masz racje ,posluchalem brzmienia tych wydechow na yuotubie i tylko Boom mi sie podoba,inne brzmia tak jakby zamiast ostatnich tlumikow mialy same rury przelotowe,masakra,bol glowy murowany po 30minutach jak nie szybciej,dobre sa dla malolatow, ktorzy lubia halas z radia i wydechu pow.130dB;/ to juz wole te Boomy albo zostawie oryginalny wydech,mozna do niego zalozyc koncowki z siatka w srodku i tez beda dawaly lekki bas.. a charczący ryk silnika mnie nie interesuje..Thomeck pisze:SLP Loud Motuth to tak naprawdę zestaw "muffler delete", są to same rury podoginane i z odpowiednią końcówką
Zamiast SLP LM lepiej opłaca się Pypes Muffler Delete, jest tańszy a daje to samo
Co do Boom'ów to ta siatka wewnątrz powoduje, że dźwięk jest głębszy i dużo przyjemniejszy...
http://pl.youtube.com/view_play_list?p=F442238452767F20 tu mam sporo zebranych filmików z dźwiękami dobrej jakości to można posłuchać![]()
Pozdrawiam
no chyba ze przekonacie mnie ze taki glosny wydech poprawia moc silnika to sie wtedy skusze;d;d ale to musialbym widziec wykres z hamowni;) bo ja w firebirdzie mialem takie sportowe tlumiki zalozone,te ostatnie,na tej samej zasadzie co niektore z tego ww linku i tylko halasowaly,silnik bylo slychac z km ze jest rodem z usa, ale glowa tez bolala.. no i nowy wlasciciel zalozyl jakies normalne ostatnie tlumiki i zadzwonil do mnie ze osiagi auta znacznie sie poprawily.. dlatego nie jestem przekonany do strumienic,rur przelotowych itp , rzadko kiedy naprawde podnosza moc..