Zmiana wydechu w Mustangu GT

Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
veeefour
Forumowicz
Model: 2015 GT Fastback US
Silnik: V8 5.0
Kolor: Race red AT
Kontakt:

Re: Zmiana wydechu w Mustangu GT

Post autor: veeefour » 2016-08-30, 21:50

SoSo pisze:wiem. ale jest " z daleka".
Jaki chcesz ten filmik? Polecam w tunelu ;)

Awatar użytkownika
SoSo
Młodszy Forumowicz
Model: S550 GT
Kolor: Mica Shadow Black

Post autor: SoSo » 2016-08-30, 22:12

w tunelu i seria brzmi nieźle.
najchętniej to taki z tyłu auta, odpalenie i parę "przygazówek". najbardziej ciekawi mnie głębia tonu gdy klapy są pootwierane (bo zakładam że przy zamknietych klapach jest cicho i już), jak się to ma do MF Street - podobnie (mega), czy jednak płycej.
i zakładam że dźwięk ze środka muszę jednak odsłuchać u kogoś osobiście.

Awatar użytkownika
lukas220
Forumowicz
Model: GT
Kolor: magnetic gray

Post autor: lukas220 » 2016-08-31, 07:27

Wiecie co, na MF Competition Axleback, nawet moja matka zareagowała tak: "On jest głośny...on jest głośny, ale brzmi tak dobrze, że jest to miłe". :rotfl: :ok: Na razie mam 1500km. W niedzielę wróciłem z DE. Rodzina zadowolona. Nie było słowa, że za głośny :szok:

GT magnetic -> odebrany 23.08 Ford Store Opole

Volver
Forumowicz
Model: Był GT Premium 2015
Kolor: Race Red

Post autor: Volver » 2016-08-31, 09:17

Jestem w podróży swoim konikiem po kraju. Obecnie w Zielonej Górze, tu pozdrawiam Kol. Adriana, więc po ok. 1000 km po A4 i A2 mam jakieś opinie o głośności mojego zestawu. Wierzcie, że Amerykanie śmigający max. 110 kmh mają inną perspektywę od naszej z powiedzmy ...naszymi normalnymi prędkościami autostradowymi. Otóż do 140 kmh jest dobrze, 160 kmh głośno i znośnie, a powyżej już dyskusyjnie. Jeśli ktoś chce modyfikować wydech i zamierza jeździć szybko i na długich trasach-polecam wyważenie i próbę odsłuchu na żywo u któregoś forumowicza. Wiem, że dla mojego organizmu dobrałem sobie złoty środek. Głośniej byłoby źle. Zmiana wydechu na tuningowy kompletnie odmienia to auto, ale kompletnie! To dla potomności. Wczoraj wieczorem w uliczce osiedlowej po ruszeniu włączyły się alarmy...hehe jakieś czułe takie czy co?

Awatar użytkownika
veeefour
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: veeefour » 2016-08-31, 12:24

SoSo pisze:w tunelu i seria brzmi nieźle.
najchętniej to taki z tyłu auta, odpalenie i parę "przygazówek". najbardziej ciekawi mnie głębia tonu gdy klapy są pootwierane (bo zakładam że przy zamknietych klapach jest cicho i już), jak się to ma do MF Street - podobnie (mega), czy jednak płycej.
Kolega rosjanin naciskal - wybacz mu on jezdzi BMW wiec nie umie :rotfl:
Krotki bo zaraz sie ludziska pozbiegali i zaraz by mundurowych ktos zadzwonil - moze w weekend gdzie na odludzie pojade to nakrece cos wiecej ;)

" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
5um
Młodszy Forumowicz
Model: GT 2016
Kolor: Czerwony

Post autor: 5um » 2016-08-31, 16:21

Remus ze sterowanym klapkami wydechem.
Cztery opcje Zamknięte klapki, 10%i 50% otwarcia oraz pełne przelot.

Brzmienie przy całkowitym zamknięciu dużo lepsze od serii. 10% i 50% tak dla fantazji choć bas rośnie. Pełne otwarcie :oczami: :super: budzi szacun.

Dla mnie uniwersalność tego rozwiązania jest warta zainwestowanej kasy bo nie odbiega rażąco od wymiany na MF. Tu uzyskujemy jednak komfort wyboru. Cicho do domu, szybko i cicho na autostradzie bo chcemy pogadać lub mieć spokój. Po mieście, dla większego respektu pełne brzmienie. Na zlocie też jest czym zagrać.

Filmiki są na YT ale to wszysko kicha

Pozdrawiam
Na prywatne odpowiedziałem dziś. Czasami trzeba poczekać.

Nie trać czasu na rzeczy na które nie masz wpływu.

