Mój jest na drugą połowę kwietnia i 16.03 został wyładowany ze statku w Bremerhaven Niemcy.jacek1250 pisze:Nie wiecie przypadkiem czy te z terminem odbioru kwiecień to już płyną ?
Jak masz VIN to możesz sprawdzić na stronie WWL.
Moderatorzy: Moderatorzy, Moderatorzy
Mój jest na drugą połowę kwietnia i 16.03 został wyładowany ze statku w Bremerhaven Niemcy.jacek1250 pisze:Nie wiecie przypadkiem czy te z terminem odbioru kwiecień to już płyną ?
Dlaczego akurat z Focusa?TPS pisze:Mam pytanie - co w środku nowego s550 jest wzięte z FOCUSa? Manetki kierunków, wycieraczki i włącznik świateł?
Bazuję na tym, co mówi ten testujący , 6 minuta 47 sekundabkapust pisze:Dlaczego akurat z Focusa?TPS pisze:Mam pytanie - co w środku nowego s550 jest wzięte z FOCUSa? Manetki kierunków, wycieraczki i włącznik świateł?
A oplaca sie? Roush ma kit 670 w okolicach tej kwoty?caniggia pisze:Wkrótce zaczynamy budowę "custom" zestawu kompresora na ok 700 koni w Mustangu 2015 5.0. Budżet 25k.
Aktualnie kompletuję graty.
Gdyby być złośliwym , to można powiedzieć, że z zewnątrz Mondeo a w środku Focus ;-)veeefour pisze:Tak, manetki i wlacznik swiatel sa takie same Focusie np. 2014r.
Tylko takie elementy są we wszystkich modelach Forda, dlatego pytałem "dlaczego akurat Focus":) Poprzedni Mustang też korzystał z elementów występujących w innych modelach, np. włącznik świateł na lewo od kierownicy. Kiedyś był chyba taki jak w m.in. w Mondziaku MK3 teraz jest taki jak w Mondziaku MK5 czy Fokusie MK4.TPS pisze:Gdyby być złośliwym , to można powiedzieć, że z zewnątrz Mondeo a w środku Focus ;-)veeefour pisze:Tak, manetki i wlacznik swiatel sa takie same Focusie np. 2014r.
Raczej ślepym, zazdrosnym i złośliwymTPS pisze:Gdyby być złośliwym , to można powiedzieć, że z zewnątrz Mondeo a w środku Focus ;-)veeefour pisze:Tak, manetki i wlacznik swiatel sa takie same Focusie np. 2014r.
Cóż zrobić, taki urok wpływu księgowych na historię motoryzacjibkapust pisze:Tylko takie elementy są we wszystkich modelach Forda, dlatego pytałem "dlaczego akurat Focus":) Poprzedni Mustang też korzystał z elementów występujących w innych modelach, np. włącznik świateł na lewo od kierownicy. Kiedyś był chyba taki jak w m.in. w Mondziaku MK3 teraz jest taki jak w Mondziaku MK5 czy Fokusie MK4.TPS pisze:Gdyby być złośliwym , to można powiedzieć, że z zewnątrz Mondeo a w środku Focus ;-)veeefour pisze:Tak, manetki i wlacznik swiatel sa takie same Focusie np. 2014r.
Ja tylko cytowałem. Poza tym ten s550 zaczyna do mnie przemawiaćstanglex pisze:Raczej ślepym, zazdrosnym i złośliwymTPS pisze:Gdyby być złośliwym , to można powiedzieć, że z zewnątrz Mondeo a w środku Focus ;-)veeefour pisze:Tak, manetki i wlacznik swiatel sa takie same Focusie np. 2014r.
Nic - dlatego absolutnie nie przemawia do mnie taki styl recenzowania samochodów "hurr durr księgowi zrobili włącznik świateł taki sam jak w każdym innym Fordzie" - raz, że jest to trend w motoryzacji obecny od dość dawna i nie ma co kijem Wisły zawracać, dwa że mówimy o Mustangu. Ja rozumiem, że kogoś może razić taki przeszczep na linii Audi-Lambo czy Passat-Bentley, jasna sprawa. Natomiast trzeba zaznaczyć, że tutaj jest mowa o Fordzie Mustangu - amerykańskim odpowiedniku VW Golfa. Mustang jest absolutnie masowym, popularnym, tanim samochodem wyjątkowo "robotniczej" marki jaką jest Ford. Nie ma najmniejszych aspiracji do segmentu premium, a u wielu dziennikarzy/recenzentów fakt włożenia do samochodu V8 czyni z niego "premium" bo w europejskiej motoryzacji v8 zarezerwowane jest dla luksusowych samochodów... trzeba jednak brać poprawkę na specyfikę rynku USA gdzie V8 jest czymś dość powszechnym.TPS pisze: Cóż zrobić, taki urok wpływu księgowych na historię motoryzacji
bkapust pisze:Nic - dlatego absolutnie nie przemawia do mnie taki styl recenzowania samochodów "hurr durr księgowi zrobili włącznik świateł taki sam jak w każdym innym Fordzie" - raz, że jest to trend w motoryzacji obecny od dość dawna i nie ma co kijem Wisły zawracać, dwa że mówimy o Mustangu. Ja rozumiem, że kogoś może razić taki przeszczep na linii Audi-Lambo czy Passat-Bentley, jasna sprawa. Natomiast trzeba zaznaczyć, że tutaj jest mowa o Fordzie Mustangu - amerykańskim odpowiedniku VW Golfa. Mustang jest absolutnie masowym, popularnym, tanim samochodem wyjątkowo "robotniczej" marki jaką jest Ford. Nie ma najmniejszych aspiracji do segmentu premium, a u wielu dziennikarzy/recenzentów fakt włożenia do samochodu V8 czyni z niego "premium" bo w europejskiej motoryzacji v8 zarezerwowane jest dla luksusowych samochodów... trzeba jednak brać poprawkę na specyfikę rynku USA gdzie V8 jest czymś dość powszechnym.TPS pisze: Cóż zrobić, taki urok wpływu księgowych na historię motoryzacji