[stang232&saleen] czarne 302
Moderatorzy: Pavulon_, Hans, Pavulon_, Hans
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: SVT Cobra 2003 2004
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: Torch Red, Torch Red 10th Anniversary, Screaming Yellow
Re: [stang232&saleen] czarne 302
Zawsze mi się marzył ten zderzak i wing ale było to nieosiągalne. Jarek pretenduje do najlepszego sn95 dokładnie punkt i moj klimat i gust. Super
-
Onlinestang232
- Forumowicz
- Model: stang'95
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: czarny
- Stajnia: Stajnia Łódzka
klapa, spoiler, fotel i short shifter wciąż czekają w kolejce na montaż, więc chociaż za kierownice wziąłem się od ręki.
Skórzany oryginał z cobry w kolorze saddle (super stan), jak się okazało po wyczyszczeniu i nawoskowaniu.
Lepiej mi pasuje niż to co miałem
Skórzany oryginał z cobry w kolorze saddle (super stan), jak się okazało po wyczyszczeniu i nawoskowaniu.
Lepiej mi pasuje niż to co miałem

-
Onlinestang232
- Forumowicz
Małe detale też cieszą.
Jak kupiłem to już daszek pasażera był uszkodzony, złamany plastik nie włączał podświetlenia.
Dwa lata temu kupiłem daszek z podświetleniem ale okazało się że 99-04 ma inne mocowanie i nie podpasywało.
Wczoraj w końcu udało się zdobyć daszek od GT 95, wymieniłem więc i świeci jak w dniu kiedy wyjechał z fabryki.
Jak kupiłem to już daszek pasażera był uszkodzony, złamany plastik nie włączał podświetlenia.
Dwa lata temu kupiłem daszek z podświetleniem ale okazało się że 99-04 ma inne mocowanie i nie podpasywało.
Wczoraj w końcu udało się zdobyć daszek od GT 95, wymieniłem więc i świeci jak w dniu kiedy wyjechał z fabryki.

- Przemek64
- Stowarzyszenie MKP
- Model: 1964 1/2 ,MACH1 i GT
- Silnik: inny V8
- Kolor: wimbledon white,Competition Orange i Deep Forest Green
- Kontakt:
Te drobiazgi mimo że mało używane czasami doprowadzają do szału. Jeździsz ze świadomością że coś nie działa i samo to jest denerwujące 

Pozdrawiam
Przemek
502 319 299
http://slubzmustangiem.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
viewtopic.php?f=80&t=6763" onclick="window.open(this.href);return false;
viewtopic.php?f=84&t=10801" onclick="window.open(this.href);return false;
Przemek
502 319 299
http://slubzmustangiem.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
viewtopic.php?f=80&t=6763" onclick="window.open(this.href);return false;
viewtopic.php?f=84&t=10801" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Onlinestang232
- Forumowicz
Fotele w końcu zamontowane. Dobrze, że w GT jest zasilanie pod fotelem pasażera oszczędziło mi trochę roboty.

- artu-41
- Forumowicz
- Model: Mustang V6 manual
- Silnik: V6 3.7
- Kolor: szary
- Stajnia: Stajnia Warmińsko-Mazurska
Fajne te fotele!!! - ile ta przyjemność (nowe czy używki)???
“Zauważyliście, że każdy jadący wolniej od nas to palant, a szybciej – szaleniec”
(George Carlin)
(George Carlin)
-
Onlinestang232
- Forumowicz
Nówki bardzo drogie, ja mam NARDO BLACK/ ARTISTA BLACK środek z materiałuartu-41 pisze:Fajne te fotele!!! - ile ta przyjemność (nowe czy używki)???
jeden standard (elektryczne sterowanie przód tył z unoszeniem) i jeden topline ( pełna elektryka sterowanie + ogrzewanie + wentylowanie) = czyli 949+1429= 2378 $ * 4PLN =9500zł + (szyny do foteli recaro 2kpl = 1200zł) wychodzi 10700zł

http://www.motorsportseats.com/recaro/sport.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Szukanie używanych składanych jest straszenie męczące, ja drugi fotel szukałem prawie 1,5 roku sprawdzając codziennie allegro lub olx.
W między czasie pojawiały się komplety składanych np. z renault megane RS za ( skórzane za 5tys), astry II OPC (niebieskie) za 2tys, łatwiej jest znaleźć nieskładane np. z evo lub accorda type R.
Jak masz budżet 3 - 4tys złotych to powinieneś kupić 2szt.

