cargo

Wszystko związane z wyścigami, driftem itd. (sprzęt, taktyka, imprezy...)

Moderatorzy: alski, alski

paytoplay
Forumowicz
Silnik: V6 3.7
Kolor: Sterling Grey
Kontakt:

Post autor: paytoplay » 2010-04-03, 23:14

koral pisze:
paytoplay pisze: na Bemowo mam bliżej ale co tam się dzieje też jakieś wyścigi są :)
sa na 1/4mili i na dochodzenie, bedziemy mogli rywalizowac w swojej grupie(tylko mustangi) lub ze wszystkimi
no to zobaczę co będzie na cargo w czwartek - jak się nauczę startować to jak tylko będę mogł to wpadam

póki co to dostałem baty od TT i podobno staruje się jakoś z obrotów - a ja po prostu pojechałem tak jak jeżdżę codziennie - zero myślenia i pedał w podłogę :)

wrzucam tu moja porażkę z Maru bo ktoś to nagrał - ale odgrażam się, że będzie lepiej :]

pozdr!

Bart

Awatar użytkownika
AluStar
Forumowicz
Model: GT500
Silnik: inny V8
Kontakt:

Post autor: AluStar » 2010-04-03, 23:15

paytoplay pisze:AluStar, ale chodzi o mens day czy coś? Bo ja to zorientowany za bardzo nie jestem - chciałem na ten zlot w poznaniu wpaść - w sumie dalej chcę :) - może mi się uda ale się póki co nie deklaruje i jak wpadnę to na wariata będę coś kombinował - na Bemowo mam bliżej ale co tam się dzieje też jakieś wyścigi są :) ? - chociaż jak popatrzyłem na GT to wyścigów moim mi sie odechciało ;)

Koral - nie ważyłem go - sprawdzałem w dowodzie ile ma wbite - to mój jedyny punkt odniesienia :) - w sumie można to sprawdzic gdzieś w specyfikacji forda pewnie :)
Oczywiscie ze poznan - to podstawa - Potem Kielce i:

Gecko Cup SSS
1. 25.04. - Bemowo - info ponizej. Jest Super i bez stresu, bespiecznie.
http://www.sss.org.pl/event.php?view=250410

Awatar użytkownika
Olaf
Forumowicz
Model: GT 2005
Silnik: V8 4.6
Kolor: królewski błękit : )
Stajnia: Stajnia Mazowiecka

Post autor: Olaf » 2010-04-04, 00:55

Pawellos,

no dobra skoro mojego automata się boisz (a zawsze myślałem że kierowcy manuali są lepsi :rotfl: to bądź MĘŻCZYZNĄ i sprostaj wyzwaniu na wyścig, który Tobie rzuciła dziewczyna (Agata, która też ma manuala, i też cabrio, więc szanse superwyrównane).

To jak Pawelos, pościgasz się w niedzielę z dziewczyną czy tchórzysz???? :wstyd:

A odnośnie Toru Kielce to jest 1 pytanko: czy wyścig jest na prawdziwym torze (zamknięta droga) czy na wewnętrznym torze elipsy (tzw. tor dla gokardów) ???

Bo jeżeli na torze dla gokardów to nie ma sensu - jest tam 700m? i z 10 ? zakrętów ... ja już tam 2 razy byłem i ''się znudziło''...

Cena super. Ale auta zacne się zapisały... nawet GT500 z 700KM jest - kto to do licha?

AluStar,
ja 25.04. - Bemowo na pewno będę! Raczej jako widz, bo zupełnie nie widzę sensu się ścigać standardowym autem z autami VTG, Promotora, Kreatora Mocy, AGT etc. No chyba żeby było kilka Mustangów GT to spoko można się ścignąć. Jakbyś był to (dzwoń albo info na PW) ekstra bo w drodze powrotnej wpadamy na Cargo!

Koral,
masz rację, trzeba pojechac na złom zważyć. Ja wyczytałem że automat 2005 waży 1599kg. Ale trzeba samemu zważyć, nawet nie patrzę co wypisują w dowodzie (ja mam wpisane 1833kg, ale oni to biorą z sufitu (jakakolwiek strona www, np 1741kg podaje). No kur..., czeski film, przecież to podstawowa sprawa!!

Acha, ja auto Mirmala (v6 z Vortechem) brałem o 1 długość 2 razy. Tomek (nabywca) świadkiem.

