Przymierzam sie do zakupu mustanga GT 5.0 2019 w automacie. Mam jedengo stanga na oku, ale dzis dowiedzialem sie, ze przy 9 tys km miał wymieniony rozrząd oraz skrzynie biegow w ASO, auto krajowe, bezwypadkowe, przebieg na ten moment 19 tys km. Troszke zapaliła mi sie czerwona lampka czy nie był za mocno katowany przez co takie szybkie wymiany? Wlasciciel twierdzi, ze skrzynia szarpała wiec przycisnal ASO o wymiane, a rozrząd mu hałasował wiec tez mu wymienili. Prosze o Wasze opinie co o tym myślicie
Mustang GT 2019 wymiana skrzyni
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU
-
voltari13
- Model: GT
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Blue
Mustang GT 2019 wymiana skrzyni
Hej,
Przymierzam sie do zakupu mustanga GT 5.0 2019 w automacie. Mam jedengo stanga na oku, ale dzis dowiedzialem sie, ze przy 9 tys km miał wymieniony rozrząd oraz skrzynie biegow w ASO, auto krajowe, bezwypadkowe, przebieg na ten moment 19 tys km. Troszke zapaliła mi sie czerwona lampka czy nie był za mocno katowany przez co takie szybkie wymiany? Wlasciciel twierdzi, ze skrzynia szarpała wiec przycisnal ASO o wymiane, a rozrząd mu hałasował wiec tez mu wymienili. Prosze o Wasze opinie co o tym myślicie
Z góry dzieki!
-
Artek123
- Młodszy Forumowicz
- Model: GT
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Srebrny
- Stajnia: Stajnia Podkarpacka
Re: Mustang GT 2019 wymiana skrzyni
W mustangu gen.VI po lifcie czyli od 2018 roku montowana była skrzynia autom. 10 biegowa która ogólnie zbiera średnie opinie jeżeli chodzi o kulturę / jakość pracy i bezawaryjność… w 5.0 po lifcie również występują zmiany względem silnika przed liftem - już jest wtrysk bezpośredni, filtr cząstek stałych i kilka innych zmian konstr.), pojawia się w tych silnikach zjawisko / dźwięk (klikanie) tzw. ,,tik tok’’ (poszukaj w necie) co mogło być przyczyną / powodem że ASO przy tak niskim przebiegu zdecydowało się na wymianę rozrządu…
P.S.
Jak szukałem dla siebie GT gen.VI właśnie z powodów opisanych powyżej zdecydowałem się na ostatni rok (2017) produkcji przed lifta…
Poniżej link do filmiku o tym klikaniu dla przybliżenia tematu…
P.S.
Jak szukałem dla siebie GT gen.VI właśnie z powodów opisanych powyżej zdecydowałem się na ostatni rok (2017) produkcji przed lifta…

Poniżej link do filmiku o tym klikaniu dla przybliżenia tematu…