Nie mogę nic mówić nt. spalania na podstawie własnego doświadczenia. EB nawet nie można wziąć w PL nawet na test drive niestety

Więc to niewiadoma na razie. Mi V8 na jeździe próbnej spalał przy normalnej dynamicznej jeździe 17L.
Chłopaki z forum robili porównanie na trasie - różnica wyszła minimalna. Wielu mądrzy się tutaj, że w mieście będzie podobnie. Ale testy mówią co innego i na prawdę różnica potrafi być spora jak je poczytasz, zarówno polskie, jak i niemieckie i amerykańskie. Wielu ludzi nie bierze też poprawki na wielkość/charakter miasta. Czym innym jest jazda z jednego końca miasta na drugi, jak mieszkasz dajmy na to w Z.Górze, a czym innym w Warszawie w której jest co raz gorzej do jazdy autem, jest tak źle (tak zapierdolone samochodami i dystanse z racji wielkości miasta bardzo duże) że często rezygnuje nawet z jazdy autem w ogóle. W takich warunkach EB ma sens. Szczególnie, że V8 innego producenta mam jeszcze w garażu.

17' Mustang EcoBoost A/T + 94' Firebird TransAm V8 M/T = 12 cylinders of pure fun