Team MKP na Novol Classic Auto Cup 2014

Wszystko związane z wyścigami, driftem itd. (sprzęt, taktyka, imprezy...)

Moderatorzy: alski, alski

Awatar użytkownika
Olaf
Forumowicz
Model: GT 2005
Silnik: V8 4.6
Kolor: królewski błękit : )
Stajnia: Stajnia Mazowiecka

Re: Team MKP na Novol Classic Auto Cup 2014

Post autor: Olaf » 2014-09-15, 19:26

fajnie, że się spotkaliśmy : )

... tylko Laminy nie było, albo tak się zmienił, że go nie poznałem :szok:

Co miłe, [p tym jak organizatorzy wrzucili kilku z nas do klasy "full contact" w kilkoma Evo8-9 i 2-ma 'wydmuszkami' to też zrobili klasę American cars i - musze się pochwalić - zająłem 2-gie miejsce! :hyhy:
Pierwszy był Konrad, trzeci Muarah, który jeżdził lepiej i szybciej ale "poszedł jak dzik w sosny" stąd "sorry, no bonus"...

Generalnie świetna pogoda była a i tor ustawiony w 'ósemkę' - tak na Ułężu jeszcze nie jechałem, trochę dłuższy niż zwykle (6,2 km 'od parkingu' do parkingu,,, hm, to pewnie byłoby z 5 km)

Awatar użytkownika
mdziak
Rodzynki Stowarzyszenie MKP
Model: 2011 Premium
Silnik: V6 3.7
Kolor: Performance White

Post autor: mdziak » 2014-09-16, 05:06

nie zapominajmy o cudownym dopingu ;)

Olaf musisz czesciej pojawiac sie na imprezach klubowych :hyhy:
Konrad=Lamina :P tylko Barta zabraklo

Obrazek

Awatar użytkownika
kaskader bart
Forumowicz
Model: GT '08 roush

Post autor: kaskader bart » 2014-09-16, 10:28

Witam. Jak pewnie część z was wie nie było mnie z powodow rodzinnych. Jednakże cieszy mnie ze dobrze sie bawiliscie. Jezeli macie jakieś uwagi lub propozycje to chetnie sie z nimi tu zapoznam. Moja i organizatorów ambicja jest aby Muscle cars challenge weszło do kalendarza na stałe. Może kiedys rozwinie się z tego oddzielnia impreza. Niestety pomimo rozmówz prawie wszystkimi klubami am cars w pl frekwencja byla jaka była ( organizatora też nie bylo :wstyd: ). Tak czy inaczej Dziękuję wszystkim za przybycie. Gratuluję też pucharów

Pozostało mi zaprosić was na następną edycje Muscle cars challenge w ramach CAcup.
Track Day Kielce 2

3-4.10.2014 Tor "Kielce" Miedziana Góra

Wiem że w tym samym czasie jest spot wspominając mustang race, ale pomyślcie co by było gdyby to wszystko połączyć :hyhy: Już widze te setki mustangów zapełniające tor kielce.!!! Co wy na to?
Ostatnio zmieniony 2014-09-16, 11:40 przez kaskader bart, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bielek
Forumowicz
Model: Mustang 1965 conv
Kolor: niebieski
Kontakt:

Post autor: Bielek » 2014-09-16, 11:02

Hej,
Temat już przetrawiony, niestety nie damy rady dojechać do Kielc. Uwierz mi z muarahem próbowaliśmy to ugryźć z każdej strony. Nie damy rady.

Wielu jednak będzie miało szansę połknąć bakcyla na Torze Jastrząb.

[url=http://myrencontres.com]rencontre agricole[/url]

Awatar użytkownika
muarah
Stowarzyszenie MKP
Model: Mustang 351C, 1970
Silnik: inny V8
Kolor: hulla blue
Kontakt:

Post autor: muarah » 2014-09-16, 11:41

Dzięki za rywalizacje w Ułężu, fanie ze Mustangi nie daly plamy w ramach American Muscle :D
Ja dalem plame, sosen oczywiscie nie bylo ale jak dzik pojechalem w prawo zamiast w lewo i skrocilem sobie trase o 2/3 za co dostalem masakryczna ale sluszna kare ok 60 sec extra :/
Coz, zakrecony jestem i bez pilota nie powinienem wsiadac za kolko... a tak naprawde to wina Laminy, ktory tak fajnie jechal, ze musialem puscic sie za nim, zamiast pojechac regulaminowa trasa, wstyd :wstyd:
Smialem sie z tego strasznie, dobrze, ze to tylko zabawa a nie walka o zycie!

