Symetryczne światła vs badanie techniczne
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU
-
- Model: FORD MUSTANG VI
- Silnik: V6 3.7
- Kolor: BIAŁY
- Stajnia: Stajnia Mazowiecka
Symetryczne światła vs badanie techniczne
Czy ktoś z Was zmieniał światła na EU tzn. Homologacja E oraz światła asymetryczne? Jestem przed pierwszym badaniem technicznym przed rejestracja Mustanga z USA, mam tylne światła zmienione na europejskie, lampę przeciwgielna ale lampy przód oryginalne USA. Czy ktoś może polecić jakąś okręgowa stacje gdzie sprawdza że lampy nie oślepiają innych użytkowników drogi i badanie zakończy się pozytywnym wynikiem? Słyszałem że nawet te lampy USA są delikatnie asymetryczne... . Czekam na pozytywne informacje 

-
- Forumowicz
- Model: 3.7 2012
- Silnik: V6 3.7
- Kolor: smerf
Re: Symetryczne światła vs badanie techniczne
Temat rzeka, ale na przykładzie moim i dwóch różnych stacji panowie diagności sprawdzali światła (a mam zwykłe symetryczne odbłyśniki). Linia na odpowiedniej wysokości, na wprost i więcej ich nie interesowało. A uczciwie uprzedzałem że światełka nie przerabiane. Tak że jeśli trafisz na jakiegoś nadgorliwca to pech, jak to w życiu bywa. Wydaje się że temat zelżał i podejście nieco bardziej praktyczne, czego ci życzę.
- Michał P.
- Forumowicz
- Model: Mustang V GT/CS
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Czerwony
- Stajnia: Stajnia Górny Śląsk
Re: Symetryczne światła vs badanie techniczne
Mój ostatni przegląd trwał z 1,5h , facet sprawdzał metki pasów bezpieczeństwa, robił pomiar spalin dla każdej z 4 rur wydechowych na PB i LPG, światła, zawieszenie, ewidentnie tam już nie pojadę 

Mustang 3.7l - 2012 Black Beauty 2017 - 2021
Mustang 5.0 l - GT/VS 2012 2021 -
Mustang 5.0 l - GT/VS 2012 2021 -