MUSTANG RACE 2011 - Pogaduchy

Moderatorzy: celibad, horse, celibad, horse

Czy wziąłbyś udział w MustangRace 2011?

Czas głosowania minął 2011-05-12, 09:49

Tak, pomimo kosztów
82
84%
Zły pomysł - nie warto wydawać kasy i tracić czasu.
1
1%
Lepiej zorganizować zlot
15
15%

Liczba głosów: 98

Awatar użytkownika
Adam_Ch
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: Adam_Ch » 2010-08-16, 16:31

sławekw słuchaj oczywiście mi chodzi o reklamę fundowaną przez sponsorów.Nawet nie myślałem żeby robić to na swój "Nasz " koszt :)
Wg. mnie jak np PKN Orlen zgodzi się sponsorować tą inwestycje to reklama w TV też :) Tak na chłopski rozum co im z tego bd jak dadzą kasę na wszystko oprócz reklam ??? Przyjdzie kilku gapiów przez czysty przypadek, a tak po reklamach w TV i nie tylko może zrobić się z tego niezła impreza :)
Może ktoś z Was wpadnie na pomysł palenia gumy na mecie itp
Np kilka lat temu była zamknięta droga i most świętokrzyski, Renault F1 Team zorganizowało show , pokaz bolidu F1 i rajdowych edycji samochodów , była telewizja itp , sprzedawali gadżety ...Było kupa ludzi....Myślę że jak przedstawimy propozycje zakończenia "Mustang Race " w Warszawie, będziemy mieli pewnych sponsorów to impreza może być świetna i każdy ją na długo zapamięta :)
Poważnym argumentem za będzie reklama miasta i Naszego klubu.
Lecz tylko takie pomysły np. zamknięcia mostu itp trzeba przedstawić odpowiednim organom z bardzo dużym odstępem czasu :)

Co Wy na to ?

Pozdrawiam,
Adam

Obrazek

Awatar użytkownika
AluStar
Forumowicz
Model: GT500
Silnik: inny V8
Kontakt:

Post autor: AluStar » 2010-08-16, 16:44

Wy chyba nie wiecie co mówicie - miał ktoś styczność z Orlenem i itd.. Przestańcie . :D
Rzeczywistosc jest brutalna.
Ostatnio zmieniony 2010-08-16, 16:44 przez AluStar, łącznie zmieniany 1 raz.

kaes
Forumowicz
Model: 2007
Silnik: V6 4.0
Kolor: czarny, chwilowo bez pasów
Kontakt:

Post autor: kaes » 2010-08-16, 16:44

ja jestem caly czas za tym, żeby duże miasta w miare możliwości jak najbardziej omijać. to o czym piszecie wyżej jest wg mnie nierealne (może mam ograniczony mózg, ale po kilku organizacjach zlotów na dużo mniejszą skalę niż to powyżej jakieś tam doświadczenie mam). skupić się na mniejszych miejscowościach/miastach, typu Sandomierz itp. i łatwiej załatwić i dla nas wygodniej. a jak sobie wyobrażacie, że przez 3 dni przejedziemy 1500km, przy tym stając w krakowie, warszawie, łodzi, poznaniu i trójmieście, w każdym mieście impreza, zamykanie ulic, cały dzień dla sponsorów - to trochę niepoważne.
jak chcemy przejechać całość w 3 dni, to max 1000 km, max 300 dziennie (zależy od dróg) + postoje na jakiś czas (imprezy) w wyznaczonych miastach.

CS6 Progress bar
[||||||||||||||||||--------------------------------] 36%

Obrazek

Awatar użytkownika
Dezo
Forumowicz
Model: BULLITT
Silnik: V8 4.6
Kolor: HG
Kontakt:

Post autor: Dezo » 2010-08-16, 16:52

Spoko Kaes, spoko... Cytując klasyka: "róbmy swoje".