muarah

Awatar użytkownika
muarah
Stowarzyszenie MKP
Kontakt:

Post autor: muarah » 2014-09-16, 11:44

Z tym zlotem w terminie CA Cup to wpadka planistyczna ktora nie moze wie wiecej powtorzyc :kwasny:
Ja mam dylemat co zrobic, duzo zalezy od tego ile American Muscle zapisze sie na Kielce i jaki bedzie plan na Jastrzab. Szkoda, ze Jastrzab nie bedzie w niedziele, wtedy moze jakos daloby sie pogodzic.. ale tez rozumiem, ze w niedziele to moze byc za wysoki procent w zylach :hyhy:

muarah

Awatar użytkownika
muarah
Stowarzyszenie MKP
Kontakt:

Post autor: muarah » 2014-09-16, 11:46

Chcialem podziekowac Laminie za pomoc w drodze powrotnej, spadl lub zerwal mi sie pasek jeszcze przed Rykami i kolega nie opuscil w potrzebie, ale mielsmy za to fajna przygode i sporo szczescia :D

muarah

Awatar użytkownika
lamina
Stowarzyszenie MKP
Model: GT390 1968
Kolor: Highland Green

Post autor: lamina » 2014-09-16, 11:47

muarah pisze:Chcialem podziekowac Laminie za pomoc w drodze powrotnej, spadl lub zerwal mi sie pasek jeszcze przed Rykami i kolega nie opuscil w potrzebie, ale mielsmy za to fajna przygode i sporo szczescia :D
w końcu ekipa to ekipa :)..... :super:

Awatar użytkownika
Olaf
Forumowicz

Post autor: Olaf » 2014-09-16, 12:33

oj, to się 'kopnąłem' - pomylił mi się Lamina z Xerofanem (ten naprawde dobrze jeżdził mimo, że stare V6), przepraszam.

Doping fajny był, dziękujemy!

Bart- zawody bardzo sprawne jak na tak wielką liczbę startujących (94), na miejscu organizatorów bym poprawił jedynie:

a) dużo krótsze przerwy pomiędzy kolejnymi seriami jazd (było z 10 minut, a trzeba już po 1 min. robić kolejną serię, bo ludzie i tak 'cały dzień tam stoją' i na całym dniu możnaby oszczedzić z godzinę)
b) system powiadamiania o wynikach b. powolny - wyniki pojawiały się po 30 minutach a tak naprawdę ''metodą łopatologiczną" (już nie pisze nawet, że odczyt z mety powinien bezprzewodowo być zaciągany do kompa w 1 sekundę : ) to facet na mecie przy odczycie czasu podaje przez walkie-talkie lub komórkę np. "nr 27 czas 2:40,37" i drugi facet który tkwił przy kompie to wprowadza w ciągu 5 sekund.
[od razu mówię , że koszty tel. kom. są prawie żadne, bo teraz za 19zł można mieć nielimitowane rozmowy]
c) dla mnie jako amatora to by się przydał jeszcze 3-ci przejazd 'zapoznawczy',
d) bym jednak stosował zasadę że bierzemy wyniki z 5 z 6 jazd a nie (jak teraz) 6 z 6-ciu, bo jeden błąd to się nawet najlepszemu kierowcy potrafi zdarzyć (vide Muarach), ja mogłem pojechać szybciej ale bałem się , ze jak zrobię 'hołka' to mnie ktoś minie (i tak raz ściąłem slupek co dało 5 sek. karnych i z 4. sek. straconego rozbiegu co spowodowało, że jednej 'wydmuszki' nie minąłem w klasyfikacji łącznej)

Tor był świetnie ustawiony (żeby wykorzystać jak największą część lotniska), catering był spoko.

