 2009-05-20, 11:12

RedHornet pisze: Co się śmiejesz podobno w stanach jakiś naukowiec opracował przeróbkę swojego silnika i teraz jeździ na wodzie. Ma taki patent ze jakieś tam urządzenie rozczepia wodę spala się wodór a z rury leci czysty tlen.

Polak w latach 80 juz zrobil malucha z taka instalacja, taly w rurkach byl, ktos kupil od niego patent ale nie wiadomo kto, kto mialby interes w jezdzie na wodzie oprocz uzytkownikow??? zaraz by byla akcyza na wode i po 4zl za litr:). Ten sam temat ze zderzakiem pochlaniajacym energie, temat znika tak szybko jak sie pojawil. Nikt oprocz uzytkowniko nie ma w tym interesu a wiadomo ze zwykly czlowiek dla tych z kasa i na gorze to wielkie gowno do dojenia.

A jezeli chodzi o lpg tak jeszcze, pomijajac fakt samego gazu, tak bardzo wszystkim nam tutaj podoba sie amerykanska motoryzacja, wiec moze wziasc temat z tej strony ze 100km mustangiem GT bedzie kosztowac tyle to amerykanina na benz. Ciekawe na co Mustangi by jezdzily w US jak zupa u nich kosztowala by 1,5$ za litr a nie 2$ za galon. Pewnie tez na lpg albo mialy by pojemnosc 1,3:)

can

[ Dodano: 2009-05-20, 11:30 ]
dla przykladu mozna jezdzic na mieszance 50% benzyny, 50% wody (wodor produkowany w locie):

http://water4gas.com/

[ Dodano: 2009-05-20, 11:50 ]
nazywa sie do generatory HHO 1 litr benz spala na 3 litry wody :) musze zglebic temat, moze zamiast lpg...

[ Dodano: 2009-05-20, 11:57 ]
100$:

http://shop.ebay.com/?_from=R40&_trksid ... Categories

katia
Młodszy Forumowicz
Model: Mustang
Silnik: V6 3.8
Kolor: niebieski

Post autor: katia » 2009-05-20, 12:45

ej chlopcy chlopcy spokój :serce: ;)

Awatar użytkownika
Pawellos
Forumowicz
Model: 2009 Mustang GT
Kolor: Candy Apple Red

Post autor: Pawellos » 2009-05-20, 12:53

RedHornet pisze:Parafrazując temat gazu w mustangu to to wygląda jak na tym filmie
Pierwszy epizod to oczywiście mustang a drugi to też 'prawie' mustang tylko na gaz

Ta, a ja oczywiście jestem człowiekiem bo jestem biały, a ten drugi to 'prawie' człowiek bo jest czarny...

Wstyd mi za was, 0 tolerancji, jak mówię, ja też nigdy nie założę LPG, ale to jest tak samo forum tych co chcą gaz jak Tych co nie...

Idź jeden z drugim do sklepu pod domem i powiedz że nie mogą sprzedawać tam papierosów bo Ty nie palisz..

Wstyd Panowie, jesteście 'prawie' jak rasiści.

alfatech
Forumowicz
Model: 2005 DżiTi
Kolor: Czrny XTRMNTR
Kontakt:

Post autor: alfatech » 2009-05-20, 12:59

gutenberg2k pisze:Przez nietoleracje...
Pawellos pisze:Wstyd mi za was, 0 tolerancji,
co do szeroko pojętej tolerancji/nietolerancji bardzo dużo się o tym mówi i pisze nie roumiejąc co to tak na prawdę jest.

