Mam na oku to:
www.copart.com/lot/60195789/salvage-201 ... sboro-east
jest już w Polsce, oglądałem jak był prawie gotowy do odbioru (światła do dokodowania, nadkola te wewnątrz do założenia z tyłu) i raczej jestem zdecydowany go kupić do końca tego tygodnia.
Jedyne co mnie trochę martwi, to Structural Damage w carfaxie. Ze zdjęć totalnie nie wygląda żeby miało być coś pogięte z konstrukcji, ale od spodu go jeszcze nie widziałem. Poszycie błotnika i zderzak tylny są wstawione i polakierowane, a błyszczące znaczki v6 pozdejmowane (uff). Z prawej strony ma też trochę mocniej obsrkobane ranty felg i drobne odpryski lakieru w paru miejscach, ale nic wielkiego. Sprzedający chce za niego 59 900, co, o ile nie jest zgięty, wydaje się rozsądną kwotą. Na pewno będę chciał go zobaczyć od spodu chociażby na zdjęciach przed podjęciem ostatecznej decyzji.
Prosiłbym o opinie, szczególnie czy np. ten Structural Damage może być od tylnego błotnika z uwagi na to, że nie jest to wymienna część karoserii?
PS______________________
oglądałem też drugiego, ale go raczej odrzucam z uwagi na kolor i niedużą różnicę w cenie (lub jej brak jeśli liczyć dolot rousha i stylebara). Zostawię informację dla potomnych
https://www.otomoto.pl/oferta/ford-must ... 2fc6ac9f5f
samochód ogólnie rzeczywiście wnętrze ma w stanie niemalże perfekcyjnym. Z małych minusów to lekko przytarte felgi, ale bez tragedii, z lewej strony z przodu jest rysa na zderzaku (zahaczone na placu, bo na foto tego nie ma). Dach szczelny, oglądałem go po ulewach

. Do sprawdzenia lewy próg/błotnik - stało tam jeziorko wody przez zatkany kanał, nie wiem jak długo, bo nie udało się od ręki tego udrożnić. Ze zdjęć z aukcji wynika, że samochód dostał tylko lekko w przód z prawej strony i była wymieniana maska. VIN 1ZVBP8EM2D5237111