[TomS] 1967 Coupe

Nasze Auta / Our Rides

Moderatorzy: Hans, Pavulon_, Pavulon_, Hans

ODPOWIEDZ
TomS
Młodszy Forumowicz
Model: Fast 67, Coupe 67
Silnik: inny V8
Kolor: zielony i szary

[TomS] 1967 Coupe

Post autor: TomS » 2012-03-26, 21:52

Dwa tygodnie temu zawitał u mnie drugi Mustang. Miał być kolejny "cukiereczek" z 1966 (jakoś do tej pory najbardziej mi się podobały), ale za namową żony nabyliśmy 1967. Żona przekonała mnie prostym zdaniem: "Cukiereczka już mamy, teraz chcę bandziora" :D Samochód jest w stanie.... że tak powiem... przygotowanym do lakierowania po amerykańsku, czyli pomalowany czarnym podkładem. Całość trzeba oczywiście od początku przygotować, ale czarny podkład natchnął mnie do polakierowania całego samochodu w czarnym macie. Do tego fabryczne chromy, lekko przyciemniane szyby i mamy wzór na "bandziora". Cytując klasyka: "Żona też będzie zadowolona..."
Kilka fotek (zdjęcia nie moje ale mam nadzieję że autor nie będzie miał mi za złe):
IMG_5067.jpg
IMG_5069.jpg
IMG_5073.jpg
IMG_5083.jpg
Wszystkie konie w stajni:
IMG_1383.jpg

Awatar użytkownika
stang67
Forumowicz
Model: 1967 Mustang A-code
Kolor: Candy Apple Red
Kontakt:

Re: [TomS] 1967 Coupe

Post autor: stang67 » 2012-03-26, 22:55

Zacznę jak zwykle: jakbyś nie chciał tych kół to z chęcią przygarnę :hyhy:
Widzę że blacharka była robiona, panele wymieniane bo nie ma emblematów ani otworów na nie... :] Całkiem fajny standardowy środek mimo że ja np wolę jasne wnętrza; kierownica trochę 'średnia' :| :) Fajne koła, jak już mówiłem i widzę w miarę oryg V8... Daj vin to zobaczymy jakie jeszcze kryje tajemnice ;) :hyhy:
ps. jakiś wlot na maskę by się zdał :D

_______F___U___C___K_________T___H___E_________F___U___E___L_________E___C___O___N___O___M___Y_______
Obrazek
1.1967 Mustang 289-4v V8
2.
1997 BMW e36 318ti ///M
3.1998 BMW e36 320i convertible ///M

TomS
Młodszy Forumowicz

Post autor: TomS » 2012-03-26, 23:20

Co do blacharki to panele nie były wymieniane, otwory na znaczki zostały po "amerykańsku" zaszpachlowane (z tylnej klapy już odszpachlowałem). Wg Vin to wszystko sie zgadza, oprócz oczywiście czarnego podkładu. Ale pod spodem jest piękny oryginalny lakier w kolorze "niemiecka taksówka"- Springtime yellow. Na szczęście nie stwierdziłem większej rdzy i efektów prac blacharskich. Silnik oprócz wypalonego zaworu ssącego i zaciętego termostatu, sprawia raczej przyzwoite wrażenie. Ogólnie auto jest w niezłym stanie i chyba w tym sezonie zrobię tylko mechanikę i wnętrze a blacharkę zostawię sobie na zimę.

Awatar użytkownika
stang67
Forumowicz
Model: 1967 Mustang A-code
Kolor: Candy Apple Red
Kontakt:

Post autor: stang67 » 2012-03-26, 23:28

Ooooooo k**** springtime yellow :hurra: Zawsze mi się podobał i do końca go rozważałem... Nie wiem czemu ale uwielbiam ten kolor chociaż może do najbardziej męskich nie należy :D Nigdy przed malowaniem nie widziałem go w 'realu' (nie chodzi o market :rotfl: ) i to była jedna z rzeczy która zaważyła... ale ciągle zastanawiam się jakby było gdyby nie był czerwony... :| W każdym razie to dobrze jak mówisz że panele oryg, a otwory tylko zaklejone ;) Wnętrze jest ok, daj tylko drewnianą kierę i będzie gites. I podaj vin, nie bądź ... :D

