Mustang wersja EU, a odpalanie z kluczyka
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU
Mustang wersja EU, a odpalanie z kluczyka
Witam serdecznie,
od jakiegoś czasu jestem posiadaczem mustanga wersja EU, 2015 rok. Automat.
Proszę o informację, czy da się w jakiś sposób przerobić system odpalania, aby można było auto odpalić z zewnątrz tak jak w wersji USA?
Dziękuję za podpowiedzi. Pozdrawiam.
od jakiegoś czasu jestem posiadaczem mustanga wersja EU, 2015 rok. Automat.
Proszę o informację, czy da się w jakiś sposób przerobić system odpalania, aby można było auto odpalić z zewnątrz tak jak w wersji USA?
Dziękuję za podpowiedzi. Pozdrawiam.
Re: Mustang wersja EU, a odpalanie z kluczyka
Uzyskałeś jakąś odpowiedź? Też jestem zainteresowany tematem
-
- Forumowicz
- Model: 2016
- Silnik: V8 5.0
Z teco co gdzies na mustang6g.com wyczytalem, to poza kluczykiem i kodowaniem jest tez specjalny modul za to odpowiedzialny.
empi1955 pisze:Nie wiem komu zadałeś to pytanie. Jeśli serwisowi FORD to chyba nie dostaniesz odpowiedzi bo to z pewnością przerasta ich wyobraźnię. Instalacja systemu zdalnego uruchamiania silnika jest z pewnością możliwa, chyba że auta na EU są celowo pozbawiane tej opcji. W Pl myślę że oficjalnie będzie z tym problem, bo zdaje się że ta opcja jest u nas prawnie zabroniona.Pit72 pisze:Niestety, cisza. Nie mam żadnej odpowiedzi.
Powodzenia w szukaniu serwisu Forda który by się tego podjął. Ford Polska to tylko sprzedaż a obsługa posprzedażna to najgorsze ZŁO którego należy się wystrzegać i zbywać klienta.
Wygaszam, bo nie wniosłem niczego w sprawie.
Cześć,
pytanie zadałem tutaj, na forum i napisałem koledze że nie mam żadnej odpowiedzi. Nie pytałem w serwisie Forda.
Jeśli u nas ta opcja jest zabroniona, to dlaczego rejestruje się auta z taką opcją? Zresztą, to nie ma znaczenia.
Jeśli ktoś jest w stanie coś takiego zrobić w wersji EU, nie kupionym w PL, to proszę o kontakt. Dziękuję.
-
- Stowarzyszenie MKP
- Model: Mustang GT 4.6 Turbo
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: satin silver
Na urlopie jestem, więc nie odpowiadam od ręki na wszystko. W EU się nie opłaca. Do wymiany są na pewno dwa kluczyki po 800 zł jeden I moduł bcm za 1800 plus jeszcze jeden
- Łuki
- Młodszy Forumowicz
- Model: S550 2.3EB
- Kolor: Oxford white
Do zrobienia, w sumie prosta sprawa. Jeżeli masz oba alarmy wystarczy dokupić moduł zdalnego odpalania z pilotem (są dwie wersje jedno lub dwukierunkowy) które są dostępne w katalogu forda (uniwersalne), podpięcie tego i dokodowanie. Koszt całego zabiegu jak dobrze pamiętam zamyka się w 1000zł
JA NIE JESTEM CZŁOWIEKIEM KTÓRY DUŻO MÓWI A MAŁO ROBI.
JA MAŁO MÓWIĘ I MAŁO ROBIĘ.
JA MAŁO MÓWIĘ I MAŁO ROBIĘ.
-
- Stowarzyszenie MKP
- Model: Mustang GT 4.6 Turbo
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: satin silver
Za wyjątkiem jednej bardzo ważnej rzeczy, nie działa z pakietem enhanced security system 43S który niestety w wersji EU jest w std...