prawdziwa dojazdówka w bagażniku
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU
prawdziwa dojazdówka w bagażniku
jeżdżę tak z tą śmieszną pompką w bagażniku i nie do końca ufam temu rozwiązaniu.
Na szczęście nie miałem jeszcze okazji użyć tego zestawu naprawczego i raczej nie mam zamiaru.
Zapasowe koło to jednak coś namacalnego i w razie większego uszkodzenia opony jednak pojedziemy dalej.
Czy można coś dobrać w Polsce czy lepiej dać spokój i zamówić oryginał ?
"Spare Tire Kit - Mini, For V6, I4 And Gt - Ford (FR3Z-1K007-C)"
https://parts.levittownfordparts.com/oe ... r3z1k007c/
Ciekawe że ta dojazdówka teoretycznie pasuje do każdego modelu.
GT ma jednak większe hamulce Brembo (tarcza 380x34 mm)
Na szczęście nie miałem jeszcze okazji użyć tego zestawu naprawczego i raczej nie mam zamiaru.
Zapasowe koło to jednak coś namacalnego i w razie większego uszkodzenia opony jednak pojedziemy dalej.
-
- Stowarzyszenie MKP
- Model: GT MY2017
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Magnetic Grey
Re: prawdziwa dojazdówka w bagażniku
Mam ten sam problem do rozwiązania.hondzik pisze:jeżdżę tak z tą śmieszną pompką w bagażniku i nie do końca ufam temu rozwiązaniu.
Niestety w Polsce jeszcze nie udało mi się dobrać dojazdówki od samochodu innej marki.
Co do tego sklepu co podałeś to niby pasuje do GT.
Inni sprzedawcy w USA jednak podają, że FR3Z-1K007-C nie dotyczy GT z Premium Pack albo z hamulcami Brembo.
- RAFAŁ (GROSZEK)
- Stowarzyszenie MKP
- Model: był SN95 jest GT2011
- Kolor: SREBRNY
ja mam taką dojazdówkę w bagażniku podjedź to spróbujemy założyć na twoje brembo , bo na moje 4 tłoczkowe pasuje
-
- Forumowicz
- Model: Był GT Premium 2015
- Kolor: Race Red
Mam w swoim GT dojazd ori Forda z ebaya w komplecie z lewarkiem itp. Wolę pobawić się zmianą kół na osiach (LSD) w razie W, niż nie mieć w ogóle szansy na przejazd. Ostatnie moje kapcie w pozostałych autach kończyły się nowymi oponami, bo rozcięło je na imen i uszczelniacz by nie pomógł. Podjazd na feldze na lawetę Assistance teź jest słaby... no i masz dodatkowy 1% masy na tył extra, czyli 52/ 48%
Uszczelniacz i pompkę mam w sakwie w bagażniku.

-
- Stowarzyszenie MKP
Jeśli chodzi o średnicę tarczy hamulcowej to prawdopodobnie 6 tłoczkowa Brembo zmieści się.RAFAŁ (GROSZEK) pisze:ja mam taką dojazdówkę w bagażniku podjedź to spróbujemy założyć na twoje brembo , bo na moje 4 tłoczkowe pasuje
Problemem może być grubość zacisku, jeśli za duża to się nie zmieści do felgi.
Ważne jest tu odsadzenie felgi.
Możesz sprawdzić jakie ET ma ta dojazdówka?
-
- Stowarzyszenie MKP
Przymierzałeś ten zapas na przód?Volver pisze:Mam w swoim GT dojazd ori Forda z ebaya w komplecie z lewarkiem itp. Wolę pobawić się zmianą kół na osiach (LSD) w razie W, niż nie mieć w ogóle szansy na przejazd. Ostatnie moje kapcie w pozostałych autach kończyły się nowymi oponami, bo rozcięło je na imen i uszczelniacz by nie pomógł. Podjazd na feldze na lawetę Assistance teź jest słaby... no i masz dodatkowy 1% masy na tył extra, czyli 52/ 48%Uszczelniacz i pompkę mam w sakwie w bagażniku.
Wchodzi na 6 tłoczkowe Brembo?
-
- Forumowicz
- Model: Był GT Premium 2015
- Kolor: Race Red
Na 100% nie wejdzie, ale awaryjnie wejdzie na przód tył.
