[olixx] Wiśniowy SN95 :)
Moderatorzy: Pavulon_, Hans, Pavulon_, Hans
- bart
- Stowarzyszenie MKP
- Model: GT
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: windveil blue
Re: [olixx] Wiśniowy SN95 :)
Walka trwa, super, oby do przodu!
http://www.facebook.com/memoriginpolska" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/balticuspolska" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/balticuspolska" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: SN95
- Silnik: V6 3.8
- Kolor: Laser Red
Mała aktualizacja przed zimą. Oczywiście auto jeździ sporadycznie póki śniegu nie ma.
Na dniach zamawiam kit pod wentylowane tarcze na tył (przód ma się bardzo dobrze to jeszcze parę miesięcy poczeka),
pompę wody bo aktualna zaczyna się pocić (i tutaj dylemat, oryginalną czy tę wydajniejszą,
w planach góra silnika od thunderbirda SC więc myśle że lepszego chłodzenia nigdy za wiele) i rozrząd.
Potem na wiosnę trzeba się pozbyć emblematów z przednich nadkoli i zrobić na gładko bo coś się rdza powoli wykluwa.
Wrzucić dystanse na tył i coś go obniżyć o 3cm
Fota ze zbiórki dla schroniska

Na dniach zamawiam kit pod wentylowane tarcze na tył (przód ma się bardzo dobrze to jeszcze parę miesięcy poczeka),
pompę wody bo aktualna zaczyna się pocić (i tutaj dylemat, oryginalną czy tę wydajniejszą,
w planach góra silnika od thunderbirda SC więc myśle że lepszego chłodzenia nigdy za wiele) i rozrząd.
Potem na wiosnę trzeba się pozbyć emblematów z przednich nadkoli i zrobić na gładko bo coś się rdza powoli wykluwa.
Wrzucić dystanse na tył i coś go obniżyć o 3cm

Fota ze zbiórki dla schroniska

- VeniK
- Młodszy Forumowicz
- Model: Kiedyś może Mach1 :v
- Silnik: V8 4.6
Obniż go jak najszybciej
Chin Spoiler z przodu dołóż i będzie niezła sztuka ^^

-
- Młodszy Forumowicz
- Model: mk4
- Kolor: laser red
Dokładnie,obniż trochę,bo przód wysoko widzę stoi
Ogólnie fajna sztuka,bliźniak mojego
Z tym spoilerem z przodu też racja i ja szukam takiego ale nic na allegro nie ma 

-
- Młodszy Forumowicz
Jeśli chodzi o tego chin spoilera to jedynie z USA na allegro raczej nie trafisz,
trzeba zamówić ale wiecznie są ważniejsze wydatki
Lotka saleena też dodaje uroku w sn
a co do zawieszenie to wymieniałem całe i nie spodziewałem się że będzie tak wysoko a musiałem wymienić bo było fabryczne
trzeba zamówić ale wiecznie są ważniejsze wydatki

Lotka saleena też dodaje uroku w sn

a co do zawieszenie to wymieniałem całe i nie spodziewałem się że będzie tak wysoko a musiałem wymienić bo było fabryczne

-
- Młodszy Forumowicz
Dawno nic nie wrzucałem a coś tam się dzieje 
Na tył wpadł zestaw tarcz i klocków Powerstopa
I po 1cm dystansie żeby tak bardzo nie straszyło wąskim rozstawem
Przednie zawieszenie poprawione
W sobote zamawiam chłodnice aluminiowa sr performance ponieważ chinsko meksykański zamiennik się poci.
I prawdopodobnie we wrześniu zakupie most 8.8 cala z foxa gt(brak gotowki przez chłodnice
a most czeka u znajomego) do którego planuje wrzucić przełożenie 3.73 .
Czekam też na wkład filtra k&n.

Na tył wpadł zestaw tarcz i klocków Powerstopa
I po 1cm dystansie żeby tak bardzo nie straszyło wąskim rozstawem

Przednie zawieszenie poprawione
W sobote zamawiam chłodnice aluminiowa sr performance ponieważ chinsko meksykański zamiennik się poci.
I prawdopodobnie we wrześniu zakupie most 8.8 cala z foxa gt(brak gotowki przez chłodnice

Czekam też na wkład filtra k&n.

-
- Młodszy Forumowicz
Most 8.8 z foxa gt zakupiony jeszcze tylko trzeba go rozebrać wymienic to co zużyte i kupić przełożenie 3.73.
Na chłodnice jeszcze czekam pewnie w tym tygodniu będzie. Mam takie pytanie ktoś przerabiał temat doładowania w 3.8 ewentualnie realnego przyrosty przy portingu głowic, przepustnicy, ssącego i ostrzejszym wałku? Generalnie co da się zrobić żeby to lepiej jechało powiedzmy na poziomie bardzo zdrowego gt. Swap na 5.0 mnie nie interesuje na 5.8 dużo dłubania a w oczy mnie nie kłuje że to tylko v6
Na chłodnice jeszcze czekam pewnie w tym tygodniu będzie. Mam takie pytanie ktoś przerabiał temat doładowania w 3.8 ewentualnie realnego przyrosty przy portingu głowic, przepustnicy, ssącego i ostrzejszym wałku? Generalnie co da się zrobić żeby to lepiej jechało powiedzmy na poziomie bardzo zdrowego gt. Swap na 5.0 mnie nie interesuje na 5.8 dużo dłubania a w oczy mnie nie kłuje że to tylko v6

