Zmiana wersji forum

Komunikaty administratorów, informacje o zmianach, uwagi i sprawy bieżące

Moderatorzy: Moderatorzy, Moderatorzy

caniggia
Stowarzyszenie MKP
Model: Mustang GT 4.6 Turbo
Silnik: V8 4.6
Kolor: satin silver

Re: Zmiana wersji forum

Post autor: caniggia » 2012-01-19, 12:12

Hans, tak się unosisz, ze pomijasz posty. Ciężko chłopakowi normalnie wytłumaczyć? Jakaś kultura chyba obowiązuje wszystkich.

Odnośnie przykładów, przeczytaj moje ostatnie 2.
Dodatkowo w mailach powiadamiajacych jest info, ze mail jest od ktosia, nie ma szybkiej odpowiedzi na głównej stronie, tylko trzeba klikać odpowiedz.

Awatar użytkownika
Hans
Forumowicz
Model: 500
Kolor: Black
Stajnia: Stajnia Mazowiecka

Post autor: Hans » 2012-01-19, 12:24

caniggia pisze:Hans, tak się unosisz, ze pomijasz posty. Ciężko chłopakowi normalnie wytłumaczyć? Jakaś kultura chyba obowiązuje wszystkich.

Odnośnie przykładów, przeczytaj moje ostatnie 2.
Dodatkowo w mailach powiadamiajacych jest info, ze mail jest od ktosia, nie ma szybkiej odpowiedzi na głównej stronie, tylko trzeba klikać odpowiedz.

Nie wkleiłeś linków, gdzie był problem z powiadomieniami w takim sensie, że powiadomienie dostałeś, a nowych postów nie było. Podałeś tylko jedne przykład, ale sprawdziłem - posty się pojawiają. Możliwe, że po napisaniu ktoś się rozmyślił i skasował swój wpis. Jeśli faktycznie był z tym problem, poproszę o info. Możliwe, że to raczej mógł być spam, ostatnio borykamy się z cwaniaczkiem z Ukrainy lub Rosji, który zakłada fałszywe profile na forum. Jeśli ostatnio dostałeś powiadomienia a nie było wpisów to pewnie z tego powodu, że ktoś je skasował blokując równocześnie agresora.

.:: :evil: my other ride is your mom :evil: ::.

Awatar użytkownika
SPONTAN
Forumowicz
Model: Coupe 66, 68, 69
Silnik: V8 5.0
Kolor: złoty, srebrny, czarny

Post autor: SPONTAN » 2012-01-19, 12:36

Hans pisze: ostatnio borykamy się z cwaniaczkiem z Ukrainy lub Rosji, który zakłada fałszywe profile na forum.
Brawo Hans
już dawno dawno nie widziałem tak gładkiego wybielenia faktycznego problemu przedstawionego przez Canigge

Awatar użytkownika
Hans
Forumowicz

Post autor: Hans » 2012-01-19, 12:42

SPONTAN pisze:
Hans pisze: ostatnio borykamy się z cwaniaczkiem z Ukrainy lub Rosji, który zakłada fałszywe profile na forum.
Brawo Hans
już dawno dawno nie widziałem tak gładkiego wybielenia faktycznego problemu przedstawionego przez Canigge
To nie wybielenie, tylko smutny fakt. Zapytaj innych moderatorów.
Czym innym jest problem z niektórymi wątkami, gdzie posty się po prostu nie pojawiają. Jeśli na takie traficie, to proszę o ich zgłaszanie.

Awatar użytkownika
sławekw
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: sławekw » 2012-01-19, 13:17

Hans, odnośnie ustawienia profilu... podejrzewam, że tylko admini mogą sobie włączać BBCode w tym dziale i w dziale galeria. Chyba, że można to jakoś obejść o czym nie wiem, ale jak widzisz na załączonym obrazku BBCode jest wyłączony i nie mogę z tego miejsca tego zmienić. Z innymi działami nie ma problemu.
Załączniki
Bez tytułu.png

Awatar użytkownika
adaslaw
Forumowicz
Model: Mustang conv. 2006
Silnik: V6 4.0
Kolor: skromny czarny

Post autor: adaslaw » 2012-01-19, 13:28

[quote="Hans"]

Jak sobie nie radzi skoro sobie radzi? Nad okienkiem edycji masz przycisk URL, jeśli nie zauważyłeś.
[..]
Nie, forum nie ma problemu z cytowaniem. To Ty masz problem ze skonfigurowaniem swojego profilu. Nawet na tym polu się kompromitujesz...
[..]

