Zmiana konkursu mustanga – ankieta

Konkurs na zdjęcie miesiąca

Moderatorzy: Pavulon_, Magic, Pavulon_, Magic

Czas głosowania minął 2012-03-10, 10:13

1
3
12%
2
14
54%
3
9
35%

Liczba głosów: 26

Awatar użytkownika
Magic
Forumowicz
Model: RTR 2012
Silnik: V6 3.7
Kolor: BLACK
Stajnia: Stajnia Dolny Śląsk
Kontakt:

Post autor: Magic » 2012-02-09, 10:13

Mam trzy propozycję

1 - Robimy raz do roku sesję zdjęciowym nawet w czasie jakiegoś zlotu potem przeprowadzamy ankietę i wybieramy z większej ilości 12 fotek i kalendarz zrobiony ze znacznym wyprzedzeniem.

2 - Po staremu prowadzimy konkurs co miesiąc, z drobnym liftem, ale dalej z zastrzeżeniem organizatora że może nie dopuścić wybranej fotografii do wydruku w kalendarzu.

3 - I moja nowatorska propozycja każdy kto chce wziąć udział w konkursie przysyła mi fotografie ja jak trzeba obrabiam i decyduję czy dopuścić do konkursu, zdjęcia po zatwierdzeniu będą na bieżąco dodawane do galerii konkursu powiedzmy przez 6 miesiąc potem robimy wielką ankietę i każdy wybiera 12 fotek. Jeśli będzie czas i chęć osoby odpowiedzialnej za drukowanie kalendarzy zrobić przykładowa trzy wersję kalendarza jedna wybranej przez użytkowników poprzez ankietę, jeden przez zażąda w celu reprezentowania klubu, i jak będą zdjęcia bardziej pikantne.
(propozycja trzech wersji wydruku kalendarza nie jest gwarantowana w razie czego, nie wiem czy znajdzie się osoba która to ogarnie)

Obrazek

Awatar użytkownika
tomas
Stowarzyszenie MKP
Model: coupe i convertible
Silnik: inny V8
Kolor: czerwone coupe 66, granatowe conv. 66,czarne conv. GT 07

Re: Zmiana konkursu mustanga – ankieta

Post autor: tomas » 2012-02-09, 10:29

Pierwsza propozycja jest dobra,ale nie raz w roku bo zaraz ktoś będzie miał żal że go akurat na tym zlocie nie było.
Więc można takie sesje robić na każdym zlocie i na MR .A po sezonie dać najlepsze foty pod głosowanie .

kaes
Forumowicz
Model: 2007
Silnik: V6 4.0
Kolor: czarny, chwilowo bez pasów
Kontakt:

Post autor: kaes » 2012-02-09, 10:42

a moje pytanie. Dlaczego nie ma w ankiecie opcji 2. tylko bez "ale dalej z zastrzeżeniem organizatora że może nie dopuścić wybranej fotografii do wydruku w kalendarzu.", a zamiast tego "ale organizator gwarantuje, ze do glosowania trafia tylko zdjecia ktore MOGĄ się znalezc w ostatecznej wersji kalendarza"? jak np Stang proponował i chyba do tego się sprowadzają "żądania" tych co mieli do czegoś pretensje.

Bo tak to ja nie mam na co zagłosować :)
Ostatnio zmieniony 2012-02-09, 10:55 przez kaes, łącznie zmieniany 1 raz.

CS6 Progress bar
[||||||||||||||||||--------------------------------] 36%

Obrazek

Awatar użytkownika
pudel
Forumowicz
Model: 2002 V6,2007 V8
Silnik: V8 4.6
Kolor: Szary metalik & Torch red
Kontakt:

Post autor: pudel » 2012-02-09, 10:44

kaes pisze:a moje pytanie. czemu nie ma w ankiecie opcji 2. tylko bez "ale dalej z zastrzeżeniem organizatora że może nie dopuścić wybranej fotografii do wydruku w kalendarzu.", a zamiast tego "ale organizator gwarantuje, ze do glosowania trafia tylko zdjecia ktore MOGĄ się znalezc w ostatecznej wersji kalendarza"? jak np Stang proponował i chyba do tego się sprowadzają "żądania" tych co mieli do czegoś pretensje.

