Ogólnopolski zlot z okazji 45 lecie - pogaduchy

Moderatorzy: celibad, Przemek64, horse, celibad, Przemek64, horse

Awatar użytkownika
Kaś
Młodszy Forumowicz
Model: Mustang 2006
Silnik: V6 4.0
Kolor: limonkowy :)

Post autor: Kaś » 2009-03-16, 20:38

Nie pamiętam czy było coś w tym temacie na temat rozwiązania sytuacji, gdy pojawią się 'przypadkowe' mustangi na zlocie, które chciałyby do nas dołączyć,a wcześniej nie miały pojęcia o tej imprezie. Z tego co pisze w ostatnim poście Dakota wnioskuję, że nie ma wjazdu dla takiego auta. Hmm...

Czy nie da się rozwiązać tej sytuacji tak, że taka zagubiona owieczka na wjeździe podpisuje regulamin, który już tu ktoś zamieścił i musi wykupić bilet wstępu, a pieniądze te zostaną przeznaczone np. na serwer forum?

Awatar użytkownika
Little Pony
Forumowicz
Model: yhm.... :)
Silnik: inny V6

Post autor: Little Pony » 2009-03-16, 20:41

Wcześniej się nie wpisywałem, bo było że trzeba być pewnym na 100% - a tego pewien nie byłem. Teraz okazuje się, że jak się nie wpisałem, a uda mi się wyrwać na zlot to już wjechać nie będę mógł :)

Był ale się rozbił: Mustang GT 2005 Convertible, Dodge Charger R/T 2006

I'm gonna put on a iron shirt, and chase all muscle cars out of earth!

Awatar użytkownika
pudel
Forumowicz
Model: 2002 V6,2007 V8
Silnik: V8 4.6
Kolor: Szary metalik & Torch red
Kontakt:

Post autor: pudel » 2009-03-16, 20:42

jak do tego czasu będę jakimś cudem posiadał Mustanga to stanę pod bramą...

GDYBY BÓG POPIERAŁ PRZEDNI NAPĘD - CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH.....

Awatar użytkownika
Little Pony
Forumowicz

Post autor: Little Pony » 2009-03-16, 20:44

dawaj dawaj, ja sie przylacze ;)

kaes
Forumowicz
Model: 2007
Kolor: czarny, chwilowo bez pasów
Kontakt:

Post autor: kaes » 2009-03-16, 20:45

Cały czas kombinujemy jak to zrobić. ale problem jest nie tyle w kasie czy regulaminie co w organizacyjnych "drobiazgach". ma byc telewizja itd, mamy z tego co pisal Celibad wjechac z pompą, miejsca na placu beda juz ustawione, ludzi pewnie bedzie sporo. Za duza impreza zeby pozostawiac sporo miejsca na "przypadek". Moze sie zrobic balagan, zamieszanie i jakies jaja. Jasne, ze najfajniej by bylo zeby kazdy "przypadkowy" mustang mogl wjechac. Ale wg mnie przynajmniej niesie to za soba ryzyko. Poza tym czemu maja byc przypadkowe auto? Jest to zlot klubu. Kazdy z klubu moze sie wpisac na liste i najwyzej zaznaczyc ze bedzie na 50% i na biezaco aktualizowac szanse. Pozwoli to na jak najdokladniejsze zaplanowanie. Ja osobiscie tez uwazam, ze jak ktos sie nie wpisze to trudno. I jak najwczesniej dawac znac ze sie cos zmienilo.

Czyli: nawet jak jest szansa, że będziecie na 25% to się wpisywac tylko to zaznaczyć. Będzie łatwiej zaplanować z uwzględnieniem "nie-pewniaków"

Poza tym - zlot jest mimo wszystko organizowany przez nas. I dla nas. Czemu ktoś "niezrzeszony" by miał się podpiąć tak sobie? Może to samolubne ale takie życie. To nie imprezka nad jeziorkiem, tylko w centrum miasta.
Ostatnio zmieniony 2009-03-16, 20:50 przez kaes, łącznie zmieniany 2 razy.

CS6 Progress bar
[||||||||||||||||||--------------------------------] 36%

Obrazek

Awatar użytkownika
pudel
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: pudel » 2009-03-16, 20:46

cena nie gra roli to święto samochodu i powinni się wszyscy razem cieszyć...

Anonymous

Post autor: Anonymous » 2009-03-16, 20:48

Witam,
spadliście mi z nieba z tym zlotem szczerze powiem :) bo szukałam czegoś takiego od jakiegoś czasu... Niestety sama nie jestem w posiadaniu Mustanga, stąd mam kilka pytań odnośnie całej imprezy.
1) Czy dla "oglądających" jest jakaś ustalona opłata?
2) Czy można będzie zobaczyć samochody z bliska (wsiąść do któregoś)?
3) Do której godziny w niedzielę będzie trwać cała impreza?
4) No i... jak najłatwiej dojechać do Manufaktury w Łodzi jadąc od Warszawy? (Nigdy w Łodzi nie byłam, więc liczę na jakieś dobre wskazówki) ;)

Na razie chyba tyle, dziękuję za uwagę :P i pozdrawiam serdecznie :)
Paulina

:) A tu coś odnośnie zlotów, spotów Mustangów -
Ostatnio zmieniony 2009-03-16, 23:03 przez Anonymous, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Kaś
Młodszy Forumowicz

Post autor: Kaś » 2009-03-16, 20:51

No właśnie...

Jeśli to jest zlot mustangów, to powinien być na niego wpuszczony każdy mustang. Po to jest chyba ZLOT. Ja rozumiem, że organizatorzy muszą wszystko ogarnąc za wczasu, ale może warto zrobić zapas dla dodatkowych kilku aut i zrobic jakieś małe karteluszki zwane biletami. A zabezpieczeniem dla organizatorów będzie regulamin, który przy wieździe zostanie podpisany i który będzie dotyczył 'przypadkowego' tak samo jak i nas.