[/quote]

BB code mam włączony na poziomie swojego profilu (Domyślnie odblokuj BBCode: tak).

Nie, w tym wątku nie mam przycisku URL (ani innych):
http://imageshack.us/photo/my-images/85 ... rakbb.jpg/" onclick="window.open(this.href);return false;

Za to w innych wątkach, np. tym http://mustangklub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=1457" onclick="window.open(this.href);return false; , kiedy zrobię odpowiedz to przyciski mam:
http://imageshack.us/photo/my-images/19 ... estbb.jpg/" onclick="window.open(this.href);return false;

Zatem nie masz racji. sławekw też ma ten sam problem. Po postach pudla teżwidać, że cytowanie nie działa. Za tem co ty na to, "inteligencie"?

[quote="Hans"]

Znowu chcesz się przepychać o to, że wszystko trzeba Ci palcem pokazać? Przecież tak usilnie udowadniasz swoją inteligencję, o którejś ktoś gdzieś słyszał, ale nikt jej nie zaobserwował u Ciebie. Sam skrypt forum nie parsuje takich linków, dlatego są m.in. takie znaczniki jak url. I nie bój się myśleć, od tego Twoja kartoflana główka nie wybuchnie ani nie zamieni się w paczkę frytek. Nadal będzie trzymać swój niepowtarzalny kształt i zachowa znakomitą aerodynamikę.

[..]

Nie, forum nie ma problemu z cytowaniem. To Ty masz problem ze skonfigurowaniem swojego profilu. Nawet na tym polu się kompromitujesz...

[/quote]

Faktycznie, wypowiedź godna Członek Komisji Rewizyjnej MKP. Dobrą markę wystawiasz Klubowi.

Swoją droga nie wiem czemu nie chciałeś tego wszystkiego powiedzieć mi w twarz, kiedy chciałem z Tobą porozmawiać jak z, załóżmy, mężczyzną, na MR2011. Miałes okazje i zamiast z niej skorzystać wołałeś kolegów na pomoc.

Ale jak to inni z Klubu mówią: Daj sobie spokój z tym Leszczem.

Awatar użytkownika
Hans
Forumowicz

Post autor: Hans » 2012-01-19, 13:51

sławekw pisze:Hans, odnośnie ustawienia profilu... podejrzewam, że tylko admini mogą sobie włączać BBCode w tym dziale i w dziale galeria. Chyba, że można to jakoś obejść o czym nie wiem, ale jak widzisz na załączonym obrazku BBCode jest wyłączony i nie mogę z tego miejsca tego zmienić. Z innymi działami nie ma problemu.
Tak jak w załączniku. Sprawdź, ale powinieneś mieć możliwość ustawienia tego.
Załączniki

[Rozszerzenie gif zostało wyłączone i nie będzie dłużej wyświetlane.]

Awatar użytkownika
sławekw
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: sławekw » 2012-01-19, 13:57

Tak mam ustawione. Tak jak pisałem problem z BBCode jest tylko w tym dziale i dziale galeria

Awatar użytkownika
Hans
Forumowicz

Post autor: Hans » 2012-01-19, 14:18

adaslaw pisze:
Hans pisze:
Jak sobie nie radzi skoro sobie radzi? Nad okienkiem edycji masz przycisk URL, jeśli nie zauważyłeś.
[..]
[..]
BB code mam włączony na poziomie swojego profilu (Domyślnie odblokuj BBCode: tak).

Nie, w tym wątku nie mam przycisku URL (ani innych):
http://imageshack.us/photo/my-images/85 ... rakbb.jpg/" onclick="window.open(this.href);return false;

Za to w innych wątkach, np. tym http://mustangklub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=1457" onclick="window.open(this.href);return false; , kiedy zrobię odpowiedz to przyciski mam:
http://imageshack.us/photo/my-images/19 ... estbb.jpg/" onclick="window.open(this.href);return false;

Zatem nie masz racji. sławekw też ma ten sam problem. Po postach pudla teżwidać, że cytowanie nie działa. Za tem co ty na to, "inteligencie"?