- Rezor
- Forumowicz
- Model: SN95 GT
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Niebieski
W sprawie doładowania odsyłam do thunderbirda supercharged. Fabrycznie doładowany essex więc wszystko masz "na gotowe". Na pewno poza samym kompresorem radziłbym zadbać o układ chłodzenia bo ten w V6kach do najwydajniejszych nie należy i radziłbym "odświeżyć" silnik tj. rozebrać i powymieniać wszystkie uszczelnienia i posprawdzać elementy ruchome pod kątem zużycia. Co do przyrostów mocy: 230KM jest osiągalne czyli trochę więcej jak w V8 

Mój mustang jest jak pies:
Ciągle się z nim bawię
Kobieta wypomina ile mam przez niego wydatków i problemów
Dzieci go lubią
Matka ma go dość bo przeorał jej podwórko
Ojciec zwie bo olał mu kostkę na podjeździe
Znajomi wciąż muszą o nim wysłuchiwać
Ciągle się z nim bawię
Dzieci go lubią
-
- Młodszy Forumowicz
Panewki, szlif wału, pierścienie wymienione rok temu pompa wody nowa fordowska rozrząd też , chłodnica lada moment będzie grubsza cała aluminiowa plus wentylator dodatkowo na przycisk na wypadek przewidzianego wiekszego rzutu ognia na tłoki. Temat wrzucenia głowic i kompresora z sc jest mi znany ale nie spotkalem sie jeszcze z kompletnym silnikiem nigdzie w necie, pojedyncze kompresory na ebayu widziałem.
- Rezor
- Forumowicz
ktoś ostatnio na OLX sprzedawał thunderbirda SC. Kompletny silnik z kompresorem był za 4k zł
EDIT:
http://olx.pl/oferta/ford-thunderbird-3 ... b095e2da00" onclick="window.open(this.href);return false;
EDIT:
http://olx.pl/oferta/ford-thunderbird-3 ... b095e2da00" onclick="window.open(this.href);return false;
Ciągle się z nim bawię
Dzieci go lubią
Ciągle się z nim bawię
Dzieci go lubią
-
- Młodszy Forumowicz
No to chłodzenie zmontowane
-aluminiowa gruba chłodnica sr performance,
Solidnie wykonany kawałek metalu
-włącznik wentylatora dodatkowy w kabinie
Nie koliduje z automatycznym uruchamianiem
-termostat firmy mr.gasket 180F czyli 82 celsjusze jeszcze nie zamontowałem bo dopiero odebrałem

Most 8.8 rozebrany i sprawdzony trzeba wymienić tarczki cierne w mechanizmie no i przełożenie na 3.73
Ale to plan na zime.
No i jeszcze z nowinek narzeczonej się udzieliło mustangowanie i wysłużoną xsare wymieniła na... Foxa 2.3 cabrio z manualną skrzynią

Lampy zmienimy jak się ogarnie kilka ważniejszych spraw. Auto miało dołożone turbo ale przez kiepska kondycje pierścieni jest wymontowane

-aluminiowa gruba chłodnica sr performance,
Solidnie wykonany kawałek metalu

-włącznik wentylatora dodatkowy w kabinie
Nie koliduje z automatycznym uruchamianiem
-termostat firmy mr.gasket 180F czyli 82 celsjusze jeszcze nie zamontowałem bo dopiero odebrałem

Most 8.8 rozebrany i sprawdzony trzeba wymienić tarczki cierne w mechanizmie no i przełożenie na 3.73
Ale to plan na zime.
No i jeszcze z nowinek narzeczonej się udzieliło mustangowanie i wysłużoną xsare wymieniła na... Foxa 2.3 cabrio z manualną skrzynią

Lampy zmienimy jak się ogarnie kilka ważniejszych spraw. Auto miało dołożone turbo ale przez kiepska kondycje pierścieni jest wymontowane

- Rezor
- Forumowicz
Fox ładny ale te lampy to bym leciał czym prędzej wymienić bo wyglądają jak ps4 podpięte do telewizora kineskopowego 

Ciągle się z nim bawię
Dzieci go lubią
Ciągle się z nim bawię
Dzieci go lubią
- stang232
- Forumowicz
- Model: stang'95
- Kolor: czarny
- Stajnia: Stajnia Łódzka
Pamiętam dobrze swoją walkę z przegrzewaniem 3.8, także mam nadzieję że chłodnica pomoże. (W 5.0 chłodzenie jest o niebo skuteczniejsze)
Pamiętaj tylko dobrze odpowietrzyć układ po zalaniu.
Pamiętaj tylko dobrze odpowietrzyć układ po zalaniu.

-
- Młodszy Forumowicz
Aktualnie nawet z fabrycznym termostatem nie ma problemu bo w upalny dzień w korku odpalam wentylator i nie ruszy sie powyżej O na skali
ale chce zeby sam utrzymywał taka temperature bez pomocy wentylatora i myśle ze nowy termostat pomoże