Ogólnopolski zlot z okazji 45 lecie - pogaduchy
Moderatorzy: celibad, Przemek64, horse, celibad, Przemek64, horse
- Kaś
- Młodszy Forumowicz
- Model: Mustang 2006
- Silnik: V6 4.0
- Kolor: limonkowy :)
Nie pamiętam czy było coś w tym temacie na temat rozwiązania sytuacji, gdy pojawią się 'przypadkowe' mustangi na zlocie, które chciałyby do nas dołączyć,a wcześniej nie miały pojęcia o tej imprezie. Z tego co pisze w ostatnim poście Dakota wnioskuję, że nie ma wjazdu dla takiego auta. Hmm...
Czy nie da się rozwiązać tej sytuacji tak, że taka zagubiona owieczka na wjeździe podpisuje regulamin, który już tu ktoś zamieścił i musi wykupić bilet wstępu, a pieniądze te zostaną przeznaczone np. na serwer forum?
Czy nie da się rozwiązać tej sytuacji tak, że taka zagubiona owieczka na wjeździe podpisuje regulamin, który już tu ktoś zamieścił i musi wykupić bilet wstępu, a pieniądze te zostaną przeznaczone np. na serwer forum?
- Little Pony
- Forumowicz
- Model: yhm.... :)
- Silnik: inny V6
Wcześniej się nie wpisywałem, bo było że trzeba być pewnym na 100% - a tego pewien nie byłem. Teraz okazuje się, że jak się nie wpisałem, a uda mi się wyrwać na zlot to już wjechać nie będę mógł 

Był ale się rozbił: Mustang GT 2005 Convertible, Dodge Charger R/T 2006
I'm gonna put on a iron shirt, and chase all muscle cars out of earth!
I'm gonna put on a iron shirt, and chase all muscle cars out of earth!
- Little Pony
- Forumowicz
-
- Forumowicz
- Model: 2007
- Kolor: czarny, chwilowo bez pasów
- Kontakt:
Cały czas kombinujemy jak to zrobić. ale problem jest nie tyle w kasie czy regulaminie co w organizacyjnych "drobiazgach". ma byc telewizja itd, mamy z tego co pisal Celibad wjechac z pompą, miejsca na placu beda juz ustawione, ludzi pewnie bedzie sporo. Za duza impreza zeby pozostawiac sporo miejsca na "przypadek". Moze sie zrobic balagan, zamieszanie i jakies jaja. Jasne, ze najfajniej by bylo zeby kazdy "przypadkowy" mustang mogl wjechac. Ale wg mnie przynajmniej niesie to za soba ryzyko. Poza tym czemu maja byc przypadkowe auto? Jest to zlot klubu. Kazdy z klubu moze sie wpisac na liste i najwyzej zaznaczyc ze bedzie na 50% i na biezaco aktualizowac szanse. Pozwoli to na jak najdokladniejsze zaplanowanie. Ja osobiscie tez uwazam, ze jak ktos sie nie wpisze to trudno. I jak najwczesniej dawac znac ze sie cos zmienilo.
Czyli: nawet jak jest szansa, że będziecie na 25% to się wpisywac tylko to zaznaczyć. Będzie łatwiej zaplanować z uwzględnieniem "nie-pewniaków"
Poza tym - zlot jest mimo wszystko organizowany przez nas. I dla nas. Czemu ktoś "niezrzeszony" by miał się podpiąć tak sobie? Może to samolubne ale takie życie. To nie imprezka nad jeziorkiem, tylko w centrum miasta.
Czyli: nawet jak jest szansa, że będziecie na 25% to się wpisywac tylko to zaznaczyć. Będzie łatwiej zaplanować z uwzględnieniem "nie-pewniaków"
Poza tym - zlot jest mimo wszystko organizowany przez nas. I dla nas. Czemu ktoś "niezrzeszony" by miał się podpiąć tak sobie? Może to samolubne ale takie życie. To nie imprezka nad jeziorkiem, tylko w centrum miasta.
Ostatnio zmieniony 2009-03-16, 20:50 przez kaes, łącznie zmieniany 2 razy.
CS6 Progress bar
[||||||||||||||||||--------------------------------] 36%

Witam,
spadliście mi z nieba z tym zlotem szczerze powiem
bo szukałam czegoś takiego od jakiegoś czasu... Niestety sama nie jestem w posiadaniu Mustanga, stąd mam kilka pytań odnośnie całej imprezy.
1) Czy dla "oglądających" jest jakaś ustalona opłata?
2) Czy można będzie zobaczyć samochody z bliska (wsiąść do któregoś)?
3) Do której godziny w niedzielę będzie trwać cała impreza?
4) No i... jak najłatwiej dojechać do Manufaktury w Łodzi jadąc od Warszawy? (Nigdy w Łodzi nie byłam, więc liczę na jakieś dobre wskazówki)
Na razie chyba tyle, dziękuję za uwagę
i pozdrawiam serdecznie 
Paulina
A tu coś odnośnie zlotów, spotów Mustangów -
spadliście mi z nieba z tym zlotem szczerze powiem

1) Czy dla "oglądających" jest jakaś ustalona opłata?
2) Czy można będzie zobaczyć samochody z bliska (wsiąść do któregoś)?
3) Do której godziny w niedzielę będzie trwać cała impreza?
4) No i... jak najłatwiej dojechać do Manufaktury w Łodzi jadąc od Warszawy? (Nigdy w Łodzi nie byłam, więc liczę na jakieś dobre wskazówki)