Hans pisze:
Znowu chcesz się przepychać o to, że wszystko trzeba Ci palcem pokazać? Przecież tak usilnie udowadniasz swoją inteligencję, o którejś ktoś gdzieś słyszał, ale nikt jej nie zaobserwował u Ciebie. Sam skrypt forum nie parsuje takich linków, dlatego są m.in. takie znaczniki jak url. I nie bój się myśleć, od tego Twoja kartoflana główka nie wybuchnie ani nie zamieni się w paczkę frytek. Nadal będzie trzymać swój niepowtarzalny kształt i zachowa znakomitą aerodynamikę.

[..]

Faktycznie, wypowiedź godna Członek Komisji Rewizyjnej MKP. Dobrą markę wystawiasz Klubowi.

Swoją droga nie wiem czemu nie chciałeś tego wszystkiego powiedzieć mi w twarz, kiedy chciałem z Tobą porozmawiać jak z, załóżmy, mężczyzną, na MR2011. Miałes okazje i zamiast z niej skorzystać wołałeś kolegów na pomoc.

Ale jak to inni z Klubu mówią: Daj sobie spokój z tym Leszczem.
OK, zwracam honor i przepraszam. Andronik, lub ktokolwiek kto tworzył ten dział i pewnie kilka innych źle skonfigurował uprawnienia (tak więc inni moderatorzy też nie mogli tego potwierdzić). Teraz powinno być lepiej. Postaram się w miarę czasu przejrzeć wszystkie działy i zobaczyć, czy można tam pisać normalnie. Proszę Was o sprawdzenie jak się to teraz wyświetla.

A co do rozmowy - niestosowność miejsca i towarzystwa dla Twojego zachowania najwidoczniej jest dla Ciebie nie do końca jasna. Rzucasz się z łapami i mordą przy recepcji. Świetny wybór. :ok: Poza tym jak byś miał coś zrobić, to byś zrobił, a nie piszczał "Masz jakiś problem?". :) Poza tym jakim cudem taka dziewczynka jak Ty pisze o byciu mężczyzną?

caniggia
Stowarzyszenie MKP

Post autor: caniggia » 2012-01-19, 16:47

Przed chwila dostałem następne powiadomienie w temacie filtr stożkowy. Odnośnie cytatów, o co chodzi że jedne się poprawnie wyświetlają, inne nie co widać na tej stronie również.

Awatar użytkownika
Hans
Forumowicz

Post autor: Hans » 2012-01-19, 17:31

caniggia pisze: [...] Dodatkowo w mailach powiadamiajacych jest info, ze mail jest od ktosia, nie ma szybkiej odpowiedzi na głównej stronie, tylko trzeba klikać odpowiedz.
OK, zmodyfikuję pliki notyfikacji tak, żeby zawierały coś więcej. Jeśli się uda, to powiadomienia o PW będa miały też treść, a powiadomienia o nowych postach będą zawierały nazwę użytkownika oraz treść.

Awatar użytkownika
Hans
Forumowicz

Post autor: Hans » 2012-01-19, 23:13

Hans pisze:
caniggia pisze: [...] Dodatkowo w mailach powiadamiajacych jest info, ze mail jest od ktosia, nie ma szybkiej odpowiedzi na głównej stronie, tylko trzeba klikać odpowiedz.
OK, zmodyfikuję pliki notyfikacji tak, żeby zawierały coś więcej. Jeśli się uda, to powiadomienia o PW będa miały też treść, a powiadomienia o nowych postach będą zawierały nazwę użytkownika oraz treść.
Okazuje się, że bez większej znajomości PHP i konstrukcji aplikacji nie będzie to takie proste. :rotfl:

caniggia
Stowarzyszenie MKP

Post autor: caniggia » 2012-01-20, 10:50

mogę podpytac admina z LPG-Forum, bo właśnie to zrobił.

Awatar użytkownika
Hans
Forumowicz

Post autor: Hans » 2012-01-20, 11:41

Byłoby pluszowo.

caniggia
Stowarzyszenie MKP

Post autor: caniggia » 2012-01-25, 10:54

mustangklub.home.pl/forum/viewtopic.php?f=38&t=467&p=85487&sid=0e00db66cac662472401c5e3222e1d78#p85487

Tu znowu dostałem powiadomienie o poście, a posta nie ma. Zrobiłem tam test cytatu i dobrze się wyświetla, ale 2 posty wyżej jest cytat wstawiony przez Panic i źle się wyświetla.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Aktualności”