Samotny Wilk

Awatar użytkownika
Adam_Ch
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: Adam_Ch » 2010-08-16, 16:55

Wiecie ja tylko zaproponowałem jak już ktoś napisał wcześniej róbcie swoje :]
Ale teraz ładnie proszę przyjeżdżajcie do Warszawy :)

Pozdrawiam,
Adam

Obrazek

Tadi
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: Tadi » 2010-08-16, 17:20

nie do Wawy:p lepsze Katowice a juz idelne by byly Mysłowice, tu mielibyscie najwiekszego fana (Tadi). A tak na powaznie gdybyscie sie zatrzymali w poblizu bylo by niezle:)

Awatar użytkownika
bedzin
Forumowicz
Model: Mustang GT 2000
Kolor: srebrny

Post autor: bedzin » 2010-08-16, 17:32

jezeli chodzi o kase i np wsparcie winansowe od miast to latwiej bedzie zdobyc jakies pieniadze od mniejszych miejscowosci bo to dla nich bedzie rozglos niz duze znane miasta, ale tez jest prawda jezeli bedzie jakis DUZY sponsor to napewno bedziemy musieli do jakiegos duzego miasta zawitac. nad morzem to nie musimy zagladac do 3miasta bo wystarczy mniejsza miejscowosc i ludzie sie zjada z okolicy napewno tak samo w centrum polski. jezeli beda chcieli ludzie przyjsc i nas ogladac i podziwiac auta to przyjada, jezeli bedzie gdzies wieksza impreza to tez przyjada. tylko trzeba z glowa wszystko zaplanowac i dobrze rozkrecic reklame (internet - najtansza i najlatwiejsza reklama na wielka skale). a jezeli chodzi o inna reklame to proponuje np wydrukowac jakies plakaty i w newralgicznych punktach miast tam gdzie mieszkamy rozwiesic i tyle to tez daje rozglos.

jezeli trasa by przechodzila przez Włocławek to np jak bysmy sie zatrzymali na 1h czy 2h na galerii to jestem w stanie zalatwic wsparcie winansowe i napewno reklame w RADIO moze nie tak znanym ale obejmujacym Włocławek, Inowrocław, Toruń, Bydgoszcz

Awatar użytkownika
sławekw
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: sławekw » 2010-08-16, 18:12

AluStar pisze:O rany Sluchajcie - przed nami trasa okolo 2 000 km - poco nam jeszcze jakieś tory . Chcecie aby nam sie koniki zagotowaly. Wszystko inne ale samochody to oszczędzajmy.. Tor wynajmiemy sobie sami - atrakcje takie jak narty wodne itd.. owszem ..
Jeżeli ktoś zapomniał o pierwotnej wersji ;)

Tak jak z AluStarem rozmawialiśmy w Kielcach ma to być impreza dla nas, kto może to organizuje w swoim mieście jakieś ciekawe zajęcia po południu i tam się zatrzymujemy. W taki sposób ustalimy mapę przejazdu. Blokując się w dużych miastach i dając show autami tylko narazimy się na niepotrzebne awarie czy drastyczne skrócenie trasy.

Reklama czemu nie, może ktoś spoza klubu się zgłosi z mustangiem i będzie chciał przejechać z nami trasę, ale impreza ma być w szczególności dla nas.

Jeżeli sponsor będzie chciał show to jest to rzecz, którą będą załatwiać osoby, które będą negocjować sponsoring i wtedy zobaczymy co wyjdzie.

Awatar użytkownika
sławekw
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: sławekw » 2010-08-17, 10:27

Dakota, tak jak już pisałem wcześniej postaram się w Lublinie zorganizować tor z kartami i jakieś atrakcje nad zalewem. Nie wiem jak to wyjdzie finansowo, ale postaram się wynegocjować jak najniższe ceny.

Nic na siłę, wszystko młotkiem :D i wyklepie się coś takiego:
Obrazek

luck1987
Młodszy Forumowicz
Model: Convertible
Kolor: Gold
Kontakt:

Post autor: luck1987 » 2010-08-18, 18:24

Witam
Trochę zaniedbałem temat ale dużo pracy.
Widzę ze mój post też jest poruszany może zrobimy inaczej ;] , otwieramy listę organizatorów, jest dużo osób dużo pomysłów trzeba to jakoś ogarnąć. Każdy ma jakieś swoje znajomości w Polsce każdy coś załatwi i pójdzie to bardzo szybko. Ale trzeba by z 5-6 osób które by się zajmowały tematem bezpośrednio, podzielimy zakres spraw do załatwienia i tyle. Witryna już jest trzeba na szybko ja rozbudować ja też mam paru informatyków pomogą zrobić grafikę itp. tylko potrzeba chyba jest szybsza wymiana informacji i jakiś plan działania.
Ja ogólnie mam dużo do czynienia z Giełdom itp rynkiem finansowym to pomogę nie co z sponsorami szukaniu itp.

