Mustang 2015 cena w Polsce

Komunikaty administratorów, informacje o zmianach, uwagi i sprawy bieżące

Moderatorzy: Moderatorzy, Moderatorzy

Awatar użytkownika
veeefour
Forumowicz
Model: 2015 GT Fastback US
Silnik: V8 5.0
Kolor: Race red AT
Kontakt:

Re: Mustang 2015 cena w Polsce

Post autor: veeefour » 2016-07-18, 19:55

caniggia pisze:
addrian pisze:Dolalem kontrolka sie nadal swieci
Polowe płynu wywaliło
Dzwonię po lawetę
Jak pisałem wcześniej, to było do przewidzenia.
Masz na mysli ten "mocno przesadzony" program ktory mial?

caniggia
Stowarzyszenie MKP
Model: Mustang GT 4.6 Turbo
Silnik: V8 4.6
Kolor: satin silver

Post autor: caniggia » 2016-07-18, 21:22

Tam turbo puszczone bez żadnej kontroli, tak mi to wyglądało po przebiegu wykresu, więc jeżeli poleciała uszczelka albo korba, to właśnie z tego powodu.
Miejmy nadzieję, że jakaś pierdoła, mi np ostatnio pękł w rękach można powiedzieć wąż intercooler/turbo, więc może i pękł mu wąż chłodzenia w ten sam sposób.

Awatar użytkownika
veeefour
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: veeefour » 2016-07-19, 08:03

caniggia pisze:Tam turbo puszczone bez żadnej kontroli, tak mi to wyglądało po przebiegu wykresu, więc jeżeli poleciała uszczelka albo korba, to właśnie z tego powodu.
Miejmy nadzieję, że jakaś pierdoła, mi np ostatnio pękł w rękach można powiedzieć wąż intercooler/turbo, więc może i pękł mu wąż chłodzenia w ten sam sposób.
Wiem, pamietam - pompowalo to jak prezostat w hydroforze ;) Z tego sie biora spalania stukowe(bo przy takim pompowaniu sie powinno tankowac 100 oktan min.) a takie
cos sobie czasem lubi wyrzezbic dziurke w uszczelce co bedzie chyba najbardziej prawdopodobne. To by byl najmniejszy problem z tych "powaznych".

Koledze zyczymy oczywiscie zeby to tylko byla jakas pierdola.

Awatar użytkownika
kaskader bart
Forumowicz
Model: GT '08 roush

Post autor: kaskader bart » 2016-07-19, 10:48

veeefour pisze: Wiem, pamietam - pompowalo to jak prezostat w hydroforze ;) Z tego sie biora spalania stukowe(bo przy takim pompowaniu sie powinno tankowac 100 oktan min.) a takie
cos sobie czasem lubi wyrzezbic dziurke w uszczelce co bedzie chyba najbardziej prawdopodobne. To by byl najmniejszy problem z tych "powaznych".

VeeeFour - "pieprzysz jak potłuczony ". To przez te petrygo co mu poleciłeś :rotfl: :rotfl: :rotfl: Dałby prestone i by chłop jeździł :hyhy: :rotfl: :wstyd:

A tak na poważnie to szkoda wozu :/ Oby to była jakaś mała rzecz bo ja pierdołe się nie zapowiada...
Powodzenia

Awatar użytkownika
addrian
Forumowicz
Model: EB 2015
Kolor: Competition orange

Post autor: addrian » 2016-07-19, 17:26

Dzisiaj robili jakieś testy i powiedzieli że cały układ jest uszczelniony prawidłowo i nic do silnika nie wyciekło.
Muszą zrobić jazdę próbną i wykasować błąd w komputerze bo ciągle wywala o tej nagrzewnicy i jutro będzie coś więcej wiadomo.
Auto mi zaczęło pierwszy raz dymić po przeglądzie u nich następnego dnia jak uruchomiłem silnik rano i tak przez 2-3dni . Myślałem że to przez to że olej wymienili i sobie jeździłem.