-
Onlinestang232
- Forumowicz
jeszcze nie mam całej koncepcji na wnętrze.danek pisze:a może pozbywasz się starych ???
Będą zajmować miejsce w garażu, tylko jakbym miał sprzedać to pewnie w komplecie z tylną kanapą.
Ale najpierw musiałbym dokupić drugą, więc szczerze nie wiem.

-
Onlinestang232
- Forumowicz
Przed świętami udało się zamontować zakupione wczesnej części:
- short shifter- po kilku dniach użytkowania same plusy, aż chce się zmieniać biegi - polecam każdemu.
- wymieniłem pas przedni co trzym lampy, bo złodziej próbując urwać konika połamał mi go,
- no i zrobiłem kolejne podejście pod uszczelnienie kolektorów wydechowych. Rok temu wymieniłem uszczelki, przejechałem jakieś 5-6tys km i niestety problem powrócił.
Tym razem po zdjęciu kolektory poszły do planowania i zdecydowaliśmy się je poprzecinać, tak aby nie było naprężeń. Mam kolektory shorty BBK.
Na razie problem ustał , zobaczymy jak z trwałością.
- short shifter- po kilku dniach użytkowania same plusy, aż chce się zmieniać biegi - polecam każdemu.
- wymieniłem pas przedni co trzym lampy, bo złodziej próbując urwać konika połamał mi go,
- no i zrobiłem kolejne podejście pod uszczelnienie kolektorów wydechowych. Rok temu wymieniłem uszczelki, przejechałem jakieś 5-6tys km i niestety problem powrócił.
Tym razem po zdjęciu kolektory poszły do planowania i zdecydowaliśmy się je poprzecinać, tak aby nie było naprężeń. Mam kolektory shorty BBK.
Na razie problem ustał , zobaczymy jak z trwałością.

- Midnite Tom
- Forumowicz
- Model: 94 GT
-
Onlinestang232
- Forumowicz
W lipcu mustang więcej stał niż jeździł, bo wakacje, bo praca itp. Do tego podczas objazdu miasta poszła cewka zapłonowa, wziąłem się więc za układ zapłonowy:
- cewka
- kopułka rozdzielacza,
- palec przerywacza,
- nowe przewody,
- świece,
Mam nadzieję, że na jakiś czas będzie spokój.
Ale takich prac nie widać, więc wziąłem się za te widoczne- dotarły dawno zamówione lampy.
Kupując auto zastałem jednoczęściowe, które mi się nie podobają ale były ważniejsze wydatki i uchowały się 5lat.
Było trochę rozterek co wybrać, bo jest kilka opcji na rynku ale ostatecznie zdecydowałem się na fabryczny wzór z Cobry (będą pasować do reszty zmian)
- cewka
- kopułka rozdzielacza,
- palec przerywacza,
- nowe przewody,
- świece,
Mam nadzieję, że na jakiś czas będzie spokój.
Ale takich prac nie widać, więc wziąłem się za te widoczne- dotarły dawno zamówione lampy.
Kupując auto zastałem jednoczęściowe, które mi się nie podobają ale były ważniejsze wydatki i uchowały się 5lat.
Było trochę rozterek co wybrać, bo jest kilka opcji na rynku ale ostatecznie zdecydowałem się na fabryczny wzór z Cobry (będą pasować do reszty zmian)
- Załączniki