Witam
Jestem posiadaczem Mustanga GT 3,7 ale mniejsza z tym,ogólnie chodzi o to ze wpadłem na genialny pomysł by go trochę "ulepszyć" m. in. chciałbym w nim zamontować błotniki z wlotami powietrza wiem ze są takie elementy przyklejane na błotnik które imitują coś takiego ale moim zdaniem wygląda to trochę słabo, osobiście bym wolał zamontować orginały takie jak ma Mustang Shelby 350 ale tu właśnie pada moje pytanie: czy na wymiar są takie same czy się trochę różnią wymiarami (błotnik od Mustanga GT i Mustanga Shelby 350) ewentualnie czy jest możliwość zrobienia (wycięcia) czegoś takiego na tych które mam już w samochodzie? nie wiem są jakieś firmy które się tym zajmują coś w tym stylu. Osobiście byłem w kilku warsztatach w mojej okolicy i jak im mówiłem co bym chciał to robili tylko duże oczy. W załączniku dodam zdjęcia by pokazać dokładnie o co mi chodzi. Jak ktoś robił coś takiego albo może się mądrze wypowiedzieć na ten temat będę bardzo wdzięczny. I druga rzecz to wymiana licznika zegarów całego tego panelu z analogowych na cyfrowe na 3 zdjęciu będzie pokazane wiem ze w tych nowych wersjach są już takie ale nigdzie na internecie nie mogę znaleźć.
Mustang GT błotniki
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, Rezor, stang232, celibad, pluzz, mcgan, Pavulon_, Rezor, stang232, celibad, pluzz
-
- Model: GT
- Silnik: V6 3.7
- Kolor: biały
-
- Model: GT
- Silnik: V6 3.7
- Kolor: biały
Re: Mustang GT błotniki
*Edit
zdjęcia wrzuciło w odwrotnej kolejności ale to o co mi chodziło podkreśliłem na czerwono
zdjęcia wrzuciło w odwrotnej kolejności ale to o co mi chodziło podkreśliłem na czerwono
- stang232
- Forumowicz
- Model: stang'95
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: czarny
- Stajnia: Stajnia Łódzka
Z tego co się orientuje to sam błotnik nie spasuje- bo w gt350 i jest też inna maska oraz zderzak przedni.
Druga sprawa ty masz 2018, a gotowy błotnik GT350 jest pod lampy 15-17.
Także gruuuba rzeźba by musiała być.
Drugie pytanie -zapraszam do lektury
https://www.mustang6g.com/forums/thread ... ide.99275/
Druga sprawa ty masz 2018, a gotowy błotnik GT350 jest pod lampy 15-17.
Także gruuuba rzeźba by musiała być.
Drugie pytanie -zapraszam do lektury
https://www.mustang6g.com/forums/thread ... ide.99275/

Odnośnie błotników:
są blacharze, którzy robią poszerzanie błotników ("flares") w ramach projektów widebody, czyli poszerzanych samochodów a la wyścigowe wersje. Ze zrobieniem customowego przetłoczenia i wylotu powietrza z przedniego nadkola pewnie zdolny blacharz też by nie miał problemu, ale wiadomo, to jednorazowa, customowa rzeźba dla bardzo zdeterminowanych
są blacharze, którzy robią poszerzanie błotników ("flares") w ramach projektów widebody, czyli poszerzanych samochodów a la wyścigowe wersje. Ze zrobieniem customowego przetłoczenia i wylotu powietrza z przedniego nadkola pewnie zdolny blacharz też by nie miał problemu, ale wiadomo, to jednorazowa, customowa rzeźba dla bardzo zdeterminowanych