Awatar użytkownika
pudel
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: pudel » 2009-03-16, 20:52

dobra może ciut inaczej jeżeli chociaż jeden dzień wcześniej się dopisze to mam nadzieje że zostanę doliczony...

kaes
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: kaes » 2009-03-16, 20:53

hello :)

ad 1. Żadnych opłat dla zwiedzających ;) I tak tam będa tłumy ludzi, każdy może wpaść ;) A właśnie, może ustawimy puszkę na datki :P

ad. 2. To już indywidualnie zależy od każdego właściciela :D Miła aparycja na pewno zapewni wstęp do niektórych :P

ad. 3. Z tego co wiemy do zamknięcia placu czyli do okolic 20 ( i jest prośba od Manu żeby wysiedzieć jak najdłużej)

ad. 4. a tego to nie wiem, ktoś inny się wypowie.

CS6 Progress bar

Obrazek

Awatar użytkownika
Kaś
Młodszy Forumowicz

Post autor: Kaś » 2009-03-16, 21:06

kaes pisze:Poza tym czemu maja byc przypadkowe auto? Jest to zlot klubu.
Ymmm, ja rozumiem, że to jest zlot organizowany przez nas, ale to dla nas (TYLKO dla nas?) trochę mnie niepokoi, bo dlaczego więc nazywa się on I OGÓLNOPOLSKIM Zlotem Mustangów ?!?

kaes pisze:mamy z tego co pisal Celibad wjechac z pompą, miejsca na placu beda juz ustawione, ludzi pewnie bedzie sporo. Za duza impreza zeby pozostawiac sporo miejsca na "przypadek".
No wjazd z pompą ok. Tu masz rację, w tym powinny wziąść udział osoby z listy, bo wiedzą mniej więcej już na czym to ma polegać.
Co do pozostawienia miejsca na 'przypadek', to nie wiem czy potrzeba go aż tak "sporo", bo wydaje mi się, że 'przypadków' będzie jeśli już kilka, niż kilkanaście. Ci do których dotrze wcześniej jakieś info o zlocie, myślę, że pofatygują się, by wejść na forum choćby z ciekawości, wpisując się przy tym na listę. Chodzi mi w tym wypadku o tego zagubionego, mieszkającego w Łodzi mustanga, który akurat wyjedzie sobie od niedzieli na spacer i zobaczy, że przez swoje zabieganie, brak czasu, itepe, itede nie dostrzegł żadnego ogłoszenia o takim zlocie, a jednak bardzo by chciał w tym z nami uczestniczyc.

Awatar użytkownika
Pavulon_
Stowarzyszenie MKP
Model: 1965 Convertible
Silnik: inny V8
Kolor: Prairie Bronze
Stajnia: Stajnia Wielkopolska

Post autor: Pavulon_ » 2009-03-16, 21:11

Little Pony pisze:Wcześniej się nie wpisywałem, bo było że trzeba być pewnym na 100% - a tego pewien nie byłem. Teraz okazuje się, że jak się nie wpisałem, a uda mi się wyrwać na zlot to już wjechać nie będę mógł :)
relax, ja mam na odwrót :P miejsce zaklepane, zaliczka wpłacona, fury brak :kwasny:

kaes
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: kaes » 2009-03-16, 21:12

Kaś pisze:bo dlaczego więc nazywa się on I OGÓLNOPOLSKIM Zlotem Mustangów ?!?
bo będą mustangi z całej Polski ;)

Zgadzam się, że trzeba znaleźć jakiś złoty środek. Ale jakieś terminy bezwzględne i zasady tez muszą być. Dużo zależy od ostatecznych ustaleń z Manufakturą. Na pewno nie będzie możliwe coś takiego, że ktoś przejeżdża obok jak my już jesteśmy na placu, i się dołączy. Manufaktura się raczej na takie coś nie zgodzi, ze względów bezpieczeństwa.

Postaramy się jak najszybciej wkleić ostateczne zasady, żeby każdy wiedział na czym stoi i na czym polega zlot ;) Bo sami to jeszcze dogrywamy.
Ostatnio zmieniony 2009-03-16, 21:13 przez kaes, łącznie zmieniany 1 raz.

CS6 Progress bar

Obrazek

Awatar użytkownika
Little Pony
Forumowicz

Post autor: Little Pony » 2009-03-16, 21:12

Kopsniesz mi wejściówke najwyżej :D

Awatar użytkownika
Kaś
Młodszy Forumowicz

Post autor: Kaś » 2009-03-16, 21:25

kaes pisze:
Kaś pisze:bo dlaczego więc nazywa się on I OGÓLNOPOLSKIM Zlotem Mustangów ?!?
bo będą mustangi z całej Polski ;)
Ahaha, bajerancko :rotfl:
kaes pisze:Dużo zależy od ostatecznych ustaleń z Manufakturą. Na pewno nie będzie możliwe coś takiego, że ktoś przejeżdża obok jak my już jesteśmy na placu, i się dołączy. Manufaktura się raczej na takie coś nie zgodzi, ze względów bezpieczeństwa.
Nigdy nie mów 'nigdy' i nigdy nie mów 'na pewno nie', a szczególnie w momencie, kiedy jeszcze nie wiesz co druga strona na to, bo nikt ją o to nie pytał.

Jak już pisałam wcześniej, przecież wiadomo, że nie pojawi się kilkadziesiąt 'przypadków', a jeden czy dwa, więc może ugadać z Manufakturą, żeby dla tych np. 2 aut pozostawić 'pusty talerzyk na stole' haha :)

Zablokowany

Wróć do „2009”