skrzypiacy pedal hamulca
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU
- beceen
- Forumowicz
- Model: S550 | 2.3 EB EU
- Kolor: Magnetic Grey
skrzypiacy pedal hamulca
ostatnio zauwazylem, ze, szczegolnie przy wolnej jezdzie, i delikatnym hamowaniu, przy odpuszczaniu pedalu hamulca (automat) slychac takie gumowe skrzypienie. Troche jakby sie but slizgal po dywaniku, ale to nie to.
Ewidentnie dzwiek dochodzi z pedalu. Jest tam jakas sprezyna lub inny element, ktory moze tak halasowac?
Ewidentnie dzwiek dochodzi z pedalu. Jest tam jakas sprezyna lub inny element, ktory moze tak halasowac?
beceen | Magnetic GreyEcoboost
- Kratos
- Młodszy Forumowicz
- Model: GT Fastback
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Kolorowy
Re: skrzypiacy pedal hamulca
Ja tak kiedyś miałem w innym aucie, bo wypucowałem sobie pedały i wszystko dookoła dressingiem do plastików
Wyglądało pięknie, ale skrzypiało tak, że musiałem słuchać głośniej muzyki żeby o tym nie myśleć. Wziąłem w końcu preparat do szyb i dwie szmatki, dokładnie wszystko oczyściłem z dressingu i trzeszczenie odeszło w niepamięć.

-
- Forumowicz
- Model: GT S550 2019
- Kolor: Orange Fury
- Stajnia: Stajnia Górny Śląsk
@Kratos - To ja sobie kiedyś buty impregnatem przeleciałem i tak skrzypiało, że aż wstyd było jechać. A była to pierwsza wspólna przejażdżka z nowo poznaną dziewczyną.
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: Pony Package
- Silnik: V6 3.7
- Kolor: Deep impact blue
- Stajnia: Stajnia Świętokrzyska
Odświeżę temat bo mnie wkurza hamulec, jak wciskam przy wolnej jeździe to skrzypi, im mocniej wciskam pedał tym mocniej to słychać i az wstyd dojeżdżając gdzies do świateł , fajna bryka a tu skrzypienie jak nie wiem z okolicy kół, dramat. Cos poradzicie?
- RAFAŁ (GROSZEK)
- Stowarzyszenie MKP
- Model: był SN95 jest GT2011
- Kolor: SREBRNY
-
- Młodszy Forumowicz
Klocki były założone nowe w zeszłym roku, tarcze i zaciski odświeżone, ale skrzypienie pojawiło sie po zimie.
-
- Młodszy Forumowicz
Wrzucam jak to brzmi, wsłuchiwałem sie i wprost z zacisku dochodzą te dźwięki, możliwe ze to wina tłoczka? Poza nim w zasadzie wszystko rozebrane , oczyszczone i przesmarowane, tarcze i klocki wyglądają dobrze.
Dźwięk przy naciskaniu i odpuszczaniu hamulca , niezależnie czy na postoju czy podczas jazdy, jak jest gorąco jest głośniej. Przy naciskaniu hamulca adekwatnie do dźwięku czuć wibracje delikatne na pedale hamulca.
-
- Forumowicz
- Model: Mustang GT 2008
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: Czarny
- Stajnia: Stajnia Górny Śląsk
Mam identycznie. Jeżeli ktoś rozkmini temat chętnie poznałbym rozwiązanie.