Kusza85

Post autor: Kusza85 » 2016-08-31, 18:52

veeefour pisze:
Krotki bo zaraz sie ludziska pozbiegali i zaraz by mundurowych ktos zadzwonil - moze w weekend gdzie na odludzie pojade to nakrece cos wiecej ;)

Nice :)

Kusza85

Post autor: Kusza85 » 2016-08-31, 18:54

Kusza85 pisze:
veeefour pisze:

Nice :)
Podeślij mi jak możesz link do tego wydechu Remusa w PL, dzięki

Volver
Forumowicz
Model: Był GT Premium 2015

Post autor: Volver » 2016-08-31, 18:54

Muszę zweryfikować ocenę głośności MF. 140 komfort, 160 fajnie sportowo, przy stałej prędkości nawet 180-200 jest ok
Jakiś byłem przewrażliwiony... oczywiście na Autobahn! Po takiej wyprawie z drogami lokalnymi i miastami komp pokazuje 11,9 l/ 100 km 98Pb. Jakieś pytania miłośnicy downsizingu? Hehe...

Awatar użytkownika
veeefour
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: veeefour » 2016-08-31, 19:35

Kusza85 pisze:Nice :)
Jeszcze krotkie video z tunelu, odkrecone tak do 5500 obr:
Kusza85 pisze:Podeślij mi jak możesz link do tego wydechu Remusa w PL, dzięki
A tu przykro mi nie pomoge, wejdz na strone remusa i zobacz kto tym handluje w PL.

Kusza85

Post autor: Kusza85 » 2016-08-31, 20:42

Świetnie brzmi :cwaniak:

Awatar użytkownika
deeboy
Forumowicz
Model: GT S550 MT

Post autor: deeboy » 2016-08-31, 20:57

Dwa miesiące temu pisałem do dystrybutora Remusa zapytanie o oferte, firma z Wrocławia http://www.gransport.pl" onclick="window.open(this.href);return false;

Oto co mi wyysłali:

Sportowy system z klapami regulującymi głośność, z homologacją EEC. W skład zestawu wchodzi sekcja środkowa Cat-back, dwa tłumiki tylne z klapami oraz dwie końcówki wydechu. Sterowanie głośnością odbywa się za pomocą zewnętrznego pilota.

Film prezentujący brzmienie:
5.0 V8: " onclick="window.open(this.href);return false;
2.3 EcoBoost: " onclick="window.open(this.href);return false;

Wydech jest dostępny z różnymi końcówkami:

1. Końcówki chrom zakończone prosto w cenie za zestaw 8 700 zł brutto 5.0 V8 / 8 500 zł brutto 2.3 EcoBoost
2. Końcówki chrom zakończone ukośnie w cenie za zestaw 8 800 zł brutto 5.0 V8 / 8 600 zł brutto 2.3 EcoBoost
3. Końcówki aluminium + carbon zakończone prosto w cenie za zestaw 9 000 zł brutto 5.0 V8 / 8 800 zł brutto 2.3 EcoBoost
4. Końcówki czarny chrom + carbon zakończone prosto w cenie za zestaw 9 100 zł brutto 5.0 V8 / 8 900 zł brutto 2.3 EcoBoost
5. Końcówki carbon zakończone ukośnie w cenie za zestaw 9 800 zł brutto 5.0 V8 / 9 700 zł brutto 2.3 EcoBoost

Podane ceny uwzględniają rabat dla Pana w wysokości co najmniej 10% oraz darmową wysyłkę z fabryki.

W razie dodatkowych pytań służę pomocą,

--
Z pozdrowieniami / With best regards / Mit freundlichen Grüßen

Mateusz Walenczewski
Doradca klienta / Sales
Tel. +48 6666 888 99
E-mail: m.walenczewski@gransport.pl

Awatar użytkownika
veeefour
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: veeefour » 2016-08-31, 21:07

Jak wspominalem od tego mozna odliczyc jeszcze sporo jak komus nie zalezy na super duper homologancji i wziazc wersje bez tlumika srodkowego ;)

Awatar użytkownika
deeboy
Forumowicz
Model: GT S550 MT

Post autor: deeboy » 2016-08-31, 21:28

veeefour pisze:Jak wspominalem od tego mozna odliczyc jeszcze sporo jak komus nie zalezy na super duper homologancji i wziazc wersje bez tlumika srodkowego ;)
A to w sumie ciekawa opcja, wysłałem zapytanie czy można zakupić same tłumiki z regulacją, bez chromowanych końcówek i bez catbacka.

Awatar użytkownika
veeefour
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: veeefour » 2016-08-31, 21:32

Mozna moza - juz wypytywalem:

http://www.ebay.de/itm/REMUS-Sportauspu ... SwFMZWsg19" onclick="window.open(this.href);return false;

Dokupic mozesz do pelnej wersji rury na podmiane tlumika srodkowego:

http://www.ebay.de/itm/Remus-Vorschalld ... Sw5dNWqjdo" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.ebay.de/itm/Remus-VSD-Ersatz ... SwKtlWqjbB" onclick="window.open(this.href);return false;

Mozesz kupic wesje bez klap:

http://www.ebay.de/itm/Remus-Duplex-Rac ... SwFqJWqjav" onclick="window.open(this.href);return false;

Jak i pozniej zmienisz zdanie mozne dokupic tlumik srodkowy ktory przychodzi z homologacja:

http://www.ebay.de/itm/Remus-Vorschalld ... Sw5HJXKeua" onclick="window.open(this.href);return false;

ODPOWIEDZ

Wróć do „VI Generacja (2015- ... )”