łożysko do kola przedniego POMOCY
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: v6 2006
- Silnik: V6 3.8
- Kolor: Szalony czarny
łożysko do kola przedniego POMOCY
Witam czy ktos wie gdzie albo jaki ma numer lozysko w kole przednim 4 l v6 2006r
bo zaczyna mi hałasować.
bo zaczyna mi hałasować.
- Darenty
- Forumowicz
- Model: S197 GT
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: Satin Silver Metallic
robson, tu masz wszystko, obczaj co Ci trzeba i kupuj
http://www.rockauto.com/catalog/x,carco ... ttype,1672

http://www.rockauto.com/catalog/x,carco ... ttype,1672
You can never have too much power, just not enough traction.
-
- Forumowicz
- Silnik: V6 3.7
- Kolor: Sterling Grey
- Kontakt:
potrzebuję przedniej piasty z łożyskiem do 2005. Mam wersje bez ABS, a na allegro znalazlem tylko wersje z ABS - to bedzie pasowało do mojego? W sensie czy da sie to normalnei założyc i z tym jezdzic, bo na wersje bez ABS bede musial czekac podobno 3 tyg... 
Na allegro gosc ma piaste razem ze zwrotnicą za 899 zł (wersja bez ABS ), ale wydaje mi sie to troche drogo
- to jest rozsadna cena? Sama nowa piasta kosztuje od 499 do 599 (wersja z ABS) sam juz nie wiem.
z góry dzieki za odp. i pozdr.
pozdr.

Na allegro gosc ma piaste razem ze zwrotnicą za 899 zł (wersja bez ABS ), ale wydaje mi sie to troche drogo

z góry dzieki za odp. i pozdr.
pozdr.
Bart
- escalar
- Forumowicz
- Model: GT Premium Bullitt
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: czarny metalik
- Kontakt:
nie jestem specjalista w tym temacie ale nie wydaje mi sie aby tak bylo...musti69 pisze:A czy dość donośne "stuknięcie" podczas kręcenia kierownicą podczas gdy auto stoi w miejscu lub bardzo powoli się porusza to jest objaw uszkodzonego łożyska/piasty ? Tak mi powiedzieli w jednym z serwisów. Chciałbym także zapytać czy coś się zmieniło, i czy są gdzieś w PL dostępne te części ?
sklanialbym sie w kierunku wytlumaczenia, ze czasami przy jezdzie w deszczu lub po wilgotnej nawierzchni auto lapie wilgoc i pewnie cos jeszcze...
...mialem jakies stukniecia przy kreceniu kierownica ale znikly po przegladzie i dokreceniu elementow zwieszenia...
...to naprawde trudny temat... nieprosty do definitywnego zdiagnozowania

- stang232
- Forumowicz
- Model: stang'95
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: czarny
- Stajnia: Stajnia Łódzka
U mnie piasta jest z zębatką do ABS pomimo, że nie mam ABSu.paytoplay pisze:potrzebuję przedniej piasty z łożyskiem do 2005. Mam wersje bez ABS, a na allegro znalazlem tylko wersje z ABS - to bedzie pasowało do mojego? W sensie czy da sie to normalnei założyc i z tym jezdzic, bo na wersje bez ABS bede musial czekac podobno 3 tyg...
Na allegro gosc ma piaste razem ze zwrotnicą za 899 zł (wersja bez ABS ), ale wydaje mi sie to troche drogo- to jest rozsadna cena? Sama nowa piasta kosztuje od 499 do 599 (wersja z ABS) sam juz nie wiem.
Wydaje mi się, że nie powinno być różnicy jeśli założysz piastę z tą ,,zębatką,, do ABSu,
bo przecież jeśli przy hamowaniu nie włącza się ABS tzn auto hamuje na takiej samej zasadzie co bez ABSu.
No chyba, że różnią się czymś jeszcze.
Za piastę do mustanga z lat 94-04 płaciłem 450zł
Więc do s197 nie powinna kosztować nie więcej niż 550-600zł