MUSTANG RACE 2011 - Pogaduchy

Moderatorzy: celibad, horse, celibad, horse

Czy wziąłbyś udział w MustangRace 2011?

Czas głosowania minął 2011-05-12, 09:49

Tak, pomimo kosztów
82
84%
Zły pomysł - nie warto wydawać kasy i tracić czasu.
1
1%
Lepiej zorganizować zlot
15
15%

Liczba głosów: 98

Awatar użytkownika
Hans
Forumowicz
Model: 500
Kolor: Black
Stajnia: Stajnia Mazowiecka

Post autor: Hans » 2010-07-30, 11:41

Jak będziemy mieli gotowy plan działania, trasę i w jaki sposób my widzimy promocję dla naszych sponsorów, to mogę porozmawiać z prezesem firmy, w której pracuję. Tylko potrzeba najpierw mieć już raczej spójną, dobrze uformowaną wizję całej imprezy.

Jak 3 dni z jakimiś postojami, to niestety, ale trasa musi być prosta, i niestety niezbyt długa. 3-5 dużych miast, a i tak założenie 5 dużych miast z postojami to z dużym przymrużeniem oka. Jeśli ma być więcej, to niestety, ale trzeba wydłużyć czas imprezy. Do tego dochodzi jeszcze poinformowanie Policji o trasie naszego przejazdu i na trasie naszego przejazdu, żeby było nieproblemowo, lub nawet łatwiej w niektórych miejscach (np. wjazd/wyjazd z dużych miast, bez bezsensownych i bezcelowych kontroli i nieprzyjemności).

.:: :evil: my other ride is your mom :evil: ::.

Delfinnn
Forumowicz
Model: BYŁ Mustang 01'
Silnik: V6 3.8
Kolor: Czarny

Post autor: Delfinnn » 2010-07-30, 18:23

kaes pisze:z rozmów naszych, z pluzzem i Deftroniciem wynika tak:
noclegi by mozna zrobić na jakis campingach itd, gdzie sa tez domki campingowe. kto potrzebuje troche wiecej luksusu to w domku, kto chce taniej to namiot. Plusy takie ze koniki by byly przy nas w nocy i raczej nie ma obawy ze cos sie stanie ;)
Dokładnie o to mi chodziło :) Kto jest mniej zamożny z pewnością się zadowoli namiotem. I tak jak napisałeś takie pola w 90% są ogrodzone płotem więc nie ma obawy o nasze zabawki.

Hans, z poinformowaniem policji dobry pomysł, ale nie przejdzie. Za dużo załatwiania, ugadywania itp. Musimy stworzyć jak najprostszy prospekt całej imprezy żeby nam w połowie się wszystko nie rozwaliło.

luck1987
Młodszy Forumowicz
Model: Convertible
Silnik: V8 4.6
Kolor: Gold
Kontakt:

Post autor: luck1987 » 2010-07-31, 16:21

Witam
Proponuję nagłośnić imprezę i jacyś sponsorzy by się na pewno znaleźli. Ja pomogę w poszukiwaniu sponsorów mam dość duże znajomości może by się kogoś udało zgromadzić. (sponsoring: Orlen team - wydaje, mi się ze można by ich zaciekawić takim pomysłem) Radio hm... Planeta bądź Eska oni lubią takie imprezy, Można też uderzyć do jakiś dużych korporacji np. Tauron Polska Energia czy PGE są to takie firmy które lubią się reklamować na różnych tego typu imprezach)
proponuję po 1 obrać termin rozpoczęcia imprezy
2 trasa przejazdu przez Polskę ( proponuję start Zakopane, Kraków, Kielce, Radom, Warszawa, Płock, Toruń, Gdańsk albo Gdynia Finał)
3 Start imprezy hm... wydaje mi się ze zakończenie roku szkolnego (czyli tak zwany początek wakacji) Jest dobrym terminem
4 Pytanie ile miał by trwać rajd ? Ja myślę ze około 7 dniu wystarcza w zupełności
5 Noclegi jedzenie itp. Noclegi myślę ze jeśli znajdzie się więcej zainteresowanych i bylo by 15 uczestników to na pewno w organizacji pomogły by nam miasta w ktorych chcieli byśmy się pokazać, a i na pewno jakimś groszem poszczególne miasta by rzuciły, jak by nie patrzeć to promocja miasta coś by się u nich działo.
5 Trzeba by stworzyć jakiś plan dnia w mieście aby ludzie którzy by chcieli przyjść zobaczyć mieli co tam robić aby się nie nudzili (jakieś małe zawody czy coś w tym stylu) Miasta musiały by jakoś nam w tym pomoc ale jest jeszcze cały rok myślę ze miasta były by zainteresowany taką akcją.
6 najgorsze jest paliwo oczywiście dlatego myślę tutaj o orlenie albo grupa lotos trzeba by ich taką imprezą zaciekawić ale wydaję mi się ze to jest do zrobienia mogę się podjąć tego i spróbować zaciekawić ludzi naszym pomysłem. Mam szerokie znajomości w Warszawie związane z moim zajęciem może udało by mi się dotrzeć do jakiś prezesów z koncernów paliwowych.
7. trzeba by też pomyśleć o 2 samochodach z lawetami jak by nie patrzeć taki rajd to wiele km a nie wiadomo co się stanie po drodze. ( osobiście ciężko widzę przejazd moim Mustangiem przez cało Polskę i będę myślał czy lepiej nie wieść go na lawecie, jeszcze zobaczę.
8. stworzenie strony www. Tak jak to jest zrobione na summer Cars Party. To też mogę zorganizować za nie duże pieniądze, kumpel jest grafikiem i zajmuje się takimi rzeczami, ma swój serwer to też będzie nam tego pilnował aby to działało.

