A teraz trochę odpowiedzi na pytania musia kupiłem w październiku 2003 i zaczołem rozbiurkę do ostatniej śrubki jak widać na fotkach, blachy są oryginalne (wszystkie) buda i reszta blach jak również zawieszenia ,most, wał etc. poszły do piaskowania.
Po piasku wyszedł krótko mówiąc durszlak, wię w ruch poszedł diax i spawarka, każda najmniejsza dziurka jest zaspawana a nie szpachlowana czy zalana żywicą jak to remontują w USA.Zawieszenie jest po regeneracji w polsce dużo taniej niż sprowadzanie ze stanów, nowe są tylko amortyzatory przednie. Jeżeli chodzi o silnik to stary został blok i kolektor dolotowy reszta jest nowa włącznie z tulejowaniem bloku. Wydech cały jest nowy-chromowane kolektory 3Y i dwa tłumiki przelotowe i to cały wydech(Miałem fantazję na caraudio ale po pierwszej przejażdżce od razu mi przeszło).
Środek jest nowy zostały tylko sprężyny i ramki od siedzeń.Szyby są oryginalne i co jest żadkością wszystkie z tego samochodu 1967 FoMoCo

.Elementy chromowane -zderzaki, ramki szyb przód-tył nowe z USA(made in TAIWAN) także większość uszczelek.Skrzynia biegów nie jest niestety oryginalna-jest c4 zamiast c3, 4-ro biegowa i też została z niej obudowa-bebechy są nowe.Wszystkie śrubki były wyczyszczone w specjalnym bębnie (betoniarka z wiórami i opiłkami metalu oraz drobnym żwirkiem

)i ocynkowane, tak samo jak prowadnice szyb w dżwiach i bocznych z tyłu oraz większość części z podwozia. Ramki szyb bocznych chromowane u nas. Remont trwał do kwietnia 2007, czyli ok 3,5 roku.
Ale co wam powiem to wam powiem jestem pewien że musio przez następne 40 lat nie będzie potrzebował remontów, jest zrobiony dla siebie a nie tak jak większość bryk na chandel.Dlatego radzę uważać na samochody 30-40-50-letnie remontowane w stanach bo po dwóch trzech sezonach blacha jest do roboty. Jak ktoś chce kupić i remontować to patrzeć czy silnik i skrzynia są zdrowe koszt ok 70%kasy na remont blacharka jest najtańsza do zrobienia ok 10-15%, wnętrze to ok 15-20% kosztów remontu. I to chyba tyle, jak ktoś będzie chciał to mam kilka namiarów na niezłe warsztaty w okolicy, i chętnie pomogę.