[Arek900] 67 coupe
Moderatorzy: Hans, Pavulon_, Pavulon_, Hans
- PETEK
- Młodszy Forumowicz
- Model: Fastback 66
- Silnik: inny V8
- Kolor: Red
Re: [Arek900] 67 coupe
Według tego co padają w książce silnik z automatem należy wyciągać razem. Ja zrobiłem jak przy tradycyjnej skrzyni czyli silnik odseparowałem od skrzyni i następnie go na wyciągarce do góry a samochodem powoli odsuwałem się w tył i wyszło bez problemu.
Uczulam jednak na to żeby konwerter ze skrzyni rozmontować od koła zamachowego bo istniej możliwość uszkodzenia go jak i pompy oleju a to już idzie w tysiące.
Piotr
Uczulam jednak na to żeby konwerter ze skrzyni rozmontować od koła zamachowego bo istniej możliwość uszkodzenia go jak i pompy oleju a to już idzie w tysiące.
Piotr
-
- Członek Honorowy MKP
- Model: 67 fastback
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: primer,czarny,bialy
góry lub od dołu, zależy co jest łatwiejsze. W innym poście pokazałem ze wziąłem silnik alskiego z transmisji jako jeden. Nie miałem wyboru. Silnik został zatrzymany i nie mogłem wyjąć transmisja jak bylo w samochodzie
Tutaj możesz zobaczyć reinstalacji przebudowany silnik sam. Skrzynia biegów jest w samochodzie. To było dla mnie łatwiejsze, ponieważ wspomaganie kierownicy był w drodze.

Tutaj możesz zobaczyć reinstalacji przebudowany silnik sam. Skrzynia biegów jest w samochodzie. To było dla mnie łatwiejsze, ponieważ wspomaganie kierownicy był w drodze.

-
- Forumowicz
- Model: Mustang 67 V8, GT 07
- Kolor: czerwony
wczoraj prace ruszyły mocno do przodu
, obawiam sie tylko czy pod deską połapie się ze wszystkim
Pytanie do Was, na zdjęciu poniżej sa częsci które poprzedni właściciel wrzucił mi do bagażnika, czy to jest komplet do wspomagania?

Pytanie do Was, na zdjęciu poniżej sa częsci które poprzedni właściciel wrzucił mi do bagażnika, czy to jest komplet do wspomagania?

-
- Członek Honorowy MKP
to części hydrauliczne wspomaganie kierownicy, śrubokręt, uszczelka gaźnika 4V, baza oświetlenie sufitowe, klucz nakrętki koła
no, I te łapy psa
no, I te łapy psa
-
- Forumowicz
nie nie łapy są polskie 
Mudźina miałem w bagażniku i jak się dobrze przyjrzycie na poniższych zdjeciach to pod autem nawet krew widać

Mudźina miałem w bagażniku i jak się dobrze przyjrzycie na poniższych zdjeciach to pod autem nawet krew widać

Jestem cholera pelen podziwu Twojej cierpliwosci i odwagi. Projek naprawde trudny i czasochlonny. I jak tam piaskowanie poszlo? Efekt?
Mariusz 

-
- Forumowicz
Dzięki PaniCPaniC pisze:Jestem cholera pelen podziwu Twojej cierpliwosci i odwagi. Projek naprawde trudny i czasochlonny. I jak tam piaskowanie poszlo? Efekt?

-
- Członek Honorowy MKP
Ja widze ktoś spędził kilka godzin w garażu z pomocą wiertarki i koła z drutu. Jeśli masz w Polsce, proszek do prania Tide i goroncej wody czyści brud i olej bardzo dobrze
transmisji wygląda świetnie
transmisji wygląda świetnie

- MAX
- Stowarzyszenie MKP
- Model: Fastback GT V8 68
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Blue & Black
- Stajnia: Stajnia Małopolska
- Kontakt:
No chłopaku jest dobrze.
Zaczynasz pomału dokopywac się do warstw fabrycznych .
Długa droga przed wami ale z pewnością dasz radę , nie poddawaj się pomimo braku czasu ,trzymaj tak dalej, wspomne ze ja rowniez każda wolna chwile spędzi w garażu pomimo tego ze mój fastback slni jak choinka na święta Lubię to
Zaczynasz pomału dokopywac się do warstw fabrycznych .
Długa droga przed wami ale z pewnością dasz radę , nie poddawaj się pomimo braku czasu ,trzymaj tak dalej, wspomne ze ja rowniez każda wolna chwile spędzi w garażu pomimo tego ze mój fastback slni jak choinka na święta Lubię to

Ostatnio zmieniony 2012-04-01, 22:13 przez MAX, łącznie zmieniany 1 raz.
tel 504 266 504
As-PROFI
IMPORTUJEMY MARZENIA
Zrealizowane marzenia: IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIII IIII
www.asprofi.pl
https://www.facebook.com/import.usa.max
As-PROFI
IMPORTUJEMY MARZENIA
Zrealizowane marzenia: IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIII IIII
www.asprofi.pl
https://www.facebook.com/import.usa.max
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: 1966
- Kontakt:
-
- Forumowicz
aaa oczko w głowie poprzedniego sezonuDamian Konieczny pisze:oo a co to za huska na sm ?

-
- Forumowicz
Na dzień dzisiejszy gotowa jest skrzynia biegów (jutro jade odebrac oczywiście pochwalę się zdjęciamiKariot pisze:Jak idą prace?

Niestety trochę prace wstrzymała paczka z częsciami, CJ miał 3tyg opóźnienia z dosłaniem kompletu, no i wysłałem morską, lada dzień powinny fakty dotrzeć.
Z silnikiem troszkę zaszalałem bo kupiłem na dzień dzisiejszy:
- pompę wody
- pompę oleju
- wszystkie panewki
- panewki główne (jeśli dobrze mówie) 5 ich było
- tłoki z pierścieniami molly sealed power/speed pro
- wałek rozrządu z popychaczami
- łańcuszek rozrządu
- wszystkie zawory
- komplet uszczelek z korkami do silnika
- śruby do korbowodów firmy ARP
- śruby do głowic firmy ARP
- drążek pompy oleju ARP
mam nadzieje że te graty dojdą lada dzień, kupiłem tez szczotki do czyszczenia silnika w środku.
jutro powsadzam trochę zdjęc, bo dziś już PIĄTEK!