Kto chciał by się udzielać co do organizacji MustangRace 2011 wpisać się na liste :D

1. Luck
2.

Awatar użytkownika
Adam_Ch
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: Adam_Ch » 2010-08-18, 18:40

Ja mogę powysyłać informacje odnośnie mustang race na portale społecznościowe. Zawsze jakaś mała pomoc , tylko niech ktoś podeśle mi gotowy tekst :)

Ustawiam wygaszenie bo nie wnoszę za dużo do tego tematu.
Ostatnio zmieniony 2010-08-18, 18:59 przez Adam_Ch, łącznie zmieniany 1 raz.

Pozdrawiam,
Adam

Obrazek

Awatar użytkownika
Hans
Forumowicz
Model: 500
Kolor: Black
Stajnia: Stajnia Mazowiecka

Post autor: Hans » 2010-08-18, 19:00

adam_chmielinski pisze:Ja mogę powysyłać informacje odnośnie mustang race na portale społecznościowe. Zawsze jakaś mała pomoc , tylko niech ktoś podeśle mi gotowy tekst :)

Ustawiam wygaszenie bo nie wnoszę za dużo do tego tematu.
Wręcz przeciwnie. Jeśli mamy mieć sponsorów, to trzeba tez zareklamować taką imprezę i nie koniecznie trzeba to robić wielkimi nakładami. Pomysł dobry. Jak będziesz miał pytania w tej sprawie, to pisz do mnie na PW.

luck1987, listę to ja bym odpuścił, bo chęci są zawsze, a lista i tak nie zobowiązuje. Jakby co, proszę o wybaczenie mojego sceptycznego podejścia. :)

.:: :evil: my other ride is your mom :evil: ::.

Awatar użytkownika
sławekw
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: sławekw » 2010-08-18, 19:13

luck1987 pisze:Kto chciał by się udzielać co do organizacji MustangRace 2011 wpisać się na liste :D

1. Luck
2.Sławek - przystanek Lublin: tor z kartami i jak da rade trochę atrakcji nad zalewem [zobaczymy co z tego wyjdzie]

Nic na siłę, wszystko młotkiem :D i wyklepie się coś takiego:
Obrazek

egonw3
Forumowicz
Model: Mustang GT Bullitt '08
Silnik: V6 4.0
Kolor: highland green

Post autor: egonw3 » 2010-09-05, 19:40

Tak sobie poczytałem ten wątek i bardzo mi się spodobał ten pomysł.
Startowałem w podobnej imprezie (Rage Race 2009). Trasa była następująca (noclegi pogrubiłem): Warszawa-Rawa Maz.-Łódź-Poznań-Piła-Koszalin-Ustka-Sopot.
3 dni - 1000km - za dużo... Choć uczciwie przyznać trzeba, że pierwszy dzień RR09 był zmarnowany. Myślę jednak, że 300km/dzień to maksymalny sensowny dystans. Powyżej tego ludzie są zmęczeni i chcą się wyspać zamiast dobrze bawić. Zakładać musimy wyjazd ok 11-12 każdego dnia, z obowiązkową kontrolą alkomatem przed startem.
Sama koncepcja fajna (przystanki po drodze, władze lokalne robią jakiś festyn wokół tego).
Warto pomyśleć by znaleźć sponsorów, którzy na metach etapów zrobią imprezkę-evencik.
Dla sponsorów atrakcyjne są duże miasta, dla nas dobre drogi Dlatego przychodzi mi do głowy trasa na przykład: Warszawa-Kraków-Katowice-Opole-Wrocław-Poznań-Szczecin-Trójmiasto. Z tego się jednak robi już tygodniówka, więc trzeba będzie wydłużyć imprezę albo skrócić trasę.
We wszystkich miejscowościach, w których stajemy, powinni być nasi ludzie (trzeba kogoś zwerbować), którzy by współpracowali z lokalnymi władzami. Wart pomyśleć o jakichś drobnych atrakcjach po drodze (park linowy, gokarty itp) i imprezowniach w miejscach, gdzie się zatrzymujemy (trzeba zorganizować transport z imprezy do hotelu, dogadać się z właścicielem imprezowni, może jakiś producent alko zgodzi się na mały sponsoring albo przynajmniej podeśle fajne hostessy?).

Awatar użytkownika
AluStar
Forumowicz
Model: GT500
Silnik: inny V8
Kontakt:

Trasa Mustang Race 2011

Post autor: AluStar » 2010-09-07, 10:20

Mamy dwie...

[center]Trasy Mustang Race 2011
[/center]

Trasy MustangRace 2011
Ostatnio zmieniony 2010-09-07, 10:34 przez AluStar, łącznie zmieniany 6 razy.

Zablokowany

Wróć do „Mustang Race 2011”