_______F___U___C___K_________T___H___E_________F___U___E___L_________E___C___O___N___O___M___Y_______
Obrazek
1.1967 Mustang 289-4v V8
2.
1997 BMW e36 318ti ///M
3.1998 BMW e36 320i convertible ///M

Awatar użytkownika
simontlc
Forumowicz
Model: 289 coupe 1965
Kolor: mechaniczna pomarańcza (Poppy Red )
Kontakt:

Post autor: simontlc » 2012-03-26, 23:37

TomS pisze:Co do blacharki to panele nie były wymieniane, otwory na znaczki zostały po "amerykańsku" zaszpachlowane (z tylnej klapy już odszpachlowałem). Wg Vin to wszystko sie zgadza, oprócz oczywiście czarnego podkładu. Ale pod spodem jest piękny oryginalny lakier w kolorze "niemiecka taksówka"- Springtime yellow. Na szczęście nie stwierdziłem większej rdzy i efektów prac blacharskich. Silnik oprócz wypalonego zaworu ssącego i zaciętego termostatu, sprawia raczej przyzwoite wrażenie. Ogólnie auto jest w niezłym stanie i chyba w tym sezonie zrobię tylko mechanikę i wnętrze a blacharkę zostawię sobie na zimę.
hej super , widze kolejne auto od michala oczywiscie (california state) widzialem z bliska :cwaniak: i mysle że duzo pracy przy nim nie bedzie :ok:

ObrazekObrazek
"NO IT'S NOT JUST A SIX, IT'S A PART OF THE LEGACY OF THE MUSTANG"

TomS
Młodszy Forumowicz

Post autor: TomS » 2012-03-27, 06:48

stang67 pisze:Ooooooo k**** springtime yellow :hurra: Zawsze mi się podobał i do końca go rozważałem... Nie wiem czemu ale uwielbiam ten kolor chociaż może do najbardziej męskich nie należy :D Nigdy przed malowaniem nie widziałem go w 'realu' (nie chodzi o market :rotfl: ) i to była jedna z rzeczy która zaważyła... ale ciągle zastanawiam się jakby było gdyby nie był czerwony... :| W każdym razie to dobrze jak mówisz że panele oryg, a otwory tylko zaklejone ;) Wnętrze jest ok, daj tylko drewnianą kierę i będzie gites. I podaj vin, nie bądź ... :D
No dobra, namówiłeś mnie, oto vin: 7R01C184896

TomS
Młodszy Forumowicz

Post autor: TomS » 2012-04-20, 16:17

Dzięki uprzejmości arka900 który oddał mi swój stary zawór ssący od swojego silnika "czarny koń" w mojej stajni zaczął żyć :hurra: . Zamontowałem wspomaganie do hamulców i po próbie drogowej śmiało mogę powiedzieć że już nigdy nie chcę hamulców bez wspomagania.
W sumie dzisiaj odbyła się pierwsza prawdziwa jazda próbna tym samochodem i naprawdę jestem zadowolony. Dlatego odkładam odrestaurowanie na jesień, teraz mój lakiernik tryśnie go tylko całego "po amerykańsku" w czarnym macie i sezon letni spędzę w miłym towarzystwie.

arek900
Forumowicz
Model: Mustang 67 V8, GT 07
Silnik: V8 4.6
Kolor: czerwony

Post autor: arek900 » 2012-04-20, 16:53

TomS pisze:Dzięki uprzejmości arka900 który oddał mi swój stary zawór ssący od swojego silnika "czarny koń" w mojej stajni zaczął żyć :hurra: . Zamontowałem wspomaganie do hamulców i po próbie drogowej śmiało mogę powiedzieć że już nigdy nie chcę hamulców bez wspomagania.
W sumie dzisiaj odbyła się pierwsza prawdziwa jazda próbna tym samochodem i naprawdę jestem zadowolony. Dlatego odkładam odrestaurowanie na jesień, teraz mój lakiernik tryśnie go tylko całego "po amerykańsku" w czarnym macie i sezon letni spędzę w miłym towarzystwie.
no problem, sory za taką zwłokę, ale teraz będzie mi częściej do Ciebie po drodze ;), sporo pomysłów których warto było podłapać.
:ok:

ODPOWIEDZ

Wróć do „I Generacja (1964 1/2 - 1973)”