Awatar użytkownika
sławekw
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: sławekw » 2010-08-01, 19:56

można by jeszcze jakiś filmik dać na youtube, też tam byłaby dobra reklama mustang race

Nic na siłę, wszystko młotkiem :D i wyklepie się coś takiego:
Obrazek

Awatar użytkownika
Dezo
Forumowicz
Model: BULLITT
Kolor: HG
Kontakt:

Post autor: Dezo » 2010-08-02, 13:16

luck1987 pisze:( osobiście ciężko widzę przejazd moim Mustangiem przez cało Polskę i będę myślał czy lepiej nie wieść go na lawecie, jeszcze zobaczę
Mówimy tutaj o Mustang Race, a nie o caravaningu. :D

Samotny Wilk

kaczy

Post autor: kaczy » 2010-08-04, 16:07

Mogę zadbać o oprawę foto imprezy + ewentualnie porobić jakieś foto na potrzeby strony.

http://kaczy.carbonmade.com

Awatar użytkownika
AluStar
Forumowicz
Model: GT500
Silnik: inny V8
Kontakt:

Post autor: AluStar » 2010-08-04, 21:18

kaczy, pewnie ze tak ..
Jak tam postepy ze stronka cos do przodu ?? :wstyd: . Kiedy bedzie mozna cos pokazac ??

http://mustangrace.pl/

mozna by cos dac bardziej wyrazistego..

Obrazek

Awatar użytkownika
sławekw
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: sławekw » 2010-08-04, 21:21

dokładnie: poszedłbym już coś załatwiać do Automobil Klubu lubelskiego z kartami i torem na imprezę, i jakąś zabawę nad zalewem Zemborzyckim ;)

Obrazek

Awatar użytkownika
AluStar
Forumowicz
Model: GT500
Kontakt:

Post autor: AluStar » 2010-08-04, 21:26

Ja tez - ale obciach bo stronki nie mamy i zadnego infa .. Cudow nei trzeba tam zrobic - tylko cos pogladowego :wstyd:

Awatar użytkownika
pluzz
Forumowicz
Model: Coupe 289 V8
Kolor: bialy
Kontakt:

Post autor: pluzz » 2010-08-05, 09:30

Stronka sie ruszy niedlugo. Dajcie czlowiekowi najpierw na chleb zarobic... Urlop niedlugo to moze moze uda mi sie przysiasc. :hyhy:

Tomasz
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Dakota
Młodszy Forumowicz
Model: 1996
Kolor: zielony plamisty

Post autor: Dakota » 2010-08-11, 15:14

Uwaga: Wszystkie informacje dotyczące filmów przeniosłam do osobnego wątku w tym forum.

Link: Mustang Race 2011 - filmy

YA RLY!

Awatar użytkownika
Dakota
Młodszy Forumowicz
Model: 1996
Kolor: zielony plamisty

Post autor: Dakota » 2010-08-12, 16:26

Powoli powstaje strona Mustang Race 2011, dzisiaj wrzuciliśmy zajawkę :kokarda2:

Adres: www.mustangrace.pl

W najbliższym czasie umieścimy tam filmik Soilworkera, a potem już myślę o właściwej stronie z poważną zawartością i informacjami.

Mam nadzieję, że to dobry początek i zaczynamy od tej pory zabawę z tym tematem. Do roboty kochani, to będzie fajna przygoda!

pozdro :serce:

YA RLY!

Awatar użytkownika
sławekw
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: sławekw » 2010-08-12, 19:19

jak tylko będzie coś więcej idę i postaram się załatwić tor kartingowy i karty w Lublinie a na wieczór jakąś dobrą zabawę nad zalewem zemborzyckim :]

Obrazek

Awatar użytkownika
Adam_Ch
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: Adam_Ch » 2010-08-16, 10:29

Nie wiem czy dobrze robię wypowiadając się tym temacie.
Zaczynając od sponsorów reklama będzie na stronie www, lecz wydaję mi się że np. firma "PKN Orlen" bd zainteresowana umieszczeniem reklamy w TV,gdyż dotrze do większej ilości ludzi (większa reklama). Po umieszczeniu reklamy w TV zrobi się duże zainteresowanie w lokalizacji START -META.To wpadłem na pomysł zaproszenia telewizji, mianowicie TVN Turbo :) Jak mówiłem pomysł już mógł być poruszony,lecz wypadku reklam w TV, trzeba poinformować policje, żeby zapewnić bezpieczeństwo widzom. Gdyż sponsorzy bd chcieli rozgłosu ( show)...
Śmiem twierdzić że jak włączy się jakaś duża firma to nie bd cichego przejazdu, lecz większe show na mecie i kupę widzów. Więc też trzeba to przemyśleć czy bd prosić sponsorów o kasę... itp

Pozdrawiam,
Adam

Obrazek

Awatar użytkownika
sławekw
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: sławekw » 2010-08-16, 16:00

reklama w tv to duży wydatek, a jeżeli firma chciałaby rozgłosu, to niech da pieniądze na reklamę. W TVN od 300 zł za 30 s ale przecież nie kupisz tylko jednej emisji reklamy tylko więcej.

http://e-biznes.pl/inf/2008/24035,35_ty ... eklame.php - jak ktoś chce to może sobie poczytać o tym.

Lepiej już byśmy zrobili gdyby po utworzeniu strony zamieścić link w opisie gg, na n-k, facebooku, innych forach, w ten sposób ograniczymy wydatki które i tak robią się dość duże.

A firmy i tak miałby by satysfakcję ponieważ na stronie i tak będą mieli swoje logo jako sponsor

Obrazek

Zablokowany

Wróć do „Mustang Race 2011”