Masz na mysli ten "mocno przesadzony" program ktory mial?caniggia pisze:Jak pisałem wcześniej, to było do przewidzenia.addrian pisze:Dolalem kontrolka sie nadal swieci
Polowe płynu wywaliło
Dzwonię po lawetę
Mustang 2015 cena w Polsce
Moderatorzy: Moderatorzy, Moderatorzy
- veeefour
- Forumowicz
- Model: 2015 GT Fastback US
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Race red AT
- Kontakt:
Re: Mustang 2015 cena w Polsce
-
- Stowarzyszenie MKP
- Model: Mustang GT 4.6 Turbo
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: satin silver
Tam turbo puszczone bez żadnej kontroli, tak mi to wyglądało po przebiegu wykresu, więc jeżeli poleciała uszczelka albo korba, to właśnie z tego powodu.
Miejmy nadzieję, że jakaś pierdoła, mi np ostatnio pękł w rękach można powiedzieć wąż intercooler/turbo, więc może i pękł mu wąż chłodzenia w ten sam sposób.
Miejmy nadzieję, że jakaś pierdoła, mi np ostatnio pękł w rękach można powiedzieć wąż intercooler/turbo, więc może i pękł mu wąż chłodzenia w ten sam sposób.
- veeefour
- Forumowicz
- Kontakt:
Wiem, pamietam - pompowalo to jak prezostat w hydroforzecaniggia pisze:Tam turbo puszczone bez żadnej kontroli, tak mi to wyglądało po przebiegu wykresu, więc jeżeli poleciała uszczelka albo korba, to właśnie z tego powodu.

cos sobie czasem lubi wyrzezbic dziurke w uszczelce co bedzie chyba najbardziej prawdopodobne. To by byl najmniejszy problem z tych "powaznych".
Koledze zyczymy oczywiscie zeby to tylko byla jakas pierdola.
- kaskader bart
- Forumowicz
- Model: GT '08 roush
VeeeFour - "pieprzysz jak potłuczony ". To przez te petrygo co mu poleciłeśveeefour pisze: Wiem, pamietam - pompowalo to jak prezostat w hydroforzeZ tego sie biora spalania stukowe(bo przy takim pompowaniu sie powinno tankowac 100 oktan min.) a takie
cos sobie czasem lubi wyrzezbic dziurke w uszczelce co bedzie chyba najbardziej prawdopodobne. To by byl najmniejszy problem z tych "powaznych".
Koledze zyczymy oczywiscie zeby to tylko byla jakas pierdola.

A tak na poważnie to szkoda wozu

Powodzenia
- addrian
- Forumowicz
- Model: EB 2015
- Kolor: Competition orange
Dzisiaj robili jakieś testy i powiedzieli że cały układ jest uszczelniony prawidłowo i nic do silnika nie wyciekło.
Muszą zrobić jazdę próbną i wykasować błąd w komputerze bo ciągle wywala o tej nagrzewnicy i jutro będzie coś więcej wiadomo.
Auto mi zaczęło pierwszy raz dymić po przeglądzie u nich następnego dnia jak uruchomiłem silnik rano i tak przez 2-3dni . Myślałem że to przez to że olej wymienili i sobie jeździłem.
Muszą zrobić jazdę próbną i wykasować błąd w komputerze bo ciągle wywala o tej nagrzewnicy i jutro będzie coś więcej wiadomo.
Auto mi zaczęło pierwszy raz dymić po przeglądzie u nich następnego dnia jak uruchomiłem silnik rano i tak przez 2-3dni . Myślałem że to przez to że olej wymienili i sobie jeździłem.
358 PS 542 NM
04/2015 Zamówienie
10/2015 Odbiór
MRT AXLE BACK EXHAUST KIT
INTERCOOLER WAGNER
HD CUSTOMS TUNE
04/2015 Zamówienie
10/2015 Odbiór
INTERCOOLER WAGNER
HD CUSTOMS TUNE
Cześć
Może grzebali w sofcie i poprzestawiali jakieś parametry bo im komputer pokazał jakiś błąd.
Pisz jak będziesz coś więcej wiedział
Powodzenia
Może grzebali w sofcie i poprzestawiali jakieś parametry bo im komputer pokazał jakiś błąd.
Pisz jak będziesz coś więcej wiedział
Powodzenia
- veeefour
- Forumowicz
- Kontakt:
LOLkaskader bart pisze:VeeeFour - "pieprzysz jak potłuczony ". To przez te petrygo co mu poleciłeśveeefour pisze: Wiem, pamietam - pompowalo to jak prezostat w hydroforzeZ tego sie biora spalania stukowe(bo przy takim pompowaniu sie powinno tankowac 100 oktan min.) a takie
Koledze zyczymy oczywiscie zeby to tylko byla jakas pierdola.![]()
![]()
Dałby prestone i by chłop jeździł
![]()
![]()
![]()

