Jednak, nawet najgorsza pandemia, najbardziej restrykcyjna izolacja musi się kiedyś skończyć. Może zatem serwujmy ludziom nadzieję i obietnicę lepszych czasów? Proponuję wykorzystać sprawdzone licytacje przejażdżek Mustangami. Na wiosnę, w lecie, na jesieni - kiedy kto będzie gotowy. Robiliśmy to już w poprzednich latach, możemy i teraz.
Jeśli chodzi o Warszawę, proponuję jak zwykle spotkanie na Motoorkiestrze na Autodromie Bemowo, gdzie Automobilklub Polski w tym roku zamiast licytowanych przejazdów po torze urządza w godz. 12-16 mobilne muzeum motoryzacji. Możemy się tam ustawić na godzinkę, pokazać na relacjach on-line jako silna (jak zwykle) grupa. Pokażemy nasze licytacje przejażdżek (wystawimy auta chętnych klubowiczów na AllegroCharytatywni). Potem część z nas ruszy kolumną na rundkę przez miasto. Naklejki magnetyczne na autach będą zachęcały do licytowania przejażdżek. Po powrocie z rundki - zmiana załóg w kolumnie po mieście.
Forma nie będzie uciążliwa w realizacji. Nawet, jeśli ktoś nie może/nie chce wystawić swojego auta na licytację przejażdżki i tak może pomóc wypromować licytacje jeżdżąc po mieście w kolumnie z naklejkami. Im nas będzie więcej, tym bardziej będziemy zauważalni. Czas zaangażowania: 11.30 - 16.00 w niedzielę.
Co do samych przejażdżek, to najlepiej sprawdza się zaoferowanie 1-2 godz. przejażdżki w dniu ustalonym indywidualnie pomiędzy właścicielem auta i wygrywającym licytację. To, czy pozwolicie poprowadzić swoje auto wygrywającej osobie, to kwestia indywidualna. Okres nie jest ustalony (ja już raz miałem odbiór przejażdżki po... roku - tak pasowało wygrywającemu i mi).
Na AllegroCharytatywni jest już wystawionych kilka Mustangów (z okolic Warszawy 2), ale możemy powiększyć znacząco tę ilość

Jeśli jesteście zainteresowani udziałem w 29 WOŚP w Warszawie, proszę wpisywać się na listę, podając formę udziału (wystawa na Bemowie/kolumna promująca po mieście/licytacja własnego auta na przejażdżkę). W przypadku oferty licytacji proszę o krótki opis auta (rok, model, parametry), kilka zdjęć, warunki (czas i okolice przejażdżki, ew. możliwość prowadzenia przez wygrywającego, wymagania - np. zaświadczenie o szczepieniu, negatywny wynik testu Covid), kontakt (może być wysłany do mnie na pw). Złożę całość i wystawię na profilu MKP na AllegroCharytatywni.
To jak, gramy razem?

1. Pavlito - wystawa, kolumna po mieście, licytowana przejażdżka
2. Patryk - wystawa, kolumna po mieście GT S197