cargo

Wszystko związane z wyścigami, driftem itd. (sprzęt, taktyka, imprezy...)

Moderatorzy: alski, alski

Awatar użytkownika
Olaf
Forumowicz
Model: GT 2005
Silnik: V8 4.6
Kolor: królewski błękit : )
Stajnia: Stajnia Mazowiecka

Post autor: Olaf » 2010-04-03, 00:35

AluStar,

- no dzięki za rozpiskę startów,
- ja to sam będę nagrywał filmiki bo się ostatnio strasznie wkur....em gdy:

a) słyszę pytanko 'na blondynkę' : "a to nie ja wygrałem? a tak myślałem..."
b) znajomi znajomego nagrywają a jak przegrają to "film złej jakości/nie nagrało się" (dodam, że kamera wyglądała pół-profesjonalnie :wstyd: )
c) widzę filmik no i Mustang przegrywa start ale jak już dogonił i przegania to "film się urywa/kończy" ew. jest tak daleko , że niewiele widać (to fakt)... :zdegustowany:

A tak to po wyścigu bierze się pacjenta (co ma wątpliwości) i pokazuje filmik nakręcony z boku auta i pyta: "widziałeś siebie z tyłu?? Na pewno , czy jeszcze raz chcesz zobaczyć??!".

bo inaczej się tworzą 'legendy' o tych ''dzielnych ścigantach co objechali Mustanga'' (co prawda może to była nasza V6...) , już kilku takich Audi S4 kombi wyprowadziłem z błędu...

Z drugiej strony też np. na forum TT przeczytałem o sobie że zostałem objechany 2 razy (było odwrotnie), mam 340 KM (no niestety 40 mniej) i odchudzone auto do 1400kg (a ja grubas 1600kg :( Nierzetelność gorsza niż u polityków...

Awatar użytkownika
AluStar
Forumowicz
Model: GT500
Silnik: inny V8
Kontakt:

Post autor: AluStar » 2010-04-03, 11:18

Olaf pisze:AluStar,

- no dzięki za rozpiskę startów,
- ja to sam będę nagrywał filmiki bo się ostatnio strasznie wkur....em gdy:

a) słyszę pytanko 'na blondynkę' : "a to nie ja wygrałem? a tak myślałem..."
b) znajomi znajomego nagrywają a jak przegrają to "film złej jakości/nie nagrało się" (dodam, że kamera wyglądała pół-profesjonalnie :wstyd: )
c) widzę filmik no i Mustang przegrywa start ale jak już dogonił i przegania to "film się urywa/kończy" ew. jest tak daleko , że niewiele widać (to fakt)... :zdegustowany:

A tak to po wyścigu bierze się pacjenta (co ma wątpliwości) i pokazuje filmik nakręcony z boku auta i pyta: "widziałeś siebie z tyłu?? Na pewno , czy jeszcze raz chcesz zobaczyć??!".

bo inaczej się tworzą 'legendy' o tych ''dzielnych ścigantach co objechali Mustanga'' (co prawda może to była nasza V6...) , już kilku takich Audi S4 kombi wyprowadziłem z błędu...

Z drugiej strony też np. na forum TT przeczytałem o sobie że zostałem objechany 2 razy (było odwrotnie), mam 340 KM (no niestety 40 mniej) i odchudzone auto do 1400kg (a ja grubas 1600kg :( Nierzetelność gorsza niż u polityków...
Pewnie ze tak !!
zapodaj sobie np takie cos :

STATYW SAMOCHODOWY
http://www.allegro.pl/item974518882_sam ... mfort.html

Popuszczaj pare filmikow. Ale wam fajnie . Mi tylko mowia ze ostatnio to bylo tak czy tak. Mnostwo was tam w wa-wa . Zazdroszcze niektórym bo robią filmy profesjonalnie z kilku kamer . Znakomita Reklama . np VTG.

Mysle ze na Bemowo sie stawicie jak jeden mąż. Nie tylko na Cargo.. ( i nie tylko ) fajnei bedzie pogadac o konikach co i jak..

Awatar użytkownika
Pawellos
Forumowicz
Model: 2009 Mustang GT
Kolor: Candy Apple Red

Post autor: Pawellos » 2010-04-03, 11:51

Little Pony pisze:Piętnujemy też zachowanie parówy Pawellosa, który nie chce się z nikim ścigać. Chłopku, rzucimy Ci na paliwo, jeżeli o to chodzi ;)
Dobra dobra chłopaku, jak już wiele razy Ci mówiłem, przyjedz np. na EC to się pościgamy, nie bawi mnie już 1/4, a tym bardziej z Olafem gdzie jazda nie zalerzy nawert w 10% od umiejętności Olafa tylko od samochodu jaki masz.