Bo tak to ja nie mam na co zagłosować :)
Kaes z ust mi to wyjoles ja juz PW do killera napisalem
:super:

GDYBY BÓG POPIERAŁ PRZEDNI NAPĘD - CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH.....

Awatar użytkownika
Magic
Forumowicz
Model: RTR 2012
Silnik: V6 3.7
Kolor: BLACK
Stajnia: Stajnia Dolny Śląsk
Kontakt:

Post autor: Magic » 2012-02-09, 10:47

Ile razy mam to powtarzać kalendarz ma również reprezentować klub u sponsorów itp. i nie można pozwolić by z jakiej przyczyny technicznej czy słabego zainteresowania konkursem w danym miesiącu było wstawione zdjęcie nie na poziomie, nie pasują komuś taka zasada nikt ci nie każe brać udziału, na allegro w tej cenie robisz swój kalendarz jak ci pasuje.

Obrazek

kaes
Forumowicz
Model: 2007
Silnik: V6 4.0
Kolor: czarny, chwilowo bez pasów
Kontakt:

Post autor: kaes » 2012-02-09, 10:53

dr.killer pisze:Ile razy mam to powtarzać kalendarz ma również reprezentować klub u sponsorów itp. i nie można pozwolić by z jakiej przyczyny technicznej czy słabego zainteresowania konkursem w danym miesiącu było wstawione zdjęcie nie na poziomie
ale to nie zmienia niczego co ja napisałem. Zgadzam się z Twoimi zastrzezeniami. Ja chcę tylko, żeby sito do zdjęć odbywało się już na etapie dopuszczania do głosowania. A nie dopuszczamy wszystko a potem sie wywali.
dr.killer pisze: nie pasują komuś taka zasada nikt ci nie każe brać udziału, na allegro w tej cenie robisz swój kalendarz jak ci pasuje.
Jasne. Zgadzam się.

CS6 Progress bar
[||||||||||||||||||--------------------------------] 36%

Obrazek

Awatar użytkownika
pudel
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: pudel » 2012-02-09, 11:06

dr.killer pisze: nie pasują komuś taka zasada nikt ci nie każe brać udziału, na allegro w tej cenie robisz swój kalendarz jak ci pasuje.
no jasne mamy demokracje (chociaz czasem wydaje sie ze monarchie) ale poki glosowac moge lub mnie nie zablokuja bede przeciwko ACTA!

Awatar użytkownika
stang232
Forumowicz
Model: stang'95
Silnik: V8 5.0
Kolor: czarny
Stajnia: Stajnia Łódzka

Post autor: stang232 » 2012-02-09, 11:31

dr.killer pisze:Ile razy mam to powtarzać kalendarz ma również reprezentować klub u sponsorów itp. i nie można pozwolić by z jakiej przyczyny technicznej czy słabego zainteresowania konkursem w danym miesiącu było wstawione zdjęcie nie na poziomie, nie pasują komuś taka zasada nikt ci nie każe brać udziału, na allegro w tej cenie robisz swój kalendarz jak ci pasuje.
To jak tak to ma wyglądać to od razu darujmy sobie nadsyłanie zdjęć do głosowania na dany miesiąc, bo obawiam się tylko że jak dasz użytkownikom nawet rok na nadsyłanie zdjęć. To się okaże że zajebistych będzie 5 albo 2 i nawet photoshopem nic nie poradzisz.
Bo większość z nas to amatorzy z amatorskim sprzętem za to z wielkim zapałem. Tacy jesteśmy i nic nie poradzisz.

Zrób sesję na super poziomie, super aparatem, super autom w super pogodę i nie traćmy energii.