- addrian
- Forumowicz
Wczoraj jeździli i wszystko było ok.
Dzisiaj rano go odpalili i było mniej płynu i mówili że zapach glikolu jest z wydechu jakby płyn jakoś się gdzieś tam dostawał.
Jakby to była uszczelka to co to są za uszczelki, to w starych Meśkach co się ścigają na 1/4 mili mają oryginalne uszczelki i wytrzymują po 200.000 KM a auta mają podniesioną moc po 50-60%.
Dzisiaj rano go odpalili i było mniej płynu i mówili że zapach glikolu jest z wydechu jakby płyn jakoś się gdzieś tam dostawał.
Jakby to była uszczelka to co to są za uszczelki, to w starych Meśkach co się ścigają na 1/4 mili mają oryginalne uszczelki i wytrzymują po 200.000 KM a auta mają podniesioną moc po 50-60%.
358 PS 542 NM
04/2015 Zamówienie
10/2015 Odbiór
INTERCOOLER WAGNER
HD CUSTOMS TUNE
04/2015 Zamówienie
10/2015 Odbiór
INTERCOOLER WAGNER
HD CUSTOMS TUNE
-
- Stowarzyszenie MKP
- Model: Mustang GT 4.6 Turbo
- Kolor: satin silver
Uszczelka pod głowicą w najlepszym wypadku. W najgorszym takie coś...

- stanglex
- Forumowicz
- Model: 2016 Mustang GT
- Kolor: Magnetic
Wrocilem do seryjnego rezonatora. Auto znowu jest cywilizowane, nie ryczy jak oszalale na wysokich obrotach. Jest mniej ostentacyjne. Buczenie/drone na wysokim biegu przy niskich obrotach, o ktorym pisalem zniknelo calkowicie. Jestem zadowonony ze zmiany. Minus jest taki, ze w samochodzie znowu smierdzi bo zdjalem rezonator zanim sie wypalil 
Z systemu Corsa sport catback mam teraz Corsa Touring. Ciekaw jestem jak brzmi Sport axleback. Touring jest Spokojny.

