Witam jeszcze raz serdecznie wszystkich fanów Mustangów!
Szwagier jest w posiadaniu Mustanga (ale z racji tego, że nie ma do tego zupełnie głowy tematem auta na chilę obecną zajmuje się ja, czyli moja skromna osoba Grzesiek - twardydzik, jeśli dobrze rozkodowaliśmy kod VIN; 5F08FXXXXXX to posiadamy wersję Convertible (to wiemy na pewno

że kabrio) z roku 1964 1/2 z silnikiem V8 260 CID 2V. Auto przyjechało o własnych siłach do Polski z Skandynawii. Aktualnie auto próbujemy reaktywować do życia po tym jak pewien nie udolny mechanik rozebrał auto, część części zostało rozkradzionych, nie udolnie go pomalował a po trzech lat oznajmił że nie jest w stanie go poskładać i oddał Szwagrowi samochód. W tym momencie auto jest u innego mechanika i próbujemy naprawić to co poprzedni „mechanik” popsuł i doprowadzić auto do stanu używalności (chciałbym bardzo powiedzieć do stanu świetlności, ale jesteśmy ograniczeni na tą chwilę finansowo). Przyznaję że jesteśmy laikami samochodowymi, nie mieliśmy nić wcześniej do czynienia z tak oldschool – owymi samochodami i wybaczcie nam jeśli czasem palniemy jakąś głupotę, ale zapewniam wszystkich że do sprawy podchodzimy bardzo poważnie. Zdjęcia postaram się umieścić w galerii jak tylko będę miał możliwość po długim weekendzie. A jeżeli ktoś miałby ochotę powiedzieć nam coś więcej o naszym modelu Mustanga po nr VIN cokolwiek (np. liczbę szt. tego modelu, jakąś historie…) byłbym bardzo wdzięczny cały czas się uczymy odkrywamy coś nowego.
Pozdrawiam całą Brać Mustangów!
PS. Mam kilka zdjęć zrobionych telefonem, chciałbym je tutaj dodać ale nie wiem jak? Klikając na dodaj załącznik -> przeglądaj -> dodaj plik, nic się nie dzieje, prosze o podpowiedź.