Awatar użytkownika
Pawellos
Forumowicz
Model: 2009 Mustang GT
Kolor: Candy Apple Red

Post autor: Pawellos » 2010-04-04, 02:49

AluStar pisze:Pawelku na Rozecie Wrobla jednak Shelby pobil wszystkie autka M3 i M5 Evo Subaryny i to seria. Za kolkiem Wrobel zrobil najlepszy czas. Co bylo pokazane w TVN. malo tego zrobil na nim największe wrażenie spośród testowanych do tej pory autek. Nie byl to tor na kreske tylko kreta próba sprawności przyspieszenia , hamowania i prowadzenia..
Oczywiście, ja nie mówię że mustang jest zły, bo nie jest, chodzi mi tylko o to, że nudzi mnie sciganie na 1/4 gdzie mało co zalerzy od kierowcy i liczy się prawie tylko samochód.

Awatar użytkownika
Pawellos
Forumowicz

Post autor: Pawellos » 2010-04-04, 02:58

Olaf pisze:Cena super. Ale auta zacne się zapisały... nawet GT500 z 700KM jest - kto to do licha?
PNM
Olaf pisze:A odnośnie Toru Kielce to jest 1 pytanko: czy wyścig jest na prawdziwym torze (zamknięta droga) czy na wewnętrznym torze elipsy (tzw. tor dla gokardów) ???

Bo jeżeli na torze dla gokardów to nie ma sensu - jest tam 700m? i z 10 ? zakrętów ... ja już tam 2 razy byłem i ''się znudziło''...
Nie wiem, ale to i tak nie jest jazda po torze, tylko próby sprawnościowe
Olaf pisze:To jak Pawelos, pościgasz się w niedzielę z dziewczyną czy tchórzysz????
Przede wszystkim to mnie nie będzie, ale nawet jakbym był, to pewnie bym się nie scigał, nie bawie mnie to, proste, w zeszłym sezonie się scigałem i mi się znudziło, jak Tobie jeszcze nie, have fun.
Co innego jakbym coś grzebał przy aucie i chciał zobaczyć jak się zmieniają moje osiągi do wykonanej roboty, ale dla "frajdy" że kogoś objechałem na linii prostej, szkoda mi auta.
Olaf pisze:Acha, ja auto Mirmala (v6 z Vortechem) brałem o 1 długość 2 razy. Tomek (nabywca) świadkiem
Spoko, zamieńcie się samochodami i on Cie zrobi i będzie się chwalił na forum że zrobił Olafa... ;p

Awatar użytkownika
Koral
Forumowicz
Model: GT CS8 +500HP
Kontakt:

Post autor: Koral » 2010-04-04, 10:45

Pawellos pisze:
Olaf pisze: szkoda mi auta..
no wlasnie mi tez szkoda, tylko wydaje mi sie ze na torze bardziej jeszcze dostaje w d.., gwaltowne redukcje,drifting, sily dzialajace na tak delikatne auto jak mustang pewnie powoduja ze trzeba zaraz wszystkie gumy,drazki,stabilizatory i inne wymieniac na mocniejsze,mam racje ? mnie nie stac na tor,zreszta najblizszy mam w Poznaniu, ale ktos z forum(chyba laptop) czesto meczyl GT na torze driftem i chyba co chwile zmienial most..
jak mozecie napiszcie mi swoje spostrzezenia,co najczesciej leci w stokowym GT na torze, co najlepiej odrazu wymeinic i jakie sa koszta.. ?
na codzien zdarza mi sie latac bokami, palic gume itp ale kilkugodzinne meczenie na torze nie mozna porownywac z kilkuminutowym driftem gdzies na placu pod marketem..

Koral tel.+48 792-33-55-65
http://www.facebook.com/US.AutoimportKS
Obrazek

kaes
Forumowicz
Model: 2007
Silnik: V6 4.0
Kolor: czarny, chwilowo bez pasów
Kontakt:

Post autor: kaes » 2010-04-04, 11:48

Pawellos, chodzi o zabawe i "fan", nie wymiękaj, dawaj na wyścig, najgorsze co się może stać to przegrasz, a do przegranych też trzeba się przyzwyczaić :rotfl:
a jako motywacje potraktuj fakt, że w końcu bedziesz miał spokój od Olafa :rotfl:

CS6 Progress bar
[||||||||||||||||||--------------------------------] 36%

Obrazek

kaes
Forumowicz
Model: 2007
Silnik: V6 4.0
Kolor: czarny, chwilowo bez pasów
Kontakt:

