Mustang 2015 cena w Polsce

Komunikaty administratorów, informacje o zmianach, uwagi i sprawy bieżące

Moderatorzy: Moderatorzy, Moderatorzy

Awatar użytkownika
B0kiem
Forumowicz
Model: S550 GT
Silnik: V8 5.0
Kontakt:

Re: Mustang 2015 cena w Polsce

Post autor: B0kiem » 2016-07-28, 11:08

po pobieżnym prześledzeniu komentarzy, raczej miłośnik eko drivingu plus mała wiedza n/t mustangów bo nie rozumiem jak można pisać 'ecoboost powinien się nazywać GT a GT - V8' ;)

Horse Whip
Młodszy Forumowicz
Model: Ford Mustang GT 2017
Kolor: Lightning Blue

Post autor: Horse Whip » 2016-07-28, 15:03

:rotfl: :rotfl: :rotfl: Pan Redaktor pluje sobie w brodę że nie kupił Mustanga tylko jakąś Mazdę dla "fryzjera", teraz musi spłacić raty zanim będzie mógł ją sprzedać i kupić w końcu Samochód...

Volver
Forumowicz
Model: Był GT Premium 2015
Kolor: Race Red

Post autor: Volver » 2016-07-28, 18:09

Dopisałem pod testem cswój dłuuuuuu... :mad:.. uugi komentarz. Człowiek ma nastawienie na NIE do tradycyjnych samochodowych wartości, choć sam w końcu prywatnie posiada niszowe auto, też kultowe, choć w inny sposób. Oglądam ten kanał od dawna i śledzę jego opinie i naprawdę nie rozumiem. Nie można Mustanga oceniać z perspektywy cywilnego Golfa czy Octavii. Ale jak napisałem-dobrze, że mamy wybór. BTW, znam środowisko dziennikarzy motoryzacyjnych i z zasady wszelkie kanały na YT są przede wszystkim źródłem zarobku, nie miejcie złudzeń. O zamieszczeniu testu, jego charakterze, zakresie decyduje formuła współpracy z importerem. Tak jest już w całym świecie Automotive.A Marek dostał jedno z pierwszych aut testowych z parku prasowego z maja 2015 u Forda. Myślałem, że już go sprzedali. Zajechany... Kolega kupił ich EB na koniec roku...

Awatar użytkownika
veeefour
Forumowicz
Model: 2015 GT Fastback US
Kolor: Race red AT
Kontakt:

Post autor: veeefour » 2016-07-28, 20:10

Kiedys kilka renenzji Marka ogladalem - byly OK. Teraz juz nie bede...w ogole.

Ksiazkowy przyklad ZAZDROSCI ale nigdy nie sadzilem, ze dziennikarz sie odwazy takie cos w ogole wyemitowac. Ja bym mu polecal ten film usunac i sie do niego nie przyznawac.
Kompletny brak dziennikarskiego obiektywizmu...wstyd :wstyd:

Volver
Forumowicz

Post autor: Volver » 2016-07-28, 21:17

Po prostu może go stać jedynie na jedno auto. Ma też innych na codzień dosyć od importerów, by nie mieć innego swojego, a pewnie to buduje perspektywę na kupujących auta za swoje pieniądze. Jakkolwiek osobliwy ten test, to ma prawo go publikować i zawarte w nim oceny, dla mnie to taka ciekawostka. Natomiast, obciachem jest dla mnie takie prowadzenie kanału, gdzie prosi się wprost o datki od widzów.... jakoś to biedne i liche, ale posłałem mu 10 zł. :papa: :papa: W końcu on też pracuje w redakcji jako dziennikarz...nie zarabia?

Awatar użytkownika
lukas220
Forumowicz
Model: GT
Kolor: magnetic gray

Post autor: lukas220 » 2016-07-28, 21:28

Volver pisze:Dopisałem pod testem cswój dłuuuuuu... :mad:.. uugi komentarz. Człowiek ma nastawienie na NIE do tradycyjnych samochodowych wartości, choć sam w końcu prywatnie posiada niszowe auto, też kultowe, choć w inny sposób. Oglądam ten kanał od dawna i śledzę jego opinie i naprawdę nie rozumiem. Nie można Mustanga oceniać z perspektywy cywilnego Golfa czy Octavii. Ale jak napisałem-dobrze, że mamy wybór. BTW, znam środowisko dziennikarzy motoryzacyjnych i z zasady wszelkie kanały na YT są przede wszystkim źródłem zarobku, nie miejcie złudzeń. O zamieszczeniu testu, jego charakterze, zakresie decyduje formuła współpracy z importerem. Tak jest już w całym świecie Automotive.A Marek dostał jedno z pierwszych aut testowych z parku prasowego z maja 2015 u Forda. Myślałem, że już go sprzedali. Zajechany... Kolega kupił ich EB na koniec roku...
od razu poznałem Twój komentarz :) a jeśli chodzi o test, to wolę odrobinę wiedzy technicznej i inteligencji prowadzącego niż jakieś głupie, mało zabawne teksty i marne ujęcia z drona :dobani: przecież GT to mega niszowy samochód i nikt nieświadomie ( spalanie, prowadzenie itd. ) nie kupi go jako jedyny samochód. A spalanie w mieście.... sam producent podaje 20,3 L/100 km ;)