Zwycięzca zdjęcia miesiąca nie musi być przecież w kalendarzu. Może być wyróżniony na naszym profili na facebooku lub możemy utworzyć na stronie stowarzyszenia dział tapety
gdzie trafiały by zdjęcia zwycięzców lub jakąś inną formę gdzie mogły by wisieć te amatorskie zdjęcia.

Od razu dałeś ankietę, a nie ustosunkowałeś się do naszych propozycji. Bez komentarza, czy są dobre bo lub złe bo.

Obrazek

Awatar użytkownika
Dezo
Forumowicz
Model: BULLITT
Kolor: HG
Kontakt:

Post autor: Dezo » 2012-02-09, 11:45

Tak się przyglądam tej dyskusji od jakiegoś czasu...
Sądzę, że dotychczas funkcjonujący system jest jednak najlepszy, z tych, które są teraz rozważane. Jeden warunek: selekcja pod kątem jakości, rozdzielczości PRZED dopuszczeniem zdjęcia do konkursu. Wszystko na temat...
Ja już od jakiegoś czasu nie wysyłam zdjęć do konkursu ponieważ zdaję zsobie sprawe z tego, że nie mam szczególnych zdolności fotograficznych i nie "cyknę" fotki na numer jeden. I trudno... Zatem teoretycznie powinienem być zainteresowany proponowaną opcją z sesjami zdjęciowymi, bo postawię Killerowi flaszkę i zrobi mi ładne zdjęcie, które wygra ;) . Aby jednak ustrzec się przed takimi podejrzeniami - odradzam tę opcję.
Zatem zostawmy, tak jak jest, przy uwzględnieniu, że zdjęcie zanim zostanie zamieszczone musi uzyskać akceptację techniczną. Wtedy:
1. W konkursie uczestniczą wszyscy chętni,
2. Wiadomo, że zwycięskie zdjęcie zostanie zamieszczone w kalendarzu,
3. Zostaną zachowane zasady (tfu!) demokracji.
Pozdrawiam

Samotny Wilk

Awatar użytkownika
bedzin
Forumowicz
Model: Mustang GT 2000
Kolor: srebrny

Post autor: bedzin » 2012-02-09, 11:50

tez sie temu wszystkiego przygladam ale trzeba jedno napewno zmienic, tak jak pisal stangu, zeby duzo predzej miec komplet 12 zdjec i zeby mozna bylo na spokojnie wyslac potem do druku i z poczatkiem nowego roku zeby kazdy mial swoj kalendarz

Awatar użytkownika
Stachu_xjr
Forumowicz
Model: GT 2016
Silnik: V8 5.0

Post autor: Stachu_xjr » 2012-02-09, 12:00

Wg mnie system ten sam jak był , tylko - wygrana fota trafia do kalendarza, przecież my płacimy za nie ??, i 3/4 z nich trafi do klubowiczów, którzy to własnie te zdjęcia chcą widzieć , a nie jakieś inne które trafia z nieba i nie ma osoby winnej , każdy co ma fote na dany miesiąc , wysyła ją do Killera i on bada pod katem jakosc , jak zdaje egzamin to dodaje do głosowania. Szybko i prosto , kto w sezonie bedzie miał czas na przeglądanie setek zdjęć ??

Awatar użytkownika
Rogu
Forumowicz
Model: GT
Kolor: Ognisty
Kontakt:

Post autor: Rogu » 2012-02-09, 14:14

Jestem tu kompletnie nowy, ale trochę się fotografią interesuję i zamierzam brać udział w konkursie od wiosny (jak skonczę samochód :D ). Myślę, ze opcja, którą mieliście do tej pory była najlepsza i trzeba ją traktować jako "mniejsze zło". Nie da się wszystkim dogodzić. Także ja jestem tego samego zdania co Dezo - weryfikacja przed i po sprawie.
Opcja nr 1 moim zdaniem odpada, bo: a) nie każdy będzie na zlotach/spotkaniach i będzie mu szkoda, b) jak bedzie zła pogoda to nici z fajnych zdjęć, c) jak pogoda bedzie OK, to bedziemy mieć wiele zdjęć podobnych (podobne warunki oświetleniowe, podobne tło, itp.) i kalendarz może być nudny

Pozdrawiam,

Where did You get this car?? It's not a car baby...it's a Mustang...

