Rozważam zakup forda mustanga w najnowszej budzie. Testowałem model z silnikiem 4.0 V6 i generalnie wszystko super gdyby nie fakt, że trochę się zawiodłem na osiągach. Na co dzień jeżdżę passatem cc 1.8 tsi i w sumie mój pasek niewiele temu mustangowi ustępuje. Stanęło na tym, że zakochałem się w mustangu i mam zamiar cierpliwie poszukać jakiegoś fajnego 3.7. W związku z tym mam do Was parę pytań. Na wstępie przepraszam jeśli pytam o coś czego powinienem sam poszukac, ale nie za bardzo mam czas na długie siedzenie na forum

1. Czy silnik 3.7 jest godny polecenia? Osiągi osiągami, ale jak z trwałością (wiem, że to nowy silnik, ale może już coś tam wiadomo)? Robiłbym nim ok 30 - 40 tys rocznie, więc trwałość to dla mnie ważna sprawa.
2. Spalanie 4.0 było do przełknięcia. Jak wychodzi spalanie 3.7? Prawda to ,że średnio 9 - 11 litrów przy normalnej jeździe? Można lac 95kę, czy lepiej 98kę?
3. Chciałbym sprowadzić lekko uszkodzony pojazd ze Stanów i ze wszystkimi opłatami i naprawą zamknąć się w max 75/80 tys. Jest to realne? Sprowadzałbym pod koniec tego roku albo tak powiedzmy w marcu 2012?
4. Z usług jakiej firmy korzystać przy sprowadzaniu? USA cars jest ok? Może ktoś z Was się tym zajmuje?
5. Ostatnie pytanko: czy coś wiadomo o jakiejś nowej wersji mustanga? Ciekawi mnie ile jeszcze będzie produkowany aktualny model
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Pozdrawiam!!!