Nawet jakbyś był najlepszym kietowcą świata, to stanie z Tobą jakiś amator w seryjnym evoX i Cie zrobi, jaka to przyjemność?

To samo do Olafa, jak się chcesz pościgać, zapraszam http://trackday.exoticcars.pl/ :)

Awatar użytkownika
AluStar
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: AluStar » 2010-04-03, 14:14

Pawelku na Rozecie Wrobla jednak Shelby pobil wszystkie autka M3 i M5 Evo Subaryny i to seria. Za kolkiem Wrobel zrobil najlepszy czas. Co bylo pokazane w TVN. malo tego zrobil na nim największe wrażenie spośród testowanych do tej pory autek. Nie byl to tor na kreske tylko kreta próba sprawności przyspieszenia , hamowania i prowadzenia..

paytoplay
Forumowicz
Silnik: V6 3.7
Kolor: Sterling Grey
Kontakt:

Post autor: paytoplay » 2010-04-03, 14:44

AluStar, jeśli to był ten Shelby z OPT na TVN Turbo to miał chyba coś tam zmieniane bo wyszło mu ponad 600 koni na hamowni ( chyba ok 660 ) - nie chce pisać bzdur bo ekspertem nie jestem, ale tak mi się wydaje...

Fajnie jakby się kiedyś zjawił jakiś GT500 na cargo i tam trochę pozamiatał :)

Bart

Awatar użytkownika
Agatha
Model: GT 2005 Convertible
Silnik: V6 4.0
Kolor: szarobury ;)

Post autor: Agatha » 2010-04-03, 15:23

Cholera z Mustanga GT cabrio czeka na niedzielny ponowny pojedynek :rotfl:

Olaf, musisz się bardziej postarać, tylko nic nie kombinuj z filtrem powietrza... :P

Pawellosku liczę na Ciebie i pokaż wreszcie co potrafisz ;)

Awatar użytkownika
AluStar
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: AluStar » 2010-04-03, 15:34

paytoplay pisze:AluStar, jeśli to był ten Shelby z OPT na TVN Turbo to miał chyba coś tam zmieniane bo wyszło mu ponad 600 koni na hamowni ( chyba ok 660 ) - nie chce pisać bzdur bo ekspertem nie jestem, ale tak mi się wydaje...

Fajnie jakby się kiedyś zjawił jakiś GT500 na cargo i tam trochę pozamiatał :)
Msz Racje juz mial dolozony CAI. Na Cargo jezdzil PMN - ganial autka..

Awatar użytkownika
Koral
Forumowicz
Model: GT CS8 +500HP
Kontakt:

Post autor: Koral » 2010-04-03, 17:33

paytoplay pisze:Ja wczoraj ścigałem się pierwszy raz i dostałem baty od TT 180 KM :] - zaczyna mnie ten mój mustang denerwowac :]
V6 tez ma spore mozliwosci tuningu, jest to niewysilony silnik i spokojnie wytrzyma moc nawet 350KM, mozesz zalozyc 2male turbiny lub kompresor, a jesli zakupisz dedykowany to dostaniesz razem z programatoreem SCT X3 ktory znacznie poprawi prace nie tylko silnika ale tez skrzyni :) jestem przekonany ze V6 z dedykowanym kompresorem rousha czy saleena (jesli robia dla V6) przegonilby kazdego stokowego GT, i nie pisz mi Olaf ze Ty Mirmala brales, moze i tak, nie wiem,ale ja widzialem ze szedl rowno z GT 330KM,mimo ze oprocz kierowcy siedzielm w nim jeszcze ja i Ania-zreszta nie wiem czy mirmala byl dedykowany-chodzi mi o taki kompresor nie dokladany z boku tylko taki jak moj ktory jest pod dany model ,ma dopracowane chlodzenie itp itd zreszta taki dolozony z boku tez ma swoje plusy,vortech ma chyba dedykowane dla V6..
Olaf pisze:a ja grubas 1600kg :(
to GT w automacie wazy tylko 1600kg? to czemu moj wazy ze mna 1800 ? :( przeciez ja nie waze 200kg tylko troche ponad 100.. ja liczylem ze moj wazy min 1675kg..