Czy nietolerancja to dowcipy o geyach czy tylko to takie niewinne żarciki ,które mimiowolnie obrażają homoseksualistów ,którzy czują się w ten sposób dyskryminowani?
".......... nie mam nic do gejów dopóki to mnie nie dotyczy..."
Bądźmy konsekwentni ,statystycznie na 99% jest wsród nas osoba lub są osoby odmiennej orientacji seksualnej ............ dlaczego nie mają mieć swojego działu?
Co Wy na to moi tolerancyjni koledzy :hyhy:

Pozdrawiam
Tomek http://www.alfa-tech.com.pl/kontakt/

Awatar użytkownika
Pawellos
Forumowicz
Model: 2009 Mustang GT
Kolor: Candy Apple Red

Post autor: Pawellos » 2009-05-20, 13:13

Mnie to nie przeszkadza, tylko powiedz mi co ten dział może w nosić?
Czym różnić się będzie ich dział od ogólnego?
Trochę jedziesz po bandzie...

Ja to nie rozumiem w ogóle co to za pytanie czy ma być dział, nie wiem po co osobny dział, takie getto, niech tematy związane z lpg trafiają normalnie do garaż/warsztat, kto zainteresowany nich czyta, kto nie zainteresowany niech nie czyta

Co Cie to obchodzi czy ktoś ma gaz czy nie, nawet jeśli to psucie samochodu, to psuje swój a nie Twój.

Awatar użytkownika
Hans
Forumowicz
Model: 500
Kolor: Black
Stajnia: Stajnia Mazowiecka

Post autor: Hans » 2009-05-20, 13:17

alfatech, zaczynasz gadać jak Radek. Bycie gejem nie ma związku z technicznymi aspektami dotyczącymi Mustanga (chyba, że np. ktoś lubi dupą biegi zmieniać :D ), za to tak poważna i dość znana ingerencja w mechanikę samochodu jak instalacja LPG ma.

A co do tej szeroko pojętej tolerancji, to masz rację. :) Problem w byciu konsekwentnym polega na tym, że nasze mniejszości seksualne jeszcze nie zgłosiły takiego pomysłu, a co za tym idzie jest to bez sensu.

Fajnie, że chciałeś dobrze zrobić tym głosowaniem, ale jak na początku apelowałem o zablokowanie możliwości pisania postów, to olałeś mnie, a teraz mamy tu mały bigos, awantury i ogólny wku®w. Dalej chcesz to kontynuować?

.:: :evil: my other ride is your mom :evil: ::.

Awatar użytkownika
Cyryl
Stowarzyszenie MKP

Post autor: Cyryl » 2009-05-20, 13:36

Hans nie przesadzaj. Temat jest kontrowersyjny, ale równocześnie wywołuje takie emocje, że warto prześledzić teksty na forum, bo jest dowcipnie i "coś' się dzieje.
Ja uważam, że warto ankietę potrzymać do końca niezależnie od jej wyniku, bo jest ciekawie. Nie przesadzajcie z tym obrażaniem i dyskryminacją.

kaes
Forumowicz
Model: 2007
Silnik: V6 4.0
Kolor: czarny, chwilowo bez pasów
Kontakt:

Post autor: kaes » 2009-05-20, 13:38

alfatech pisze: Bądźmy konsekwentni ,statystycznie na 99% jest wsród nas osoba lub są osoby odmiennej orientacji seksualnej ............ dlaczego nie mają mieć swojego działu?
zgadzam się w 100%, powinien powstać taki dział. podobnie jak powinien powstać dział o chińskich użytkownikach mustangów (w końcu co 4 spośród nas jest chinczykiem).
wprawdzie nie jestem gejem, nie zakładam gazu, i nie jestem chińczykiem, ale kto wie!
a w ten sposób nawet geje chińscy znajdą u nas coś dla siebie (a jak wszystkim wiadomo, w kraju ich tępią. u nas jeszcze nie, ale pewnie też kiedyś zaczną)

BĄDŹMY JUTRZENKĄ SWOBODY! Wyzwólmy chińskich homoseksualistów!

To tyle. Teraz idę poprawić makijaż.

Obrazek

CS6 Progress bar
[||||||||||||||||||--------------------------------] 36%

Obrazek

Zablokowany

Wróć do „Garaż”