1956 Ford F100
- Bielek
- Forumowicz
- Model: Mustang 1965 conv
- Kolor: niebieski
- Kontakt:
1956 Ford F100
To już chyba sporo ponad rok jak w moim imieniu Rick kupił mi pickupa. Miał być niespodzianką dla żonki, ale dzisiaj przez przypadek o wszystkim się dowiedziała;)
Już na początku tego wpisu baaaardzo dziękuję Rickowi za pomoc. Jego zaangażowanie, wiedza, życzliwość nie mają sobie równych. Będę dozgonnie wdzięczny. Z czasem jak będę uaktualniał ten wpis dowiecie się dokładnie w czym Rick mi pomógł.
Dziękuję też Alustarowi, który pomagał mi w doborze części, aby były możliwie najbardziej pasujące, spójne z moimi założeniami. Zwrócił mi uwagę na sprawy, o których bym nie pomyślał.
Od samego początku było zabawnie.
Rick pojechał do Detroit, aby dokonać wpłaty zaliczki za auto. Poszło ok. Kiedy po chyba dwóch tygodniach pojechał już go zabrać, było bardzo ciepło. Stąd też (wtedy jeszcze) właściciel pickupa miał koszulkę bez rękawów. Rick patrzy, a koleś ma wytatuowanego polskiego orła na ramieniu. Skąd ten orzeł?- pyta Rick, na co właściciel: mam polskie korzenie. Rick: ja też!!!!
a najlepsze, że pickup niebawem wypłynie do Polski:)
okazało się też, że właściciel pickupa i jego ojciec byli kiedyś projektantami w Fordzie;)
(niebawem dodam fotki tylko zawsze mam z tym problem)
Założenie jest takie:
ma to być show car, ale do codziennego użytku;) ma też ciągnąć lawetę z klubowym Race Car'em
stąd Rick wykonał m.in.
wymiana nieoryginalnego silnika na kolejny nieoryginalny 302 od Mustanga GT z 1995 roku
skrzynia biegów
dołożone wspomaganie kierownicy
przednie hamulce tarczowe
całe zawieszenie nowe
zbiornik paliwa przeniesiony z kabiny pod pakę
tłumiki Borla z całym nowym układem wydechowym
prace nad nim wykonywali m.in byli pracownicy Forda
będę jeszcze uaktualniał bo Rick wykonał spooooro pracy i tak od razu to jest tego zbyt wiele
niby na pierwszy rzut oka nie ma zbyt wiele zmian, ale to tylko pozory, trzeba było sporo pracy włożyć, aby wszystkie elementy ze sobą współgrały.
pickup jest jeszcze u Ricka, mam nadzieję, że jeszcze w tym roku wypłynie do Polski
Już na początku tego wpisu baaaardzo dziękuję Rickowi za pomoc. Jego zaangażowanie, wiedza, życzliwość nie mają sobie równych. Będę dozgonnie wdzięczny. Z czasem jak będę uaktualniał ten wpis dowiecie się dokładnie w czym Rick mi pomógł.
Dziękuję też Alustarowi, który pomagał mi w doborze części, aby były możliwie najbardziej pasujące, spójne z moimi założeniami. Zwrócił mi uwagę na sprawy, o których bym nie pomyślał.
Od samego początku było zabawnie.
Rick pojechał do Detroit, aby dokonać wpłaty zaliczki za auto. Poszło ok. Kiedy po chyba dwóch tygodniach pojechał już go zabrać, było bardzo ciepło. Stąd też (wtedy jeszcze) właściciel pickupa miał koszulkę bez rękawów. Rick patrzy, a koleś ma wytatuowanego polskiego orła na ramieniu. Skąd ten orzeł?- pyta Rick, na co właściciel: mam polskie korzenie. Rick: ja też!!!!
a najlepsze, że pickup niebawem wypłynie do Polski:)
okazało się też, że właściciel pickupa i jego ojciec byli kiedyś projektantami w Fordzie;)
(niebawem dodam fotki tylko zawsze mam z tym problem)
Założenie jest takie:
ma to być show car, ale do codziennego użytku;) ma też ciągnąć lawetę z klubowym Race Car'em
stąd Rick wykonał m.in.
wymiana nieoryginalnego silnika na kolejny nieoryginalny 302 od Mustanga GT z 1995 roku
skrzynia biegów
dołożone wspomaganie kierownicy
przednie hamulce tarczowe
całe zawieszenie nowe
zbiornik paliwa przeniesiony z kabiny pod pakę
tłumiki Borla z całym nowym układem wydechowym
prace nad nim wykonywali m.in byli pracownicy Forda
będę jeszcze uaktualniał bo Rick wykonał spooooro pracy i tak od razu to jest tego zbyt wiele
niby na pierwszy rzut oka nie ma zbyt wiele zmian, ale to tylko pozory, trzeba było sporo pracy włożyć, aby wszystkie elementy ze sobą współgrały.
pickup jest jeszcze u Ricka, mam nadzieję, że jeszcze w tym roku wypłynie do Polski
Ostatnio zmieniony 2013-11-19, 20:06 przez Bielek, łącznie zmieniany 3 razy.