Ewentualnie na podjazd, podtoczenie laweta/ serwis da radę na tyle. Tylko z niską prędkością z uwagi na szperę płytkową i różną średnicę kół/ różny promień. Lepsze to niż na feldze, bo przy tej masie auta to po feldze lub po oponie.

-
- Stowarzyszenie MKP
Rozumiem, że dojazdówka wchodzi na tył a w razie przebicia przedniej opony trzeba przełożyć tylne koło na przód a dojazdówkę wtedy na tył?Volver pisze:Na 100% nie wejdzie, ale awaryjnie wejdzie na przód tył.Ewentualnie na podjazd, podtoczenie laweta/ serwis da radę na tyle. Tylko z niską prędkością z uwagi na szperę płytkową i różną średnicę kół/ różny promień. Lepsze to niż na feldze, bo przy tej masie auta to po feldze lub po oponie.
Jest jedno ale.
Tylne szerokie koło z ET 52,5 założone na przód może opierać się o amortyzator.
- Xwili
- Stowarzyszenie MKP
- Model: ecoboost '16
- Kolor: race red
- Stajnia: Stajnia Podkarpacka
Panowie jeśli ktoś by zamawiał takie koło zapasowe, za oceanem lub w naszym pięknym kraju,
to chętnie się podłączę pod taki zakup - licho nie śpi, niby wszelkie ubezpieczenia są na całą Europę
ale różnie to może być w życiu.
to chętnie się podłączę pod taki zakup - licho nie śpi, niby wszelkie ubezpieczenia są na całą Europę
Dziecko od mężczyzny odróżnia wyłącznie cena jego zabawek.
- amcross
- Młodszy Forumowicz
- Model: GT 5.0 MY2017 AT EU
- Kolor: Mica Shadow Black
Hej,
viewtopic.php?f=185&t=12629" onclick="window.open(this.href);return false;
pozdrawiam
W GT nie da rady wsadzić tylnego koła na przód - pisałem o tym - testowałem i dociera....genie pisze:Rozumiem, że dojazdówka wchodzi na tył a w razie przebicia przedniej opony trzeba przełożyć tylne koło na przód a dojazdówkę wtedy na tył?
Jest jedno ale.
Tylne szerokie koło z ET 52,5 założone na przód może opierać się o amortyzator.
viewtopic.php?f=185&t=12629" onclick="window.open(this.href);return false;
pozdrawiam
- RAFAŁ (GROSZEK)
- Stowarzyszenie MKP
- Model: był SN95 jest GT2011
- Kolor: SREBRNY
do twojego taki zapas wejdzie i będzie ok można kupić na allegro razem z lewarkiem i kluczemXwili pisze:Panowie jeśli ktoś by zamawiał takie koło zapasowe, za oceanem lub w naszym pięknym kraju,
Podjadę do Groszka na dniach (mam blisko) i sprawdzę czy wejdzie ta jego dojazdówka na przód (nawet by dało się podjechać kilka metrów na lawetę w razie :-)
Dam znać wkrótce.
Na tył przyjmuję że wejdzie na pewno więc sprawa jasna.
PS.
Co do wspólnych zakupów to ja jestem także za.
Ilu chętnych?
Dam znać wkrótce.
PS.
Ilu chętnych?
-
- Stowarzyszenie MKP
Super, że podjedziesz i sprawdzisz tą dojazdówkę.hondzik pisze:Podjadę do Groszka na dniach (mam blisko) i sprawdzę czy wejdzie ta jego dojazdówka na przód (nawet by dało się podjechać kilka metrów na lawetę w razie :-)
Dam znać wkrótce.
PS.
Ilu chętnych?
Jeśli wejdzie na 6 tłoczkowe Brembo też jestem chętny na jej zakup.
Czekamy na dobre wieści od Ciebie.
Info z salonu PGD Partner Kraków, do modelu GT w moim przypadku wersja europejska; nie ma dedykowanej dojazdówki pasującej na obie osie, jedynie koło zapasowe rozmiar 18", które będzie pasować na przód i tył. Zestaw w skład którego wchodzi: koło 18", zamocowania, podnośnik, klucz) jest to koszt około 2197 zł