Cześć,
Czy maska z USA będzie pasować do europejskiego Ecoboosta 2.3 z 2017 roku ? Trochę mnie denerwuje to latanie maski, a cięcie blachy pod otwory może trochę boleć.
Wymiana na maskę z USA
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU
- veeefour
- Forumowicz
- Model: 2015 GT Fastback US
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Race red AT
- Kontakt:
Re: Wymiana na maskę z USA
Prawdopodobnie bedzie najlepiej jezeli stanie sie tak jak przewidywano...
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: GT 5.0
- Kolor: magnetyk ;-)
- 5um
- Młodszy Forumowicz
- Model: GT 2016
- Kolor: Czerwony
Falowanie maski to norma. Gigantyczna powierzchnia aluminiowej maski równolegle do drogi musi dawać taki efekt. Areodynamika miota maską jak żaglem. Spinki podnoszą pewność że się nie otworzy. Jednak nie słyszałem o takim przypadku. W innych samochodach maski terz falują ale ich widoczność i pochylenie powodują że nie jest to tak odczuwalne. Rada tak jak trzeba zaakceptować moc Mustanga to i trzeba się przyzwyczaić do falującej grzywy w postaci maski.
Nie trać czasu na rzeczy na które nie masz wpływu.
-
- Forumowicz
- Model: 2016
Ogolnie ford od dluzszego czasu juz robi takie maski - wiadomo masy z przodu auta jest nadto, trzeba ja zmniejszac, aby lepiej auto wywazac.
Np. w mondeo mk4 falowala, a w mondeo mk5 jest delikatna jak z materialu.... przy otwieraniu jak sie blokady nie przesunie, to widac jak sie cala gnie..... ale co ciekawe 230km/h i falowania nie widac.....
Bazujac na mondeo podejzewam, ze jest to kwestia regulacji.
Np. w mondeo mk4 falowala, a w mondeo mk5 jest delikatna jak z materialu.... przy otwieraniu jak sie blokady nie przesunie, to widac jak sie cala gnie..... ale co ciekawe 230km/h i falowania nie widac.....
Bazujac na mondeo podejzewam, ze jest to kwestia regulacji.