358 PS 542 NM
04/2015 Zamówienie
10/2015 Odbiór
MRT AXLE BACK EXHAUST KIT
INTERCOOLER WAGNER
HD CUSTOMS TUNE

stargard
Stowarzyszenie MKP
Model: eco boost
Kolor: biały

Post autor: stargard » 2016-07-19, 20:26

Cześć
Może grzebali w sofcie i poprzestawiali jakieś parametry bo im komputer pokazał jakiś błąd.
Pisz jak będziesz coś więcej wiedział
Powodzenia

Awatar użytkownika
veeefour
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: veeefour » 2016-07-19, 20:41

kaskader bart pisze:
veeefour pisze: Wiem, pamietam - pompowalo to jak prezostat w hydroforze ;) Z tego sie biora spalania stukowe(bo przy takim pompowaniu sie powinno tankowac 100 oktan min.) a takie

VeeeFour - "pieprzysz jak potłuczony ". To przez te petrygo co mu poleciłeś :rotfl: :rotfl: :rotfl: Dałby prestone i by chłop jeździł :hyhy: :rotfl: :wstyd:
LOL :rotfl:

Awatar użytkownika
addrian
Forumowicz

Post autor: addrian » 2016-07-20, 13:17

Wczoraj jeździli i wszystko było ok.
Dzisiaj rano go odpalili i było mniej płynu i mówili że zapach glikolu jest z wydechu jakby płyn jakoś się gdzieś tam dostawał.
Jakby to była uszczelka to co to są za uszczelki, to w starych Meśkach co się ścigają na 1/4 mili mają oryginalne uszczelki i wytrzymują po 200.000 KM a auta mają podniesioną moc po 50-60%.

358 PS 542 NM
04/2015 Zamówienie
10/2015 Odbiór
INTERCOOLER WAGNER
HD CUSTOMS TUNE

caniggia
Stowarzyszenie MKP
Model: Mustang GT 4.6 Turbo
Kolor: satin silver

Post autor: caniggia » 2016-07-20, 13:20

Uszczelka pod głowicą w najlepszym wypadku. W najgorszym takie coś...

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
stanglex
Forumowicz
Model: 2016 Mustang GT
Kolor: Magnetic

Post autor: stanglex » 2016-07-20, 15:18

Wrocilem do seryjnego rezonatora. Auto znowu jest cywilizowane, nie ryczy jak oszalale na wysokich obrotach. Jest mniej ostentacyjne. Buczenie/drone na wysokim biegu przy niskich obrotach, o ktorym pisalem zniknelo calkowicie. Jestem zadowonony ze zmiany. Minus jest taki, ze w samochodzie znowu smierdzi bo zdjalem rezonator zanim sie wypalil :)

Z systemu Corsa sport catback mam teraz Corsa Touring. Ciekaw jestem jak brzmi Sport axleback. Touring jest Spokojny.

Z: 05/2015
O: 04/2016

Awatar użytkownika
veeefour
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: veeefour » 2016-07-20, 15:27

addrian pisze:Wczoraj jeździli i wszystko było ok.
Dzisiaj rano go odpalili i było mniej płynu i mówili że zapach glikolu jest z wydechu jakby płyn jakoś się gdzieś tam dostawał.
Jakby to była uszczelka to co to są za uszczelki, to w starych Meśkach co się ścigają na 1/4 mili mają oryginalne uszczelki i wytrzymują po 200.000 KM a auta mają podniesioną moc po 50-60%.
To nie tak. Dobrze zrobiony program i predzej siadzie "dol" niz "gora" od nadmiaru mocy. Takie kwaiatki sa od niewlasciwego czipsowania i spalania stukowego.
Nikt sie z Ciebie nie smieje ani Ci zle nie zyczy tutaj ale taka jest prawda. Sproboj przez gwarancje, moze sie uda.
Jak nie to trzeba zwalac glowice i ocenic pierw szkody bo bez tego to wrozenie z fusow.

caniggia pisze:Uszczelka pod głowicą w najlepszym wypadku. W najgorszym takie coś...
Tak jak pisalimsy. Ciul jak poszlo po glowicy - najgorzej jak poszlo po bloku.
stanglex pisze:Wrocilem do seryjnego rezonatora. Auto znowu jest cywilizowane, nie ryczy jak oszalale na wysokich obrotach. Jest mniej ostentacyjne. Buczenie/drone na wysokim biegu przy niskich obrotach, o ktorym pisalem zniknelo calkowicie. Jestem zadowonony ze zmiany. Minus jest taki, ze w samochodzie znowu smierdzi bo zdjalem rezonator zanim sie wypalil :)

Z systemu Corsa sport catback mam teraz Corsa Touring. Ciekaw jestem jak brzmi Sport axleback. Touring jest Spokojny.
Opaski pasowaly?