Na razie chyba tyle, dziękuję za uwagę

Paulina

Ostatnio zmieniony 2009-03-16, 23:03 przez Anonymous, łącznie zmieniany 2 razy.
- Kaś
- Młodszy Forumowicz
No właśnie...
Jeśli to jest zlot mustangów, to powinien być na niego wpuszczony każdy mustang. Po to jest chyba ZLOT. Ja rozumiem, że organizatorzy muszą wszystko ogarnąc za wczasu, ale może warto zrobić zapas dla dodatkowych kilku aut i zrobic jakieś małe karteluszki zwane biletami. A zabezpieczeniem dla organizatorów będzie regulamin, który przy wieździe zostanie podpisany i który będzie dotyczył 'przypadkowego' tak samo jak i nas.
Jeśli to jest zlot mustangów, to powinien być na niego wpuszczony każdy mustang. Po to jest chyba ZLOT. Ja rozumiem, że organizatorzy muszą wszystko ogarnąc za wczasu, ale może warto zrobić zapas dla dodatkowych kilku aut i zrobic jakieś małe karteluszki zwane biletami. A zabezpieczeniem dla organizatorów będzie regulamin, który przy wieździe zostanie podpisany i który będzie dotyczył 'przypadkowego' tak samo jak i nas.
-
- Forumowicz
- Kontakt:
hello 
ad 1. Żadnych opłat dla zwiedzających
I tak tam będa tłumy ludzi, każdy może wpaść
A właśnie, może ustawimy puszkę na datki 
ad. 2. To już indywidualnie zależy od każdego właściciela
Miła aparycja na pewno zapewni wstęp do niektórych 
ad. 3. Z tego co wiemy do zamknięcia placu czyli do okolic 20 ( i jest prośba od Manu żeby wysiedzieć jak najdłużej)
ad. 4. a tego to nie wiem, ktoś inny się wypowie.

ad 1. Żadnych opłat dla zwiedzających

ad. 2. To już indywidualnie zależy od każdego właściciela

ad. 3. Z tego co wiemy do zamknięcia placu czyli do okolic 20 ( i jest prośba od Manu żeby wysiedzieć jak najdłużej)
ad. 4. a tego to nie wiem, ktoś inny się wypowie.
CS6 Progress bar

- Kaś
- Młodszy Forumowicz
Ymmm, ja rozumiem, że to jest zlot organizowany przez nas, ale to dla nas (TYLKO dla nas?) trochę mnie niepokoi, bo dlaczego więc nazywa się on I OGÓLNOPOLSKIM Zlotem Mustangów ?!?kaes pisze:Poza tym czemu maja byc przypadkowe auto? Jest to zlot klubu.
No wjazd z pompą ok. Tu masz rację, w tym powinny wziąść udział osoby z listy, bo wiedzą mniej więcej już na czym to ma polegać.kaes pisze:mamy z tego co pisal Celibad wjechac z pompą, miejsca na placu beda juz ustawione, ludzi pewnie bedzie sporo. Za duza impreza zeby pozostawiac sporo miejsca na "przypadek".
Co do pozostawienia miejsca na 'przypadek', to nie wiem czy potrzeba go aż tak "sporo", bo wydaje mi się, że 'przypadków' będzie jeśli już kilka, niż kilkanaście. Ci do których dotrze wcześniej jakieś info o zlocie, myślę, że pofatygują się, by wejść na forum choćby z ciekawości, wpisując się przy tym na listę. Chodzi mi w tym wypadku o tego zagubionego, mieszkającego w Łodzi mustanga, który akurat wyjedzie sobie od niedzieli na spacer i zobaczy, że przez swoje zabieganie, brak czasu, itepe, itede nie dostrzegł żadnego ogłoszenia o takim zlocie, a jednak bardzo by chciał w tym z nami uczestniczyc.
-
- Forumowicz
- Kontakt:
bo będą mustangi z całej PolskiKaś pisze:bo dlaczego więc nazywa się on I OGÓLNOPOLSKIM Zlotem Mustangów ?!?

Zgadzam się, że trzeba znaleźć jakiś złoty środek. Ale jakieś terminy bezwzględne i zasady tez muszą być. Dużo zależy od ostatecznych ustaleń z Manufakturą. Na pewno nie będzie możliwe coś takiego, że ktoś przejeżdża obok jak my już jesteśmy na placu, i się dołączy. Manufaktura się raczej na takie coś nie zgodzi, ze względów bezpieczeństwa.
Postaramy się jak najszybciej wkleić ostateczne zasady, żeby każdy wiedział na czym stoi i na czym polega zlot

Ostatnio zmieniony 2009-03-16, 21:13 przez kaes, łącznie zmieniany 1 raz.
CS6 Progress bar

- Little Pony
- Forumowicz
- Kaś
- Młodszy Forumowicz
Ahaha, bajeranckokaes pisze:bo będą mustangi z całej PolskiKaś pisze:bo dlaczego więc nazywa się on I OGÓLNOPOLSKIM Zlotem Mustangów ?!?![]()

Nigdy nie mów 'nigdy' i nigdy nie mów 'na pewno nie', a szczególnie w momencie, kiedy jeszcze nie wiesz co druga strona na to, bo nikt ją o to nie pytał.kaes pisze:Dużo zależy od ostatecznych ustaleń z Manufakturą. Na pewno nie będzie możliwe coś takiego, że ktoś przejeżdża obok jak my już jesteśmy na placu, i się dołączy. Manufaktura się raczej na takie coś nie zgodzi, ze względów bezpieczeństwa.
Jak już pisałam wcześniej, przecież wiadomo, że nie pojawi się kilkadziesiąt 'przypadków', a jeden czy dwa, więc może ugadać z Manufakturą, żeby dla tych np. 2 aut pozostawić 'pusty talerzyk na stole' haha