Pay Pal zostal stworzony/kupiony przez Ebay "sto lat temu" a od 2013 funkcjonuje samodzielnie.Volver pisze:Linka już nie muszę wklejać, wystarczy wpisać w szukajkę ebaya.pl (nie - .com!) "2015 Mustang Magnaflow Axleback" i już. Pamiętajcie, że każdy lokalny ebay ma swoje zaszyte ustawienia i np. na polskim nie widać w ogóle wielu ciekawych ofert z Niemiec. Problem jest z Paypalem, właścicielem od jakiegoś czasu ebaya. Kursy i spready walutowe to dla Polaka zazwyczaj ok. 15% więcej w finalnym rozrachunku ponad cenę wystawioną. Tym bardziej, że 90% sprzedawców wymaga takiej formy rozliczeń. Podobno działa metoda: konto walutowe na mobile zasilane z cinkciarza i sprzęgnięte z paypal, nie znam szczegółów.
Kurczę, czy axleback nie jest zbyt głośny na codzień i w trasie po autostradzie?
Jezeli kupowac z UK to raczej ebay.co.uk Jezeli spprzedawca nie wystawia przedmiotu "internaional"to jest on widoczny tylko na domenie krajowej: uk, de, au etc.
Nikt tu nic nie ukrywa ani nie zaszywa - nie ma tu nic zlowieszczego haha

Jestem Polakiem mam polskie konto i place PP i nigdy nie doplacilem do interesu 15% sic

Trzeba czytac jakie sa opcje platnosci i z nich korzystac - placac karta np Mastercard i wybierajac opcje obcazenia waluta obca i liczeniem przez MC wychodzi na dzien
dzisiejszy najlepiej. Visa dolicza opaty za przewalutowanie, MC nie. Natomiast przelewajac kase na balans PP i wymieniajac ja potem na inna walute jest sie sporo stratnym
ale na pewno, w dalszym ciagu nie 15%.
Sprzedawca absolutnie nic nie wymaga...sprzedawca jedynie podaje jakie formy platnosci akceptuje i jest to w 80% tylko PP a czesc ma swoje terminale platnicze do kart
i mozna zaplacic w ich serwisie "plastikiem". Platnosc plastikiem jest najkorzystniejsza metoda bo w sumie(tez w zaleznosci od operatora i banku) nie ma zandych oplat.