Ostatnią fotkę może do kalendarza? Wstaw do konkursu
Moderatorzy: Pavulon_, Hans, Pavulon_, Hans
 ...
 ... A znajomi się śmieją bo pierwsze co robię jak kupię samochód to daję śruby z blokadą...
  A znajomi się śmieją bo pierwsze co robię jak kupię samochód to daję śruby z blokadą... 

Takie, które wymagają specjalnej końcówki do klucza, albo taka okrągła ząbkowana, albo taka falowana - różne występująjaco pisze: Nie jestem pewny co rozumiecie przez śruby z blokadą. Wulkanizator złamał mi kiedyś klucz od śrub zabezpieczających. Z zegarkiem w ręku zdjęcie 4 śrub i 1 zabezpieczającej (bez klucza) zajmuje dokładnie tyle co zdjęcie 6 'zwykłych' sztuk.
 Wiem że to nie daje 100% zabezpieczenia, ale jakoś utrudnia złodziejowi życie, a na pewno pierwszy lepszy szczeniak nie odkręci. W bmw mam takie z fabryki, powinny być w każdym aucie.
 Wiem że to nie daje 100% zabezpieczenia, ale jakoś utrudnia złodziejowi życie, a na pewno pierwszy lepszy szczeniak nie odkręci. W bmw mam takie z fabryki, powinny być w każdym aucie.
Miałem kiedyś te 'falowe' (o czym pisałem wyżej), teraz też takie mam i leżą w piwnicystang67 pisze:Takie, które wymagają specjalnej końcówki do klucza, albo taka okrągła ząbkowana, albo taka falowana - różne występująjaco pisze: Nie jestem pewny co rozumiecie przez śruby z blokadą. Wulkanizator złamał mi kiedyś klucz od śrub zabezpieczających. Z zegarkiem w ręku zdjęcie 4 śrub i 1 zabezpieczającej (bez klucza) zajmuje dokładnie tyle co zdjęcie 6 'zwykłych' sztuk.Wiem że to nie daje 100% zabezpieczenia, ale jakoś utrudnia złodziejowi życie, a na pewno pierwszy lepszy szczeniak nie odkręci. W bmw mam takie z fabryki, powinny być w każdym aucie.
 Te końcówki utrudniały życie przede wszystkim mi - za każdym razem, kiedy używałem tej końcówki, zastanawiałem się, czy tym razem jeszcze wytrzyma, czy się urwie. Jak czasem zmieniasz koła, to jest strasznie frustrujące.
 Te końcówki utrudniały życie przede wszystkim mi - za każdym razem, kiedy używałem tej końcówki, zastanawiałem się, czy tym razem jeszcze wytrzyma, czy się urwie. Jak czasem zmieniasz koła, to jest strasznie frustrujące. .
. .
.