GT magnetic -> odebrany 23.08 Ford Store Opole

Volver
Forumowicz

Post autor: Volver » 2016-07-28, 21:40

Hehe... osobiście uważam, że najfajniejsze polskie recenzje Mustanga to trochę jeszcze borykający się z lekkością narracji "Jazdy próbne" i test tego samego egzemplarza GT z automatem na kanale "Auto Kult Wideo", baardzo wyważona. Jednak recenzją stulecia jest dla mnie "Top Speed.sk" słowacki kanał i niesamowicie emocjonalny odbiór auta przez prowadzącego, jest jedynie w języku słowackim, ale da się nieomal cały zrozumieć, extra.

http://www.topspeed.sk/test-ford-mustan ... 6-gen/8918" onclick="window.open(this.href);return false;

Polecam film na słuchawkach w HD.

Awatar użytkownika
lukas220
Forumowicz
Model: GT
Kolor: magnetic gray

Post autor: lukas220 » 2016-07-28, 22:13

Volver pisze:Hehe... osobiście uważam, że najfajniejsze polskie recenzje Mustanga to trochę jeszcze borykający się z lekkością narracji "Jazdy próbne" i test tego samego egzemplarza GT z automatem na kanale "Auto Kult Wideo", baardzo wyważona. Jednak recenzją stulecia jest dla mnie "Top Speed.sk" słowacki kanał i niesamowicie emocjonalny odbiór auta przez prowadzącego, jest jedynie w języku słowackim, ale da się nieomal cały zrozumieć, extra.

http://www.topspeed.sk/test-ford-mustan ... 6-gen/8918" onclick="window.open(this.href);return false;

w 100% się z Tobą zgadzam :)

GT magnetic -> odebrany 23.08 Ford Store Opole

totus
Młodszy Forumowicz
Model: S550 2.3
Kolor: magnetic grey

Post autor: totus » 2016-07-28, 23:34

Czołem wszystkim . Włączyłem ten test z ciekawości licząc na peany . Kopara opadła do podłogi jak usłyszałem co ten Pan mówi . Również od początku oglądałem zachara (subaru lobbing) i Marka.
Rok temu z Panem Krzysztofem który myślę mnie pamięta doskonale przyjechaliśmy na jazdę próbną do Opola bordowym gt . Pierwszy raz w życiu usiadłem w amcar.10 lat temu jeździłem rwd.
Owszem skończyłem kursy jazdy sportowej ale autami 4x4
Ruszamy i pierwsze wrażenie jakie to auto jest grzeczne . Pan Krzysztof pozwolił mi jechać ostro. I napewno Pamięta moje pytanie , czy da się usawić aby ciężej chodziła kierownica bo coś lekko chodzi.
Poszliśmy pełnym ogniem kolo salonu porsche bo lokalnej drodze nierównej . Auto mega wyważone posłuszne , z liniowo przekazywaną mocą . Auto jechało jak przyklejone. Nie wyłączyłem esp oczywiście.
To rzucanie auta na boki ? Tak po wyłączeniu esp owszem ale to była prowokacja. Sprzęgło jest normalne . Skrzynia niesamowicie pracuje bez nadmiernej siły . Coś jak w starych bmw ale precyzyjniej . Spalanie jest niskie jak na 5l motor .
Auto wywarło na mnie mega wrażenie . Wziąłem ecoboost nie z chęci oszczędności na aucie lub paliwie ponieważ włożyłem juz sporo na start . Sporo poruszam się po mieście i to też moje 4 auto które chciałem przekornie aby było Daily car. I sprawdza się świetnie . Oba s550 są znakomite . A test jest mega żenujący . Aż wstyd iż Pan Marek coś takiego wypuścił .
Ciekawe co by powiedział na moje sti gdzie w połowie to n grupa a turbina ma full boost przy 3700.
A w zimie w mieście pali 30l . Też było kiedyś moim Daily car .
A już na koniec na redaktora słowa iż brak kliknięć skrzyni odpowiedział bym mu złośliwie iż się wyklikala i mikrostyki siadły.

Mustang s550 ecoboost by hd customs
Sti by 4turbo
Audi s3 8v abt stage 2
Focus mk3 St2 lift montune package power

Facebook Marcin Kierkus

Awatar użytkownika
deeboy
Forumowicz
Model: GT S550 MT

Post autor: deeboy » 2016-07-28, 23:43

Dla tych, co wkrótce odbierają S550 w polskich salonach.

