Teraz prowadzi się pewnie.
Zastanawiam się tylko czy kąt wyprzedzenia taki zostawić czy zmniejszyć i co to zmieni?

Moderatorzy: Pavulon_, Hans, Pavulon_, Hans
Prędzej Terminator jak IRS do Macha ale jak będzie jakiś plan na zmiany to będzie innyERTE pisze:HEH ale świr
wcale sie nie zdziwie jak za poł roku zagości IRS z terminatora
Patrząc na Twój projekt to Tobie Niczego nie brakujeERTE pisze:Oczywiście że to jest komplement
Na 4:1 250 km/h daje radeAdrian pisze:Projekt się rozwija pięknie! Wrzuć 3.73 (160 i tak poleci) chyba, że myślisz już o turbo czy kompresorze to 3.55
To chyba jest tak, że przy wyraźnie szerszym tyłem, tył wyraźnie bardziej lata na koleinach.Przemek pisze:Dzisiaj ostatni raz jechałem na przełożeniu 4:1 było mokro i koleiny ale i jechałem na tymczasowych felgach i oponach na dojazd do Krisa 70 km gdzie będzi zmieniony most i felgi z oponami na zimę
Felgi i opony były 235/55/17 przednie i tylne od GT 2005 a moje letnie mam przednie 245/40/18 i tył 275/40/18
Na tych 235 auto się lepiej słuchało i nie latało w koleinach![]()
Moim zdaniem to może nie tyle ich szerokość miała znaczenie ale to że były jednakowej szerokości.
Po drodze dokładnie przetestowałem wszystkie biegi na przełożeniu 4:1 i mam wszystko spisane przy 2000 obrotów 3 i 4 ze wskazania prętkościomierza i z prętkości na nawigacji.
Jestem ciekawy czy obliczenia matematyczne pokażą taką samą różnice jak praktyczne po zmianie dyfra
Taki przypłyną ze stanów.Magic pisze:jak tak mocno most wył to fachowiec dał ciałaPrzemek pisze:Po zakupie był wymieniony olej w moście.
Przejechane 4000 mil
Most wył jak w starym ikarusie![]()
Take go mieliło że po tych 4000 olej wygląda jak zupa