Zostałem wywołany do tablicy to juz pisze co i jak:
Program na autko nie jest jeszcze do konca skonczony, problemem okazuje sie nadal skrzynia, czasem przytrafia sie jej sytuacja ze nie wie ktory bieg wybrac. Problem jest nam znany od pierwszej wersji programu i jest stopniowo eleminowany. W tej chwili przytrafia sie sporadycznie,ale jest i postaramy sie tego pozbyc. Dla wersji z automatem to w sumie podstawa, ta skrzynia ma niesamowity potencjał!
Co do wykresu mocy postaram sie cos z tym zrobic i zhamowac poprawnie autko. Niestety hamownia na ktorej robilismy program nie jest w stanie przeprowadzic prawidlowego pomiaru o czym otwarcie nam powiedzieli podczas testow. Co jest ciekawe w naszym wykresie to np przebieg momentu, autko dysponuje calkiem sporym momentem od dolu (tu przyrost jest bardzo duzy) i trzyma max moment (lub w jego okolicach) bardzo dlugo. Jest to bardzo odczuwalne podczas jazdy. Tu nie chodzi o liczby same tylko jak autko buduje moc i moment. Sa to wartosci ktore sa wyczuwalne na drodze. Autko Marcina podczas zlotu cos tam jacys koledzy probowali ( to wiydac bylo po tescie z pijanym okularem ze dysponuje slabym dolem, dali mu na maxa a on ledwo jechal tylko glosno krzyczal) no widac ze po tym tunningu na kolektor Bossa i pewnie program pod to ze cala moc przesunieta jest w gore a dol zostal zmasakrowany. Taka wersja pewnie jest niezla jakbysmy sie skrzyniami zamienili, przy manualu wiecej jednak daje dobry dol jak gora.
Wracajac do DE mialem bardzo ciekawa przygode (nie sexualna

) Przez 70 kilometrow na autostradzie A72 ganialem sie z Audi R8 4.2 najnowszy model. Nie mial kompletnie zadnych szans, on po porstu dostawal co chwila (przy kolejnych probach) niemilosierne baty. Oczywiscie gonitwy byly nie ze startu zatrzymanego tylko przy roznych predkosciach i tu naprawde takie pudło jak Mustang obilo ten hightec

Nie wiem moze roznica w momencie zrobila swoje, jednak fakty sa, ze autko potrafi sporo a to chyba dla nas Mustangowcow dobra wiadomosc
Napisze jeszcze o pracy Pawła, jestem moze posadzony o to ze mu dobra reklame robie, ale to sa fakty. Poznałem Pawła osobiscie w czwartek przed zlotem jak mi program robil wiec nie jestesmy starymi znajomymi. Podaoba mi sie to naprawde ze facet przyklada sie do pracy, poswieca mase czasu, wyjezdzil mi bak paliwa aby dopracowac to tak aby to chodzilo tak jak ja chce. Mimo ze nadal sa jakies poprawki nie nalał na mnie ciepłym moczem tylko działamy nadal. Cena jak za darmo! Nie rozumiem wrogości wobec Pawła, facet naprawde się stara! Docencie to!
Temat tunningu nowego 5.0 i jego np automatu jest kompletnie nieznany w europie. Ja poswiecam w sumie moje ukochane autko na testy a Paweł sporo swojego czasu robiac to za praktycznie "flaszke" aby temat przetrzeć. Powinniscie nam kibicowac
No i na zakonczenie, wgralem sobie na chwile stocka aby sprawdzic jak automat dziala (dziala bezproblemowo)..... to nie jedzie na stocku w porownaniu z programem....