okolice intercoolera....
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU
okolice intercoolera....
miałem dzisiaj bliskie spotkanie z lecącym za TIRem sporym kamieniem uszkadzając sobie dolny grill pod tablicą rejestracyjną, musiałem obejrzeć uszkodzenia i przy okazji zauważyłem przed/nad intercoolerem taki fartuch z miękkiego tworzywa częściowo zasłaniający intercooler, z jednej strony wiszący niżej, z drugiej wyżej....tak jakoś niesymetrycznie, czy ktoś wie czemu ta folia służy, czy ma jakieś znaczenie i jak ona powinna być usytuowana? I co to za czujnik po lewej stronie przed intercoolerem? - wygląda na nieuszkodzony... planuję za 3 miesiące serwis, może spokojnie doczekam do przeglądu ... czy ktoś mnie oświeci w temacie?
- veeefour
- Forumowicz
- Model: 2015 GT Fastback US
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Race red AT
- Kontakt:
Re: okolice intercoolera....
Z tego co wiem ten silnik ma jakas tam elektryczna klape to regulowania ilosci powietrza - moze to to?
Ciezko bez fotek...
Ciezko bez fotek...
nie, klapa to nie jest, ale może pełni taką funkcję? tylko,że to takie wiotkie tworzywo, częściowo podwijające się na wolnej krawędzi- jak to moze regulować przepływ? chyba ze nawija się na jakiś wałek, ale to by była już jakaś kombinacja...
Cześć ta miękka guma izoluje chłodnice wody od intercollera jest ona z jednej strony przymocowana do metalowej belki a z drugiej strony na plastikowych zapinkiach zawinięta do góry.
Po prostu oddziela dwie chłodnice od siebie
Po prostu oddziela dwie chłodnice od siebie
Tylko, że u mnie po lewej zawinięta jest na chłodnicę, a po prawej zwisa mimo tych zapinek przyslaniajac intercooler i teraz nie wiem czy ją całkiem podpiąć czy ściągnąć na dół.. Wiem że może robię z g.. problem ale mnie to denerwuje
Dlatego u siebie to co zwisało i zasłaniało IC przykręciłem na śrubkę do plastikowej osłonki i teraz jest ok nie zwisa i z każdej strony jest równo