Wydech końcowy Magnaflow czy Borla ?
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz
- nemax
- Młodszy Forumowicz
- Model: 2011
- Silnik: V6 3.7
- Kolor: biały, a teraz w poszukiwaniu KLASYKA
Wydech końcowy Magnaflow czy Borla ?
Witam kolegów, zamierzam zmienić tłumik końcowy i pytanie jak w temacie, może ktoś ma jakieś doświadczenia i może doradzić
Poniżej linki do elementów w sklepie w USA:
Mangnaflow
Borla
Poniżej linki do elementów w sklepie w USA:
Mangnaflow
Borla
-
- Forumowicz
- Model: 2007
- Silnik: V6 4.0
- Kolor: czarny, chwilowo bez pasów
- Kontakt:
kiedyś dużo szukałem w tym temacie i doszedłem do takich wniosków: Najlepiej w V6 brzmi h-pipe z Borlą, korespondowałem nawet z kolesiem ze stanów który to u siebie założył i był zachwycony. Najbardziej zbliżone brzmienie do V8.
CS6 Progress bar
[||||||||||||||||||--------------------------------] 36%

[||||||||||||||||||--------------------------------] 36%

-
- Młodszy Forumowicz
- Model: 2007 cabrio
- Silnik: V6 3.8
- Kolor: niebieski
Ja mam to samo autko co Ty i kupilem taki wydech http://www.americanmuscle.com/pypes-200 ... tback.html
cena i wyglad w miare atrakcyjne. Przy czym najlepiej to wygląda jeżeli masz tylny zderzak od GT. Bo koncowki wydechow sa dosc spore
cena i wyglad w miare atrakcyjne. Przy czym najlepiej to wygląda jeżeli masz tylny zderzak od GT. Bo koncowki wydechow sa dosc spore
-
- Członek Honorowy MKP
- Model: GT 2005
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: Black Metal
- Kontakt:
Sam tłumik nic nie zmienia. Chociaż canniga kiedyś pisał, że w V6 zmiana na tłumiki z GT daje jakis przyrost. Nie wiem jednak czy to nie jest powiązane z innym przeróbkami wydechu.nemax pisze:a przy okazji jeszcze inne pytanie : taki tłumik coś mocy dodaje ?
Pozdrawiam,
Tomek
[color=red][size=150]Piszesz głupoty lub posty nic nie wnoszące do tematu ? ........... proszę ustaw czas ich wygaśnięcia[/size][/color]
Tomek
[color=red][size=150]Piszesz głupoty lub posty nic nie wnoszące do tematu ? ........... proszę ustaw czas ich wygaśnięcia[/size][/color]
nemax pisze:Ładnie i obrazowo oto Alski napisałeś![]()
a przy okazji jeszcze inne pytanie : taki tłumik coś mocy dodaje ?
to tak jak z kominem w domu mieszkalnym: jak masz za niski komin to możesz mieć za mały ciąg i mieć dym w mieszkaniu, a jak przedłużysz komin, to ciągnie jak galerianka sponsorowi...
jak to przełożyć na samochody: tak samo. Każda fabryka optymalnie dopasowuje grubość wydechu do danej specyfikacji silnika. Ale jeżeli zmienimy parę parametrów silnika już może być wydajność wydechu niewystarczająca do odebrania spalin z komory spalania i nie mamy w 100% tego co moglibyśmy mieć. Dlatego ważne jest odpowiednie dopasowanie układu wydechowego. I odpowiadając na twoje pytanie: tak układ wydechowy może podnieść moc silnika ale nieznacznie.
Nic na siłę, wszystko młotkiem
i wyklepie się coś takiego:

-
- Członek Honorowy MKP
- Model: GT 2005
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: Black Metal
- Kontakt:
Ja mam SLP LM - chyba najciekawszy dźwięk jaki można osiągnąć przy samym tłumiku. Natomiast w połączeniu z LT może być już przegięcie, bo jak dla mnie to max co można wytrzymać przy dłuższej trasie (108dB, przy serii 93dB).
Pozdrawiam,
Tomek
Tomek
-
- Model: V6 2014
- Silnik: V6 3.7
- Kolor: Biały
- Stajnia: Stajnia Górny Śląsk
Re: Wydech końcowy Magnaflow czy Borla ?
Panowie a gdzie mozna zakupic taki magnaflow street? Wysyłaja do Polandii z USA?
- sad
- Forumowicz
- Model: 2011 Shelby Conv
- Silnik: V8 5.4
- Kolor: kona blue metallic
- Stajnia: Stajnia Mazowiecka