Koral tel.+48 792-33-55-65
http://www.facebook.com/US.AutoimportKS
Obrazek

paytoplay
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: paytoplay » 2010-04-03, 17:43

mój ma z automatem w dowodzie wbite ok 1600 ( 1576 - czy jakoś tak - nie mam akurat go pod ręka - ale myślałem ze GT jest dużo cięższy ) - co do tuningu to na razie przetestuje tego diablosporta i tyle - moze wydechy...
Nie chce sie bawić w jakieś mega tuningi bo raz ze to dużo kasy a dwa że nie znam się na tym w ogole - zaczynam zbierac na V8 ;) - a biorąc od uwagę ze rzuciłem prace i robie dyplom to będize ciężko ;)

Bart

Maru
Młodszy Forumowicz
Model: Audi TT 1.8T 180KM -> v8 ?
Kolor: blue
Kontakt:

Post autor: Maru » 2010-04-03, 18:08

paytoplay - z moich doswiadczen z Horse'm - wystarczy, ze zrobisz program i ewentualnie wydech. Tak naprawde u Ciebie to najwazniejszy jest program bo ta skrzynia shiftuje wolniej niz babcia 80.letnia. Startuj z wyzszych obrotow tak jak olaf i horsa (gazujesz i trzymasz hamulec) i staraj sie znalezc granice Twojej przyczepnosci. Wyrownaj cisnienie w tylnich oponach i wyrzuc niepotrzebne graty jadac na cargo. Do tego przyjezdzaj na 1/4 baku (1L = ~0,8kg) paliwa bo te wazy stangi to pewnie i 100L benzyny sa w stanie zatankowac ;)

Sadze, ze niskim kosztem bedziesz w stanie mlocic takie autka jak moje.

Olaf - nastepnym razem, ja stane mniej wiecej na 1/4 mili i stamtad bede nagrywal - nie bedzie wtedy takich pytan. Nie nadinterpretuj nasyzch wypowiedzi, bo uwierz mi - piotr nie sadzil, ze ma z toba szanse i nie ma powodu "oszukiwac" innych, ze wygral - to troche moja wina, ze was nakrecilem - bo sam wiesz, ze w cyferkach macie zajebiscie rowne auta. Myslal ze masz 340KM i 1400kg - co tez skorygowalem. Uwazam, ze ktoregos razu jeszcze raz zrobimy probe, tym razem ja stane na koncu, piozu na poczatku i bedzie jasne kto wygral i kto przegral. Jasnym jest - ze oboje macie zajebiste auta.

Horse, a ty kiedy przyjedziesz mi sloic tylek na cargo ?:)

http://www.iClinic.pl

Awatar użytkownika
Koral
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: Koral » 2010-04-03, 18:21

paytoplay pisze:mój ma z automatem w dowodzie wbite ok 1600
a byles na wadze? no skoro V6wazy 1600 to nasze GT Olaf musza wazyc wiecej, moj wychodzi tak ok 1675 beze mnie.. najlpeiej zwazyc na jakims skupie czy sprzedazy zlomu,tam maja dobre wagi..
paytoplay pisze:zaczynam zbierac na V8 ;) -
wlasciwe podejscie :ok: :) tylko mi chodzilo o to ze jak masz sprzedac za grosze V6 to lpeije go stuningowac i miec osiagi GT.. co innego jak znajdziesz dobrego kupca, wtedy 20-30tys dolozysz i bedziesz mial GT :)

Obrazek

Awatar użytkownika
AluStar
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: AluStar » 2010-04-03, 18:53

Olaf, paytoplay, Maru i inni ,:
chlopaki czy planujecie sie pojawic na np bemowie i nie tylko. Czy tylko na Cargo. Mysle ze warto pojechac przy prawdziwym drzewku bez stresu dla samego czasu a nie kto i kogo..

Awatar użytkownika
tomec
Forumowicz
Model: Shelby GT
Kolor: performance white
Kontakt:

Post autor: tomec » 2010-04-03, 22:01

Chłopaki z wawy i okolic przyjedzcie do Sochaczewa 24 kwietnia, bedzie weselej i pokazecie innym jak Mustangi potrafia jezdzic ;)

to takie moje 3 centy :)

paytoplay
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: paytoplay » 2010-04-03, 22:35

AluStar, ale chodzi o mens day czy coś? Bo ja to zorientowany za bardzo nie jestem - chciałem na ten zlot w poznaniu wpaść - w sumie dalej chcę :) - może mi się uda ale się póki co nie deklaruje i jak wpadnę to na wariata będę coś kombinował - na Bemowo mam bliżej ale co tam się dzieje też jakieś wyścigi są :) ? - chociaż jak popatrzyłem na GT to wyścigów moim mi sie odechciało ;)

Koral - nie ważyłem go - sprawdzałem w dowodzie ile ma wbite - to mój jedyny punkt odniesienia :) - w sumie można to sprawdzic gdzieś w specyfikacji forda pewnie :)

Bart

Awatar użytkownika
Koral
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: Koral » 2010-04-03, 22:50

paytoplay pisze: na Bemowo mam bliżej ale co tam się dzieje też jakieś wyścigi są :)
sa na 1/4mili i na dochodzenie, bedziemy mogli rywalizowac w swojej grupie(tylko mustangi) lub ze wszystkimi

Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tor”