Awatar użytkownika
pudel
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: pudel » 2012-02-09, 15:39

Stachu_xjr pisze:podobno to nie była wina brzozy :wstyd:
w 40s søychac strzaly a na zdjeciu widac postacie

Awatar użytkownika
Kamil
Forumowicz
Model: 3.0d

Post autor: Kamil » 2012-02-09, 15:54

Jedynka straci sens, wszystko będzie utrzymane w podobnym klimacie.
IMO chodzi o to , żeby każdy miał w tym jakimś udział i każdy mógł przystąpić do konkursu , każdy mógł zagłosować itd.
Nie chciałbym dostać kalendarza , gdzie każde foto jest takie samo to raz a dwa, że jak chcecie robić zdjęcia na jednej imprezie to pewnie będą same te "najlepsze"......
Stachu dobrze pisze :).
Jak wszystko chcecie mieć ustawione, to będzie żenujące.
Ostatnio zmieniony 2012-02-10, 14:45 przez Kamil, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
dubi dubi duba, dubi dubi duba... agent Pe!

Awatar użytkownika
Koral
Forumowicz
Model: GT CS8 +500HP
Kontakt:

Post autor: Koral » 2012-02-09, 16:02

kaes pisze: Dlaczego nie ma w ankiecie opcji 2. tylko bez "ale dalej z zastrzeżeniem organizatora że może nie dopuścić wybranej fotografii do wydruku w kalendarzu.", a zamiast tego "ale organizator gwarantuje, ze do glosowania trafia tylko zdjecia ktore MOGĄ się znalezc w ostatecznej wersji kalendarza"?
Dezo pisze: Sądzę, że dotychczas funkcjonujący system jest jednak najlepszy, z tych, które są teraz rozważane. Jeden warunek: selekcja pod kątem jakości, rozdzielczości PRZED dopuszczeniem zdjęcia do konkursu. Wszystko na temat...
1. W konkursie uczestniczą wszyscy chętni,
2. Wiadomo, że zwycięskie zdjęcie zostanie zamieszczone w kalendarzu,
3. Zostaną zachowane zasady (tfu!) demokracji.
Dokladnie, ta ankieta nie ma sensu, bo zadna opcja nie jest za demokratycznym wybieraniem, czyli dalej nie masz pewnosci ze jesli Twoje zdjecie wygra to trafi do kalendarza..

Pomijajac juz kwestie kto i jak liczy glosy.. mam nadzieje ze nie sprawdza sie tu maksyma Stalina
Nieważne, kto głosuje, ważne, kto liczy głosy.
choc po wypowiedziach drKilera wnioskuje ze niestety tak jest, bo sa po prpstu w tonie " i tak wstawie co chce a wam go wno do tego ".
dr.killer pisze:Nie mazaj się jak baba coś cię gniecie... i po za tym niema nigdzie napisane że zwycięskie zdjęcie znajdzie się w kalendarzu to jest wola organizatora, tylko nie jest to wyszczególnione w regulaminie bo kiedyś było tylko hans to zmienił.
... z powodu głupich zdjęć, na dysku mam z 20tyś fotek klubowych jak bym chciał to co miesiąc bym wygrywał.
Moze zle odbieram jego wypoedzi, jesli Wy inaczej to napiszcie .. to samo sie tyczy wszystkiego na MKP, maksyma jak Stalina "niewazne co chcecie, wazne co chce zarzad" ..
to wszystko w temacie
Ostatnio zmieniony 2012-02-09, 16:06 przez Koral, łącznie zmieniany 1 raz.

Koral tel.+48 792-33-55-65
http://www.facebook.com/US.AutoimportKS
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zdjęcie miesiąca”