[url=http://myrencontres.com]rencontre agricole[/url]
- simontlc
- Forumowicz
- Model: 289 coupe 1965
- Kolor: mechaniczna pomarańcza (Poppy Red )
- Kontakt:
Re: 1956 Ford F100
ale ci zazdroszcze, tez cierpie na pickup a i najprawdopodobniej bedzie to moj nastepny samochod , dodaj te fotki szybko
"NO IT'S NOT JUST A SIX, IT'S A PART OF THE LEGACY OF THE MUSTANG"
- speedster
- Forumowicz
- Model: 93' Mustang LX 5.0
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Titanium Frost
Taki pickup wyrywający ze świateł... Czad! Gratuluje,no i powodzenia Rickowi przy pracy
- Bielek
- Forumowicz
- Kontakt:
hehe, wyrywać to on nie będzie. Ustawienia skrzyni i most na to nie pozwoli. Auto ma ciągnąć race cara, więc trochę inna charakterystyka. Zresztą pewnie w wolnej chwili Rick napisze dokładnie co i jak.
- speedster
- Forumowicz
- Model: 93' Mustang LX 5.0
- Kolor: Titanium Frost
Wiadomo,ale tak sobie chciałem pofantazjować W takiej wersji sprintowej byłby ciekawy wóz. Coż,czekamy
- stang232
- Forumowicz
- Model: stang'95
- Kolor: czarny
- Stajnia: Stajnia Łódzka
gratulacje - w końcu go zobaczyłem
skoro alustar ci doradzał to pewnie GT500 wyjdzie, jak ten z tegorocznyego SEMA
http://www.motorauthority.com/image/100 ... -sema-show" onclick="window.open(this.href);return false;
chociaz ja bym go widział tak zrobionego
skoro alustar ci doradzał to pewnie GT500 wyjdzie, jak ten z tegorocznyego SEMA
http://www.motorauthority.com/image/100 ... -sema-show" onclick="window.open(this.href);return false;
chociaz ja bym go widział tak zrobionego
-
- Członek Honorowy MKP
- Model: 67 fastback
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: primer,czarny,bialy
ide do pracy, ale teraz powiem tak, to jest bardzo awesome projekt. Mój pierwszy pickup taki. Tyle niestandardowe części, wszystko musiało być modyfikowane, aby pracować razem.
Złe części zostały dostarczone, czekając na miesiąc lub dwa na części, niekończące modyfikacje, obce wszedli do garażu, żeby go zobaczyć. Każdego dnia było nowe wyzwanie.
długi projekt, wiele modyfikacji i będzie niesamowite
poprzedni właściciel i zdjęcie mojego pomocnika najlepszego
Złe części zostały dostarczone, czekając na miesiąc lub dwa na części, niekończące modyfikacje, obce wszedli do garażu, żeby go zobaczyć. Każdego dnia było nowe wyzwanie.
długi projekt, wiele modyfikacji i będzie niesamowite
poprzedni właściciel i zdjęcie mojego pomocnika najlepszego
- Bielek
- Forumowicz
- Kontakt:
Opowiem na zlocie. Padniecie ze smiechuPavulon_ pisze:mnie zastanawia jak się żonka dowiedziała po tylu miesiącach ściemy ?
Powiem tylko tak: uważać trzeba przy kobiecie w ciąży;)
- Bielek
- Forumowicz
- Kontakt:
stangu, taki jest plan jak ten żółty tylko, że będzie majtkowy niebieski i nie tak zglebiony
ale takie felgi i opony są już u Ricka
ale takie felgi i opony są już u Ricka
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: 1966
- Silnik: inny V8
Super !
Ja sie tez zastanawialem nad czyms takim, ale chyba w koncu padlo na el camino lub ranchero. Tez vat od paliwa mozna odpisac
Ja sie tez zastanawialem nad czyms takim, ale chyba w koncu padlo na el camino lub ranchero. Tez vat od paliwa mozna odpisac
- Bielek
- Forumowicz
- Kontakt:
plan jest taki, z małymi uwagami
- bez tych czerwonych szparunków
- bez chromowanej rury na progu, będzie inny element
- nie tak zglebiony
no i przyszły sezon przejeździ jeszcze jako złomek, pomalujemy go po sezonie 2014
- bez tych czerwonych szparunków
- bez chromowanej rury na progu, będzie inny element
- nie tak zglebiony
no i przyszły sezon przejeździ jeszcze jako złomek, pomalujemy go po sezonie 2014
- MAX
- Stowarzyszenie MKP
- Model: Fastback GT V8 68
- Kolor: Blue & Black
- Stajnia: Stajnia Małopolska
- Kontakt:
Małgosia doznała z pewnością szoku .
I tak długo wytrzymałeś z tą tajemnicą hiii ja pary nie puściłem .
Będzie się sporo działo w przyszłym sezonie oj juz sie boję a i nowe Qoniki klubowe się urodzą
I tak długo wytrzymałeś z tą tajemnicą hiii ja pary nie puściłem .
Będzie się sporo działo w przyszłym sezonie oj juz sie boję a i nowe Qoniki klubowe się urodzą
tel 504 266 504
As-PROFI
IMPORTUJEMY MARZENIA
Zrealizowane marzenia: IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIII IIII
www.asprofi.pl
https://www.facebook.com/import.usa.max
As-PROFI
IMPORTUJEMY MARZENIA
Zrealizowane marzenia: IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIII IIII
www.asprofi.pl
https://www.facebook.com/import.usa.max