Awaria wspomagania - chyba pompa
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz
- Yogibaboo
- Młodszy Forumowicz
- Model: 2007
- Silnik: V6 3.8
- Kolor: Czerwony + białe pasy
Awaria wspomagania - chyba pompa
Mam problem ze wspomaganiem kierownicy. Objawy są następujące:
1. Rano jak odpalę na zimnym to wspomaganie chodzi OK. No może troszkę większe siły na kierownicy niż kiedyś.
2. Jak już się cały system rozgrzeje, to na postoju i wolnych obrotach praktycznie nie ma wspomagania kierownicy.
3. Jak na postoju i luzie dodam trochę gazu, to jest trochę lepiej.
Wydaje mi się, że to kwestia pompy od wspomagania, która pada, ale chcę się upewnić wśród mądrzejszych w piśmie.
Jeżeli to dobra diagnoza, to czy ktoś miał już takie problemy i jak z tego wybrnął. Czy da się taką pompę zregenerować, a jeżeli tak to ile to może kosztować, bo na Allegro są takowe po 500-700 PLN, więc może zabawa z regeneracją nie warta świeczki.
No i czy ktoś się orientuje czy jakiś warsztat w Kielcach i okolicy jest w stanie takie coś zrobić.
Pozdro
Yogi
1. Rano jak odpalę na zimnym to wspomaganie chodzi OK. No może troszkę większe siły na kierownicy niż kiedyś.
2. Jak już się cały system rozgrzeje, to na postoju i wolnych obrotach praktycznie nie ma wspomagania kierownicy.
3. Jak na postoju i luzie dodam trochę gazu, to jest trochę lepiej.
Wydaje mi się, że to kwestia pompy od wspomagania, która pada, ale chcę się upewnić wśród mądrzejszych w piśmie.
Jeżeli to dobra diagnoza, to czy ktoś miał już takie problemy i jak z tego wybrnął. Czy da się taką pompę zregenerować, a jeżeli tak to ile to może kosztować, bo na Allegro są takowe po 500-700 PLN, więc może zabawa z regeneracją nie warta świeczki.
No i czy ktoś się orientuje czy jakiś warsztat w Kielcach i okolicy jest w stanie takie coś zrobić.
Pozdro
Yogi
Szczęście na co dzień odbiera mi mowę...
- stang232
- Forumowicz
- Model: stang'95
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: czarny
- Stajnia: Stajnia Łódzka
Da się.Yogibaboo pisze:Czy da się taką pompę zregenerować, a jeżeli tak to ile to może kosztować, bo na Allegro są takowe po 500-700 PLN,
Te z allgero w 95% są po regeneracji. Na rockauto znajdziesz pompę w cenach od 112$ ( bez zbiornika) do 202$ (pompa ze zbiornikiem) ale w stanach aby dostać nową, starą trzeba oddać do sklepu. Jak nie oddajesz to płacisz core w związku z czym ta cena.
Używanej bym nie kupował ( z doświadczenia).
Jeśli nie możesz odstawić auta na dłuższy czas, aby oddać swoją regeneracji (byc może wyjdzie wtedy 100zł taniej)
To pozostaje wydać te 500-700zł

- RAFAŁ (GROSZEK)
- Stowarzyszenie MKP
- Model: był SN95 jest GT2011
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: SREBRNY
- adaslaw
- Forumowicz
- Model: Mustang conv. 2006
- Silnik: V6 4.0
- Kolor: skromny czarny
Znasz nickname tego kogoś, co ma Stanga na części?Bolek pisze:adaslaw w Białymstoku pewnie mają,ma tez ktoś z Warszawy na części całego Stanga ,pisał coś na forum ze ma sporo gratów do +2005
Eee... Ja się na razie specjalnie nie denerwujęBolek pisze: adaslaw niechce nic mówić ale jakiś pechowy ten twó koń

Zwalam to na zbiegi okoliczności

Dla mnie najważniejsze, że mam Stanga nie po dzwonie