Mustang & Friends Track Day w Ułęży 24-09-2011
Moderatorzy: celibad, Przemek64, horse, celibad, Przemek64, horse
-
- Forumowicz
- Model: Pony
- Silnik: V6 4.0
- Kolor: Tungsten Gray
Re: Mustang & Friends Track Day w Ułęży 24-09-2011
imo mozna zrobic jak pisze alustar. chyba najlepszy pomysl. teraz bylo 21 wozow i troche sie czekalo miedzy przejazdami ale zawsze 2-3 samochody moga jecahc bez instruktorow jak beda chetni.
- muarah
- Stowarzyszenie MKP
- Model: Mustang 351C, 1970
- Silnik: inny V8
- Kolor: hulla blue
- Kontakt:
OK. to wstępnie do 25 samochodów ale ostatecznie zobaczymy jak będzie. Jak znam zycie to na parę dni przed imprezą zaczną się rezygnacje więc mozna mieć zapas kiku aut na liście rezerwowej.
muarah
- Koral
- Forumowicz
- Model: GT CS8 +500HP
- Silnik: V8 4.6
- Kontakt:
a etraz jak byliscie to ile bylo aut ? kazdy byl zadowolony z ilosci przejazdow i czasu mu poswieconego przez instrruktorow? czy za duzo aut bylo i za malo czasu dla kazdego?
ja mysle ze 20 aut byloby ok,max 25,zwiekszenie liczby instruktorow przy wiekszej liczbie aut moze i tak nic nie dac,chyba ze puscicie auta co powiedzmy 30sek nei czekajac az poprzednie wroci,co na pewno wiaze sie z pewnym ryzykiem w przypadku dogonienia wolniejszego,no i strata czasu w przypadku proby bezpiecznego ominiecia .. no ale chyba nie bylo wiekszej przewagi jak 30sek? jesli tak to co minute
ja mysle ze 20 aut byloby ok,max 25,zwiekszenie liczby instruktorow przy wiekszej liczbie aut moze i tak nic nie dac,chyba ze puscicie auta co powiedzmy 30sek nei czekajac az poprzednie wroci,co na pewno wiaze sie z pewnym ryzykiem w przypadku dogonienia wolniejszego,no i strata czasu w przypadku proby bezpiecznego ominiecia .. no ale chyba nie bylo wiekszej przewagi jak 30sek? jesli tak to co minute

- sobanek
- Forumowicz
- Model: GT 2007
- Kolor: Black
Teraz były auta puszczane co 30sekund i nie było problemu. Tak jak pisał Pavlito zawsze czekaliśmy chwilę na powrót samochodów z instruktorami. Nie zdarzyło się dogonienie wolniejszego (poza tym z oddechem Shelby na plecach jedzie się szybciej
).
W kwestii bezpieczeństwa powinien mieć decydujący głos Piotr W.
PS. Jego rady artykułowane w charakterystyczny sposób są bardzo pomocne "Spier.... z tej trawy bo się zapalisz"

W kwestii bezpieczeństwa powinien mieć decydujący głos Piotr W.
PS. Jego rady artykułowane w charakterystyczny sposób są bardzo pomocne "Spier.... z tej trawy bo się zapalisz"

...Always remember you're unique, just like everyone else...
..>> sobanek.pl - blog pisany sprawnie inaczej <<..
- Koral
- Forumowicz
- Kontakt:
ja za pozno sie zorientowalem,a chcialem sie przekonac ile wolneijsze bedzie moje V6 2011 od GT2011, bo widzialem tez shelby 2011 i z nim to juz pewnie tylko alustar mogl wygrac
choc duzo zalezy od kierowcy, no ale specjalne sliki,zawias i inne powoduja pewnie ze auto tak przygotowane ma czasy kolosalnei lepsze od stockowych mustangow 
wiec ja chce porownania stockowego V6 2011 ze stockowym GT2011
a z poprzednich V6 jak np Horsowi poszlo ?
bo jego auto bardzo sie chyli na boki wiec na bank jest stockowe,z kolei MAXa V6 bdb prowadzilo mi sie na torze w Poznaniu ,zupelnie jak GT 

wiec ja chce porownania stockowego V6 2011 ze stockowym GT2011

a z poprzednich V6 jak np Horsowi poszlo ?