Dzisiaj przy odbiorze na samym początku spotkała mnie niemiła niespodzianka, cała maska i dach były dosłownie opierdolone jakimiś czarnymi drobnymi kropeczkami, byłem przerażony. :cenzura:
Panowie w salonie nawet tego nie zauważyli, nie wiem jak mocną mają wadę wzroku ale było to widoczne dość mocno. Było to gładkie i nie wyczuwalne pod palcem ale wyglądało strasznie, byłem przekonany, że nie uda się tego zmyć. Tak jakby ktoś sprajem rozpylił czarną farbę w górę i wszystko opadło na czerwony lakier :/ na szczęście mieli jakiś specjalny preparat i udało się to dokładnie zmyć :super: . Okazuje się, że mieli już raz taki przypadek i była to prawdopodobnie ta farba, którą pryskają podwozia.

Sprawdzajcie dokładnie czy nie ma tego ustrojstwa na lakierze bo sami możecie mieć problem ze zmyciem tego czegoś. Jak ktoś będzie potrzebował to zapytam w Gdynii co to za preparat zmywający, na pewno był firmy Sikkens.

Horse Whip
Młodszy Forumowicz

Post autor: Horse Whip » 2016-07-28, 23:47

Volver pisze:Hehe... osobiście uważam, że najfajniejsze polskie recenzje Mustanga to trochę jeszcze borykający się z lekkością narracji "Jazdy próbne" i test tego samego egzemplarza GT z automatem na kanale "Auto Kult Wideo", baardzo wyważona. Jednak recenzją stulecia jest dla mnie "Top Speed.sk" słowacki kanał i niesamowicie emocjonalny odbiór auta przez prowadzącego, jest jedynie w języku słowackim, ale da się nieomal cały zrozumieć, extra.

Oglądało się Mega!!! Aż szczęka go boli od uśmiechu!

totus
Młodszy Forumowicz
Model: S550 2.3
Kolor: magnetic grey

Post autor: totus » 2016-07-28, 23:51

deeboy pisze:Dla tych, co wkrótce odbierają S550 w polskich salonach.

Dzisiaj przy odbiorze na samym początku spotkała mnie niemiła niespodzianka, cała maska i dach były dosłownie opierdolone jakimiś czarnymi drobnymi kropeczkami, byłem przerażony. :cenzura:
Panowie w salonie nawet tego nie zauważyli, nie wiem jak mocną mają wadę wzroku ale było to widoczne dość mocno. Było to gładkie i nie wyczuwalne pod palcem ale wyglądało strasznie, byłem przekonany, że nie uda się tego zmyć. Tak jakby ktoś sprajem rozpylił czarną farbę w górę i wszystko opadło na czerwony lakier :/ na szczęście mieli jakiś specjalny preparat i udało się to dokładnie zmyć :super: . Okazuje się, że mieli już raz taki przypadek i była to prawdopodobnie ta farba, którą pryskają podwozia.

Sprawdzajcie dokładnie czy nie ma tego ustrojstwa na lakierze bo sami możecie mieć problem ze zmyciem tego czegoś. Jak ktoś będzie potrzebował to zapytam w Gdynii co to za preparat zmywający, na pewno był firmy Sikkens.

Dla pewności przy odbiorze preparat iron x oraz benzyna ekstrakcyjna . I tak każde auto po odbiorze powinno mieć korektę lakieru i kwarc .

Mustang s550 ecoboost by hd customs
Sti by 4turbo
Audi s3 8v abt stage 2
Focus mk3 St2 lift montune package power

Facebook Marcin Kierkus

Volver
Forumowicz

Post autor: Volver » 2016-07-28, 23:52

A Was nie boli od szczerzenia się jadąc po bułki V8? Mi po założeniu Magnaflow skończyła się wolna przestrzeń do uszu i smieję się na okrągło głowy :hyhy:

Horse Whip
Młodszy Forumowicz

Post autor: Horse Whip » 2016-07-29, 00:02

Volver pisze:A Was nie boli od szczerzenia się jadąc po bułki V8? Mi po założeniu Magnaflow skończyła się wolna przestrzeń do uszu i smieję się na okrągło głowy :hyhy:
Odpowiem Ci za kilka miesięcy ale stawiam swoje oszczędności że tak będzie ;D

kkk
Forumowicz
Model: 2015 Fastback
Kolor: Black

Post autor: kkk » 2016-07-29, 03:20

Volver pisze:A Was nie boli od szczerzenia się jadąc po bułki V8? Mi po założeniu Magnaflow skończyła się wolna przestrzeń do uszu i smieję się na okrągło głowy :hyhy:
Też masz competition? Inne auto...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Aktualności”