Zmiana konkursu mustanga – ankieta

Konkurs na zdjęcie miesiąca

Moderatorzy: Pavulon_, Magic, Pavulon_, Magic

Zmiana konkursu mustanga – ankieta

Czas głosowania minął 2012-03-10, 10:13

1
3
12%
2
14
54%
3
9
35%

Liczba głosów: 26

Awatar użytkownika
Deftronic
Stowarzyszenie MKP
Model: Shelby GT500
Silnik: V8 5.4
Kolor: Grabber Orange

Re: Zmiana konkursu mustanga – ankieta

Post autor: Deftronic » 2012-02-09, 16:06

Od 2 miesięcy padają już propozycje odnośnie konkursu i kalendarza. Trzeba wybrać po prostu te najlepsze. :] Moim zdaniem obecne zasady są OK, parę rzeczy trzeba tylko poprawić. TRZYMAĆ SIĘ TERMINÓW. Nie mieszać, nie dopisywać na ostatnią chwilę itp. I nie czepiać się jakiś głupich rejestracji haha... :rotfl: ;)

http://www.dinxproject.org" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
Evening
Forumowicz
Model: 302'cid 1975
Silnik: V8 5.0
Kolor: Medium copper metallic

Post autor: Evening » 2012-02-09, 18:45

Deftronic pisze:Od 2 miesięcy padają już propozycje odnośnie konkursu i kalendarza. Trzeba wybrać po prostu te najlepsze. :] Moim zdaniem obecne zasady są OK, parę rzeczy trzeba tylko poprawić. TRZYMAĆ SIĘ TERMINÓW. Nie mieszać, nie dopisywać na ostatnią chwilę itp. I nie czepiać się jakiś głupich rejestracji haha... :rotfl: ;)
+ wygrane zdjęcie z danego miesiąca musi zostać dostarczone w wymaganej rozdzielczości na pocztę/serwer w ciągu 14 dni od daty zakończenia konkursu w danym miesiącu. A najlepiej gdyby było wstawione jako odpowiedz do danego tematu, następnie temat jest zamykany i git majonez. jeśli nie to zdjęcie drugie w kolejności jest zdjęciem wygranym i taka sama ścieżka.

Mercury Comet '75
Dodge Dart '66
Chevrolet Bel Air '60
Chevrolet Impala '60 Sport Coupe
Plymouth Barracuda '68
Plymouth Barracuda '69
Porsche 912 '66
Porsche 911 '73 Targa
Porsche 911 '76 Targa
Willys - Overland 1939
;)

kaes
Forumowicz
Model: 2007
Silnik: V6 4.0
Kolor: czarny, chwilowo bez pasów
Kontakt:

Post autor: kaes » 2012-02-09, 19:06

Evening pisze:
Deftronic pisze:Od 2 miesięcy padają już propozycje odnośnie konkursu i kalendarza. Trzeba wybrać po prostu te najlepsze. :] Moim zdaniem obecne zasady są OK, parę rzeczy trzeba tylko poprawić. TRZYMAĆ SIĘ TERMINÓW. Nie mieszać, nie dopisywać na ostatnią chwilę itp. I nie czepiać się jakiś głupich rejestracji haha... :rotfl: ;)
+ wygrane zdjęcie z danego miesiąca musi zostać dostarczone w wymaganej rozdzielczości na pocztę/serwer w ciągu 14 dni od daty zakończenia konkursu w danym miesiącu. A najlepiej gdyby było wstawione jako odpowiedz do danego tematu, następnie temat jest zamykany i git majonez. jeśli nie to zdjęcie drugie w kolejności jest zdjęciem wygranym i taka sama ścieżka.
14 dni? 14 dni to poczta polska by chyba zdazyla dostarczyc ;) a kalendarz by na kwiecien nie byl gotowy.
lepiej: jak w dniu rozpoczecia glosowania ktoregos zdjecia nie ma na serwerze, czy mailu - zdjecie nie wchodzi do glosowania.
Wszystkie warunki na to, czy zdjecie moze znalezc sie w kalendarzu czy nie - musza byc rozpatrzone do dnia rozpoczecia glosowania.

CS6 Progress bar
[||||||||||||||||||--------------------------------] 36%

Obrazek

Awatar użytkownika
pudel
Forumowicz
Model: 2002 V6,2007 V8
Silnik: V8 4.6
Kolor: Szary metalik & Torch red
Kontakt:

Post autor: pudel » 2012-02-09, 19:34

Najlepiej z góry ustalić zasady np.

zdjęcia bez gołych babek
zdjęcia muszą zawierać mustangi

a nie tak jak to jest to proponowane
dr.killer pisze:
...ale dalej z zastrzeżeniem organizatora że może nie dopuścić wybranej fotografii do wydruku w kalendarzu.