- horse
- Forumowicz
- Model: Mustang Convertible
- Kolor: Torch Red
- Kontakt:
Wlasnie sie dowiedzialem ze jade na tor
Alustar chociaz mogles sie zapytac
nie no nie moglo byc inaczej takiej imprezy bym nie odpuscil oczywiscie
tylko nie wiem co wy na to ale ja proponuje ustawienie toru takie samo jak teraz co by mozna bylo poprawiac swoje czasy. Niech inni sie rowniez wypowiedza

nie no nie moglo byc inaczej takiej imprezy bym nie odpuscil oczywiscie

tylko nie wiem co wy na to ale ja proponuje ustawienie toru takie samo jak teraz co by mozna bylo poprawiac swoje czasy. Niech inni sie rowniez wypowiedza
Jam jest Wujek Staszek Mistrz Ciętej Riposty!!! :D
-
- Forumowicz
ja jestem za takim samym torem (mniej wiecej chociaz) bo potem znowu bedziemy tracic pierwsze 2 przejazdy zeby zapamietac cala trase 

- sobanek
- Forumowicz
- Model: GT 2007
- Kolor: Black
Też jestem za tym samym ustawieniem. Może tylko troszkę lepiej oznaczonym, bo ja przy 3 przejeździe i tak zastanawiałem się gdzie jechać.
...Always remember you're unique, just like everyone else...
-
- Forumowicz
- Model: GT Convertible
- Kontakt:
Wrr.. za późno zobaczyłem temat
Ale przyjadę popatrzeć, może ktoś gumę złapie ;]
Tak na poważnie, to jeśli będzie możliwość jako nowy posiadacz konia (zakup 3 miesiące temu), to chętnie wezmę udział: Talent.

Tak na poważnie, to jeśli będzie możliwość jako nowy posiadacz konia (zakup 3 miesiące temu), to chętnie wezmę udział: Talent.
Ostatnio zmieniony 2011-08-17, 21:03 przez Talent, łącznie zmieniany 1 raz.
- Koral
- Forumowicz
- Kontakt:
ja jestem za nowym torem bo nie uczciowie bedzie zeby nowi oczestnicy musieli sie uczyuc na nowo trasy a wy juz ja znac 
i tak jestescie do przodu o jedno szkolenie
wiec jak Ci co beda 1raz maja was dogonic ,uczciwsza bedzioe nowa trasa, żołtodzioby (min. ja) kontra wyjadacze (czyli Ci co juz sie szkolili) 

i tak jestescie do przodu o jedno szkolenie

- muarah
- Stowarzyszenie MKP
- Kontakt:
jestem za podobnym torem ale nie musi być taki sam, ważne żeby tym razem był lepiej oznaczony i tu mamy taki pomysł, żeby przy zakrętach kiedy cięzko powiedzieć czy jechać w lewo czy w prawo postawić dobrze widoczne strzałki - mówiące - jedziemy w prawo albo w lewo. Natomiast przy szykanach i słupkach można zabezpieczyć taśmą tą stronę słupka po której nie wolno jechać - tak jak bywało w Kielcach. Pogadam o tym z Wróblem.
Inny pomysł to wniosek, żeby zaczynać później i później kończyć imprezę - początek o 10:00 a koniec o 16:00, wtedy spokojnie dojedziemy nawet z dalszych miejsc i może zaczniemy o czasie. Pogadam z Wróblem, jak znam życie będzie marudził ale może sie uda;)
Inny pomysł to wniosek, żeby zaczynać później i później kończyć imprezę - początek o 10:00 a koniec o 16:00, wtedy spokojnie dojedziemy nawet z dalszych miejsc i może zaczniemy o czasie. Pogadam z Wróblem, jak znam życie będzie marudził ale może sie uda;)
muarah
- muarah
- Stowarzyszenie MKP
- Kontakt:
A może ktoś podejmie się przygotować i przywieźć na tor takie duże wyraźne strzały na stabilnych strojakach?
muarah
- horse
- Forumowicz
- Model: Mustang Convertible
- Kontakt:
Pavlito nie dokonca doskolnalenie techniki jazdy mamy w kielcach i w poznaniu tu bardziej chodzi o jazde sportowa i jak najszybsze przejechanie odcinka dlatego tez czas jest mierzony od samego poczatku, a fajnie by bylo porobic postepy czasowe co do poprzedniej naszej ulezy. Jesli tor bylby ustawiony w ten sam sposob moglbys zauwazyc poprawe swoich osiagniec badz pogorszenie
ale to tylko moje zdanie

Jam jest Wujek Staszek Mistrz Ciętej Riposty!!! :D
-
- Forumowicz
taaa kazdy sie poprawil patrzac po czasach
tyle ze ile zyskalismy na poprawie naszego skilla a ile na tym ze poprostu wiedzielismy juz gdzie jechac
tak serio to mi to w sumie <>< jaki bedzie tor
co do rozpoczecia pozniej moze byc bo jednak wstac musialem wczesniej niz caly tydzien do roboty
tylko troche w sumie szkoda czasu bo dosc wczesnie konczymy i jestem w miare mozliwosci za przedluzeniem imprezy.

tak serio to mi to w sumie <>< jaki bedzie tor

co do rozpoczecia pozniej moze byc bo jednak wstac musialem wczesniej niz caly tydzien do roboty