Z systemu Corsa sport catback mam teraz Corsa Touring. Ciekaw jestem jak brzmi Sport axleback. Touring jest Spokojny.
Z: 05/2015
O: 04/2016
O: 04/2016
- veeefour
- Forumowicz
- Kontakt:
To nie tak. Dobrze zrobiony program i predzej siadzie "dol" niz "gora" od nadmiaru mocy. Takie kwaiatki sa od niewlasciwego czipsowania i spalania stukowego.addrian pisze:Wczoraj jeździli i wszystko było ok.
Nikt sie z Ciebie nie smieje ani Ci zle nie zyczy tutaj ale taka jest prawda. Sproboj przez gwarancje, moze sie uda.
Jak nie to trzeba zwalac glowice i ocenic pierw szkody bo bez tego to wrozenie z fusow.
Tak jak pisalimsy. Ciul jak poszlo po glowicy - najgorzej jak poszlo po bloku.caniggia pisze:Uszczelka pod głowicą w najlepszym wypadku. W najgorszym takie coś...
Opaski pasowaly?stanglex pisze:Wrocilem do seryjnego rezonatora. Auto znowu jest cywilizowane, nie ryczy jak oszalale na wysokich obrotach. Jest mniej ostentacyjne. Buczenie/drone na wysokim biegu przy niskich obrotach, o ktorym pisalem zniknelo calkowicie. Jestem zadowonony ze zmiany. Minus jest taki, ze w samochodzie znowu smierdzi bo zdjalem rezonator zanim sie wypalil
- addrian
- Forumowicz
Na forum w USA tez było kilka takich przypadków z EB, gość miał to samo po 1300 milach
358 PS 542 NM
04/2015 Zamówienie
10/2015 Odbiór
INTERCOOLER WAGNER
HD CUSTOMS TUNE
04/2015 Zamówienie
10/2015 Odbiór
INTERCOOLER WAGNER
HD CUSTOMS TUNE
- lukas220
- Forumowicz
- Model: GT
- Kolor: magnetic gray
Fajnie, że opisałeś efekt powrotu do seryjnego rezonatorastanglex pisze:Wrocilem do seryjnego rezonatora. Auto znowu jest cywilizowane, nie ryczy jak oszalale na wysokich obrotach. Jest mniej ostentacyjne. Buczenie/drone na wysokim biegu przy niskich obrotach, o ktorym pisalem zniknelo calkowicie. Jestem zadowonony ze zmiany. Minus jest taki, ze w samochodzie znowu smierdzi bo zdjalem rezonator zanim sie wypalil

GT magnetic -> odebrany 23.08 Ford Store Opole
- veeefour
- Forumowicz
- Kontakt:
Wlasnie dostalem wklad K&N. Montaz? 2min max. Dwa zaczepy i schodzi i przy okazji zobaczylem, że mialem zle zalozona pokrywe filtra
I teraz juz wiem skad mialem wzrosty temp dolotu na postoju. Z tylu obudowy sa dwa zatrzaski a z przodu zaczepy/haczyki ktore u mnie nie byly
nasuniete i ssalo powietrze na postoju z komory...powtarza sie powiedzenie, ze jak ma byc dobrze to musisz zrobic to samemu

I teraz juz wiem skad mialem wzrosty temp dolotu na postoju. Z tylu obudowy sa dwa zatrzaski a z przodu zaczepy/haczyki ktore u mnie nie byly
nasuniete i ssalo powietrze na postoju z komory...powtarza sie powiedzenie, ze jak ma byc dobrze to musisz zrobic to samemu

-
- Młodszy Forumowicz
- Model: S550 2.3
- Kolor: magnetic grey
Miałem dokładnie tak samo z fabrycznym montażem filtra powietrza . Dziś u mnie wylądował pipercross.veeefour pisze:Wlasnie dostalem wklad K&N. Montaz? 2min max. Dwa zaczepy i schodzi i przy okazji zobaczylem, że mialem zle zalozona pokrywe filtra![]()
Dodatkowo sprawdziłem wszystkie wężyki podciśnieniowe zwłaszcza okolice wastage
Świeżo po zamontowaniu wydechu cat back . Auto z przebiegiem 1200km więc będzie grało o wiele lepiej
Program hd customs
Światła do jazdy dziennej również by Paweł hd customs
Światła tylne oklejone na czerwono w aso
Mam sporo świetnych fotek . Postaram się jutro umieścić na forum . Na fb również są. Można mnie zapraszać do znajomych:) Marcin Kierkus
galeria foto po wstępnym detailingu
" onclick="window.open(this.href);return false;
brzmienie wydechu
" onclick="window.open(this.href);return false;
Polecam odsłuch na słuchawkach, głośnikach
Obecnie mam 2500km . Jutro nagram film z dzwiekiem dla porównania.
Co do problemu kolegi to wg mnie cieknie pompa wody która jest bardzo specyficzna w eb . A wg opisu klasyczny przypadek upg.
Jak korba , panewka, tłok to łomot niemilosierny.
W ASO nie mają testu na co2 ???
Mustang s550 ecoboost by hd customs
Sti by 4turbo
Audi s3 8v abt stage 2
Focus mk3 St2 lift montune package power
Facebook Marcin Kierkus
Sti by 4turbo
Audi s3 8v abt stage 2
Focus mk3 St2 lift montune package power
Facebook Marcin Kierkus