Post autor: kaes » 2010-04-04, 11:51

koral pisze:vortech ma chyba dedykowane dla V6..
i Paxton, oficjalna umowa z Shelbym i kompresory dedykowane do V6. jedyny haczyk taki, że kompresora Paxtona do V6 chyba nie da sie kupić bezpośrednio u nich, trzeba przez Shelbiego (przynajmniej kiedyś tak było)

CS6 Progress bar
[||||||||||||||||||--------------------------------] 36%

Obrazek

Awatar użytkownika
Pawellos
Forumowicz

Post autor: Pawellos » 2010-04-04, 13:09

koral pisze:no wlasnie mi tez szkoda, tylko wydaje mi sie ze na torze bardziej jeszcze dostaje w d..
Może i tak, ale daje mi to więcej satysfakcji niz jechachie prosto.. ;)
kaes pisze:a jako motywacje potraktuj fakt, że w końcu bedziesz miał spokój od Olafa
Spoko, znudzi mu się kiedyś.. ;)

Awatar użytkownika
AluStar
Forumowicz
Model: GT500
Silnik: inny V8
Kontakt:

Post autor: AluStar » 2010-04-04, 13:50

Pawellos, no wez sie nie wyglupiaj. dawaj na Cargo. Dla swietego spokoju. W sumie co ci zalezy ..

Moge z cala pewnoscia powiedziec ze na torze autko dostaje po trzykroc bardziej niz na 1/4 mili. Bez watpienia. Tak ze takei starty nie niszcza autka. Tor daje popalic.

Maru
Młodszy Forumowicz
Model: Audi TT 1.8T 180KM -> v8 ?
Kolor: blue
Kontakt:

Post autor: Maru » 2010-04-04, 15:23

Pawellos - czemu oni Ciebie musza tak namawiac na jeden start ? Przeciez majac taka fure i odrobine "cohones" - mozna sie przejechac, dokopac olafowi (mozna tez zalatwic nagranie tego starcia tytanow) a potem odstawic autko i napic sie piwka, przegrany stawia. Dobra zabawa i 0 minusow.

Wygrasz, to olafowi odechce sie gadac bo zawsze bedziesz mial pod reka link do filmiku na YT gdzie go zjadasz. Przegrasz to tez bedzie spokoj, bo przegrac to nie wstyd - nie stanac nawet na kresce... owszem.

Naturalnie, mozesz potraktowac wypowiedz TTkowicza za malo wazna, ale to moje 3 grosze na ten temat :padam:

http://www.iClinic.pl

Awatar użytkownika
Pawellos
Forumowicz

Post autor: Pawellos » 2010-04-04, 18:06

Maru, stawaliśmy już, przyznaje, wygrał, i jakoś się nie odczepił, nie?;)

paytoplay
Forumowicz
Silnik: V6 3.7
Kolor: Sterling Grey
Kontakt:

Post autor: paytoplay » 2010-04-05, 12:43

Pawellos, dawaj - jak nie z Olafem to chociaż z Agathą - ona ma manuala to będzie sprawiedliwie - nie podejrzewam żebyś wymiękał ale stawiasz podejrzany opór - albo może chcesz podgrzać atmosfere ;) - stawaj na kresce... przynajmniej będziesz miał spokój :]

Bart

Awatar użytkownika
Olaf
Forumowicz
Model: GT 2005
Kolor: królewski błękit : )
Stajnia: Stajnia Mazowiecka

Post autor: Olaf » 2010-04-05, 16:01

dobra, dawaj Pawellos z dziewczyną się ścignij - zobacz co ona wczoraj wyprawiała:

Ja wczoraj ścignąłem 2:1 Hondę CRX 200KM (moc słaba ale lekki gokard był ; )), ja 2 razy o 1-2 długości (miał problemy z startem, on mnie raz o maskę).

Potem Mustanga V6 Turbo (tzw. "Mirmala'' : ) o 1 dł.,

i coś jeszcz emałego było ale zapomniałem :wstyd:

Awatar użytkownika
Darenty
Forumowicz
Model: S197 GT
Kolor: Satin Silver Metallic

Post autor: Darenty » 2010-04-05, 16:49

Olaf pisze:dobra, dawaj Pawellos z dziewczyną się ścignij - zobacz co ona wczoraj wyprawiała:

No i piąteczka, szacuneczek :)

You can never have too much power, just not enough traction.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tor”