Opony zimowe do mustanga GT
Moderatorzy: stang232, SECHUBU, stang232, SECHUBU
Re: Opony zimowe do mustanga GT
Ja od siebie dodam, że od około 500 kilometrów poruszam się na oponach Nokian WR A4 - na mokrym oraz temperaturach około 3 stopni jest pozytywnie.
Ja bym raczej w necie jakichs konkretnych testow poszukal, przeprowadzanych w tych samych warunkach dla roznych opon. Opinie uzytkownikow moga byc bardzo subiektywne ("Sa super!" - tylko co to znaczy "Super" i jak sie maja do innych?). Tu np sa ostatnie wyniki testow ADAC kilku opon zimowych: https://www.adac.de/infotestrat/tests/r ... geId=31821" onclick="window.open(this.href);return false;
Masz racje i takich testów również szukałem. Ale jestem jeszcze ciekaw opinii osób które poruszają się Mustangiem. Do Rav4 już tak mocno się nie zastanawiamy nad wyborem opon bo tam inny napędVas pisze:Ja bym raczej w necie jakichs konkretnych testow poszukal, przeprowadzanych w tych samych warunkach dla roznych opon. Opinie uzytkownikow moga byc bardzo subiektywne ("Sa super!" - tylko co to znaczy "Super" i jak sie maja do innych?). Tu np sa ostatnie wyniki testow ADAC kilku opon zimowych: https://www.adac.de/infotestrat/tests/r ... geId=31821" onclick="window.open(this.href);return false;

TyreReviews calkiem fajnie zbiera wyniki testow opon. Warto sie przyjrzec kategoriom Ultra High Performance lub Max Performance.
W zime jezdze na Goodyear UltraGrip Performance Gen2 i bardzo sobie chwale.
W zime jezdze na Goodyear UltraGrip Performance Gen2 i bardzo sobie chwale.

- kaukaz md
- Forumowicz
- Model: GT
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Race Red
- Stajnia: Stajnia Górny Śląsk
- Kontakt:
Mam dokładnie takie same doświadczenia i opinie. Letnie hankooki dobre, yokohamy zimowe świetnegmlyn pisze:Ja mam Yokohama W.drive V905 i sa rewelacyjne. Przejezdzilem cala zime (kon to daily car) w roznych warunkach i nigdy mnie nie zawiodly. Tak jak swym letnim (hankook) dalbym 4, 4 plus to zimowym yokohamom 6.

Pozdrawiam,
Radek
Radek
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: Ecoboost 2.3
- Kolor: Race Red
Mam Nokiany WR A4 w Ecobooście i w porównaniu do stockowych pirellek, kleją jak szalone 

- Glyde
- Stowarzyszenie MKP
- Model: 2017 GT M/T
- Kolor: Triple Yellow
- Stajnia: Stajnia Mazowiecka
kaukaz md pisze:Mam dokładnie takie same doświadczenia i opinie. Letnie hankooki dobre, yokohamy zimowe świetnegmlyn pisze:Ja mam Yokohama W.drive V905 i sa rewelacyjne. Przejezdzilem cala zime (kon to daily car) w roznych warunkach i nigdy mnie nie zawiodly. Tak jak swym letnim (hankook) dalbym 4, 4 plus to zimowym yokohamom 6.
Potwierdzam, jeżdzę od kilku tygodni na Yokohamach i są świetne

O wiele pewniejsze zachowanie na mokrym <10stC, niż stockowe na suchym przy 20st.
Pozdrawiam
Zawsze miałem dobre zdanie o Nokianach. Miałem je w Audi. Podobno zmieniły się od kiedy są produkowane w Rosji. Tak powiedział gość który handluje oponami. Odradził.
Byłem już zdecydowany na goodyearki 3000 zł ale po przeczytaniu wielu pozytywnych opinii dotyczących Yokohamy 2500 zł to chętnie zaoszczędzę te 500 zł
Jak by się za szybko zużyły to będzie zawsze więcej na kolejny kpl
Dzięki za opinie

Jak by się za szybko zużyły to będzie zawsze więcej na kolejny kpl

Dzięki za opinie
Pewnie zależy jaki rozmiar u mnie 235/50/18Alicante pisze:Chyba nie bardzo, komplet Yokohama to 3500
Nikt nie kombinował założyć węższych opon ?
oczywiście oryg to
255/30/19 i tył 275/30/19 ?
rozmar felg 9.0j i 9.5j
nie próbowaliscie np. wrzucić na przód 245/30/19 i na tyl 255/30/19
przecież w zimię im węższe opony tym lepiej ;p
oczywiście oryg to
255/30/19 i tył 275/30/19 ?
rozmar felg 9.0j i 9.5j
nie próbowaliscie np. wrzucić na przód 245/30/19 i na tyl 255/30/19
przecież w zimię im węższe opony tym lepiej ;p
- Michał P.
- Forumowicz
- Model: Mustang V GT/CS
- Kolor: Czerwony
- Stajnia: Stajnia Górny Śląsk
Ja latam przód/tył 255/50 R18 i jest dobrze jak na razie, ulewy i lekkie przymroski nie są dla mnie aktualnie problemem 

Mustang 3.7l - 2012 Black Beauty 2017 - 2021
Mustang 5.0 l - GT/VS 2012 2021 -
Mustang 5.0 l - GT/VS 2012 2021 -
Kupilem Nokiany WR A4 na przod 255/40/19, na tyl 275/40/19 i jestem przezadowolony. Na suchym przy niskich temperaturach w porownaniu do oryginalnych Pirelli P Zero niebo a ziemia. Jezdzi jak przyklejony. Na deszczu super, oczywiscie mocniejsze depniecie powoduje ze samochod lekko buksuje, ale tyl nie tanczy po calej jezdni jak to mialo miejsce z Pirelli. Na sniegu jeszcze nie mialem okazji przetestowac.