Gratulacje

Moderatorzy: Pavulon_, Hans, Pavulon_, Hans
emgie pisze:Hej!
Swego czasu miałem podobną kwestię jak Ty w przypadku tego rdzenia - u mnie dotyczyło to chłodnicy. Zakup nowej oczywiście można zrobić zawsze, ale jakość jest taka sobie. Okazuje się, że rdzeń można wymienić. Nie jest to tania operacja, ale zastosowane elementy są bardzo przyzwoitej jakości. Co więcej... można dobrać bardzo zbliżony do oryginału wzór. U mnie wymiana rdzenia wyszła ok 1200 zł. Wymianę robiłem tu:
Chłodnice - Rosłoniec
Żeby nie było że to reklama...Wymiana wykonana jest bardzo dobrze. Obudowa nie została uszkodzona. Niemniej malowanie zrobione "tak sobie". Spodziewałbym się że pomalują to jakoś uczciwie. Sam rdzeń faktycznie można lekko przypylić żeby nie obniżyć skuteczności oddawania ciepła, ale zbiorniczek wyrównawczy oraz zbiornik oleju to już bym pojechał podkładem a potem dopiero lakierem. U mnie wygląda na to, że spryskali jakimś muchozolem typu MOTIP czy coś w tym stylu i zauważyłem że to tak średnio wyszło. Jak poprosisz o naprawę bez malowania, a pomalujesz samodzielnie to będzie już miodzio.
U mnie tak to wyszło:
Renowacja chłodnicy
Znaczek FoMoCo - bezcenny