Awatar użytkownika
addrian
Forumowicz

Post autor: addrian » 2016-07-20, 15:29

Na forum w USA tez było kilka takich przypadków z EB, gość miał to samo po 1300 milach

358 PS 542 NM
04/2015 Zamówienie
10/2015 Odbiór
INTERCOOLER WAGNER
HD CUSTOMS TUNE

Awatar użytkownika
lukas220
Forumowicz
Model: GT
Kolor: magnetic gray

Post autor: lukas220 » 2016-07-20, 15:36

stanglex pisze:Wrocilem do seryjnego rezonatora. Auto znowu jest cywilizowane, nie ryczy jak oszalale na wysokich obrotach. Jest mniej ostentacyjne. Buczenie/drone na wysokim biegu przy niskich obrotach, o ktorym pisalem zniknelo calkowicie. Jestem zadowonony ze zmiany. Minus jest taki, ze w samochodzie znowu smierdzi bo zdjalem rezonator zanim sie wypalil :)

Fajnie, że opisałeś efekt powrotu do seryjnego rezonatora :ok: Pomimo tego, że jest to tylko przelot ( jak pisał kiedyś veeefour ) wywalenie tej ogromnej puszki ma istotny wpływ na głośność. Mam nadzieję, że moje połączenie z Axle Back Competition będzie optymalne. Niestety muszę na to jeszcze poczekać 3-4 tygodnie-statek z samochodem jest aktualnie w kanale La Manche :mad:

GT magnetic -> odebrany 23.08 Ford Store Opole

Awatar użytkownika
veeefour
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: veeefour » 2016-07-20, 15:46

Wlasnie dostalem wklad K&N. Montaz? 2min max. Dwa zaczepy i schodzi i przy okazji zobaczylem, że mialem zle zalozona pokrywe filtra :przestraszony:
I teraz juz wiem skad mialem wzrosty temp dolotu na postoju. Z tylu obudowy sa dwa zatrzaski a z przodu zaczepy/haczyki ktore u mnie nie byly
nasuniete i ssalo powietrze na postoju z komory...powtarza sie powiedzenie, ze jak ma byc dobrze to musisz zrobic to samemu :cisza:

totus
Młodszy Forumowicz
Model: S550 2.3
Kolor: magnetic grey

Post autor: totus » 2016-07-20, 23:14

veeefour pisze:Wlasnie dostalem wklad K&N. Montaz? 2min max. Dwa zaczepy i schodzi i przy okazji zobaczylem, że mialem zle zalozona pokrywe filtra :przestraszony:
I teraz juz wiem skad mialem wzrosty temp dolotu na postoju. Z tylu obudowy sa dwa zatrzaski a z przodu zaczepy/haczyki ktore u mnie nie byly
nasuniete i ssalo powietrze na postoju z komory...powtarza sie powiedzenie, ze jak ma byc dobrze to musisz zrobic to samemu :cisza:
Miałem dokładnie tak samo z fabrycznym montażem filtra powietrza . Dziś u mnie wylądował pipercross.
Dodatkowo sprawdziłem wszystkie wężyki podciśnieniowe zwłaszcza okolice wastage

Świeżo po zamontowaniu wydechu cat back . Auto z przebiegiem 1200km więc będzie grało o wiele lepiej
Program hd customs
Światła do jazdy dziennej również by Paweł hd customs
Światła tylne oklejone na czerwono w aso
Mam sporo świetnych fotek . Postaram się jutro umieścić na forum . Na fb również są. Można mnie zapraszać do znajomych:) Marcin Kierkus

galeria foto po wstępnym detailingu

" onclick="window.open(this.href);return false;

brzmienie wydechu

" onclick="window.open(this.href);return false;
Polecam odsłuch na słuchawkach, głośnikach
Obecnie mam 2500km . Jutro nagram film z dzwiekiem dla porównania.

Co do problemu kolegi to wg mnie cieknie pompa wody która jest bardzo specyficzna w eb . A wg opisu klasyczny przypadek upg.
Jak korba , panewka, tłok to łomot niemilosierny.
W ASO nie mają testu na co2 ???

Mustang s550 ecoboost by hd customs
Sti by 4turbo
Audi s3 8v abt stage 2
Focus mk3 St2 lift montune package power

Facebook Marcin Kierkus

ODPOWIEDZ

Wróć do „Aktualności”