Zawody fajne. Jak widać całą grupę Porszaków za nami to też miło :rotfl: Właśnie tu jest trochę trudno się ścigac bo nas wrzucona do klasy "full contact" i z prawie nowymi Evo 9 to tak trochę trudno się ścigać, ale takie początki...

Reasumując: jak Muarah z Wróblem robił zawody na Ułężu to były one świetne (tylko trochęleserowali kierowcy rajdowi), bo było ok. 20 Mustangów z którymi można się porównywać, ale jak ludzie się teraz nie mogą zorganizować na taki event no to zawody NCAC są ciekawą alternatywą.

Awatar użytkownika
Olaf
Forumowicz

Post autor: Olaf » 2014-09-16, 14:31

Nie bedzie Muaraha w Kielcach???? - no to zajebiście, znowu będę przed nim na podium!!! ;)

[no to teraz wszedłem mu na ambicję ] :D

Tor Jastrząb kusi... ale jak tam ma być 60 Mustangów to będzie to na torze 'jeden wielki korek' (jak wspominam 27 aut w UŁĘZU rok czy dwa temu....). Chyba że tam jakiś locals to b. dobrze ogarnie na torze...

W tym Novol Classic Cup to mają jednak przewagę , że się ''nie certolą' tylko zasuwa auto za autem. Zawodowo przygotowane.

Awatar użytkownika
muarah
Stowarzyszenie MKP
Kontakt:

Post autor: muarah » 2014-09-16, 15:54

Olaf, nie porównuj zawodów typu NCAC z naszymi szkoleniami z pomiarem czasu, to całkiem inna bajka. Gdybyśmy nie jezdzili z instruktorami to nie byłoby żadnej kolejki przy 27 autach. W sumie to kusi mnie, żeby taki event zorgnaizować dla Mustangów tylko że wtedy nie ma przebacz, kaski musza byc i ludzie w miarę ogarnięci i jadą całkowicie na własne ryzyko.
Jak dotąd większość jednak była bardziej zainteresowana szkoleniem niż ściganiem się na czas, stąd taka formuła. Może czas na zmiany? Tylko obawiam się o ilość chętnych na taki event.. :/

muarah

harry
Stowarzyszenie MKP
Model: GT
Kolor: żółty
Kontakt:

Post autor: harry » 2014-09-16, 17:20

Witam,jakie sa warunki uczestnictwa na torze w Jastrzebiu ewentualnie w kielcach?

Awatar użytkownika
mdziak
Rodzynki Stowarzyszenie MKP
Model: 2011 Premium
Silnik: V6 3.7
Kolor: Performance White

Post autor: mdziak » 2014-09-16, 18:47

Harry
- tor Kielce - to zawody w ramach Novol ClassicAuto Cup. Zapisy sa na stronie organizatora. We wczesniejszych postach tutaj znajdziesz szczegoly
- tor Jastrzab - ma byc atrakcja podczas spotu klubowego - szczegoly znajdziesz tutaj viewtopic.php?f=152&t=8542" onclick="window.open(this.href);return false;

Obrazek

harry
Stowarzyszenie MKP
Model: GT
Kolor: żółty
Kontakt:

Post autor: harry » 2014-09-16, 21:36

Mdziak,dzięki za informacje,już sobie poczytałem i wszystko jasne.Jestem tu nowy i od nie dawna posiadaczem stanga,ale mam nadzieje,że będę tutaj częstszym gościem.Bardzo ciekawa impreza,którą organizujecie w Radziejowicach.Jeżeli jest taka możliwość to chętnie się pojawię
na tej imprezie,a ponieważ jestem z wa-wy to mogę być w sobotę-bez noclegu.

Awatar użytkownika
Olaf
Forumowicz

Post autor: Olaf » 2014-09-16, 23:31

Muarah,

powiem ci, że mi nawet bardziej podobał sie Ułęż Klubu Mustanga z instruktorami - ja to jeszcze dużo błedów popełniam, więc się przydawali.

Chociaż NCAC jest też fajny, no inny, bardziej 'konkret'.

A teraz w Jastrzębiu to jak ma być - z instruktorami czy bez? Kktoś z localsów będzie mierzył czas na jakiejś próbie sportowej? (bo to jednak fajnie się spotkać z 60 Mustangami jakby były konkretne zawody)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tor”