...obrabiam i decyduję czy dopuścić do konkursu, zdjęcia po zatwierdzeniu będą...
tak to nie ma zasad i panuje dyktatura bo skąd mam wiedzieć co się danej osobie spodoba a co nie? Łamie zdjęcie zasady nie zostaje dopuszczone ale niech te zasady będą jasne i dla wszystkich od początku wiadome i widoczne bez takich szarych stref...

GDYBY BÓG POPIERAŁ PRZEDNI NAPĘD - CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH.....

Awatar użytkownika
pudel
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: pudel » 2012-02-09, 19:35

pudel pisze:Najlepiej z góry ustalić zasady np.

zdjęcia bez gołych babek
zdjęcia muszą zawierać mustangi

a nie tak jak to jest to proponowane
dr.killer pisze:
...ale dalej z zastrzeżeniem organizatora że może nie dopuścić wybranej fotografii do wydruku w kalendarzu.

...obrabiam i decyduję czy dopuścić do konkursu, zdjęcia po zatwierdzeniu będą...
tak to nie ma zasad i panuje dyktatura bo skąd mam wiedzieć co się danej osobie spodoba a co nie? Łamie zdjęcie zasady nie zostaje dopuszczone ale niech te zasady będą jasne i dla wszystkich od początku wiadome i widoczne bez takich szarych stref i domysłów...

Awatar użytkownika
Evening
Forumowicz
Model: 302'cid 1975
Silnik: V8 5.0
Kolor: Medium copper metallic

Post autor: Evening » 2012-02-09, 20:44

kaes pisze:
Evening pisze:
14 dni? 14 dni to poczta polska by chyba zdazyla dostarczyc ;) a kalendarz by na kwiecien nie byl gotowy.
lepiej: jak w dniu rozpoczecia glosowania ktoregos zdjecia nie ma na serwerze, czy mailu - zdjecie nie wchodzi do glosowania.
Wszystkie warunki na to, czy zdjecie moze znalezc sie w kalendarzu czy nie - musza byc rozpatrzone do dnia rozpoczecia glosowania.

a po cholere podczas rozpoczecia konkursu?:)
jest konkurs na styczen. wygrywa zdjecie X. do 14 lutego zdjecie ma byc na serwerze inaczej inne zdjęcie wchodzi na jego miesjce. nie róbmy jaj ze na 2-3 wybrane zdjecia nikt ich nie bedzie mial w odpowiedniej rozdzielczosci. Skoro ktos bierze udział w konkursie to musi sie liczyc z tym, ze to zdjecie musi byc w wiekszej rozdzielczosci!

Mercury Comet '75
Dodge Dart '66
Chevrolet Bel Air '60
Chevrolet Impala '60 Sport Coupe
Plymouth Barracuda '68
Plymouth Barracuda '69
Porsche 912 '66
Porsche 911 '73 Targa
Porsche 911 '76 Targa
Willys - Overland 1939
;)

Awatar użytkownika
Deftronic
Stowarzyszenie MKP
Model: Shelby GT500
Silnik: V8 5.4
Kolor: Grabber Orange

Post autor: Deftronic » 2012-02-09, 21:11

Kaes ma rację - zdjęcia zgłaszane do konkursu ODRAZU są nadsyłane w wysokiej rozdziałce. Proste. Nie ma selekcji przez jedną osobę (Killer w tym wypadku). Ludzie głosują, jak zagłosują taki kalendarz mają. W ostatnich dwóch latach poziom był dobry, zdjęcia fajne - słabsze odpadały (nawet jeśli niektórzy głosowali na swoje fotki).

http://www.dinxproject.org" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
Magic
Forumowicz
Model: RTR 2012
Silnik: V6 3.7
Kolor: BLACK
Stajnia: Stajnia Dolny Śląsk
Kontakt:

Post autor: Magic » 2012-02-09, 21:25

stang232 pisze:
dr.killer pisze:Ile razy mam to powtarzać kalendarz ma również reprezentować klub u sponsorów itp. i nie można pozwolić by z jakiej przyczyny technicznej czy słabego zainteresowania konkursem w danym miesiącu było wstawione zdjęcie nie na poziomie, nie pasują komuś taka zasada nikt ci nie każe brać udziału, na allegro w tej cenie robisz swój kalendarz jak ci pasuje.
To jak tak to ma wyglądać to od razu darujmy sobie nadsyłanie zdjęć do głosowania na dany miesiąc, bo obawiam się tylko że jak dasz użytkownikom nawet rok na nadsyłanie zdjęć. To się okaże że zajebistych będzie 5 albo 2 i nawet photoshopem nic nie poradzisz.
Bo większość z nas to amatorzy z amatorskim sprzętem za to z wielkim zapałem. Tacy jesteśmy i nic nie poradzisz.

Zrób sesję na super poziomie, super aparatem, super autom w super pogodę i nie traćmy energii.

Zwycięzca zdjęcia miesiąca nie musi być przecież w kalendarzu. Może być wyróżniony na naszym profili na facebooku lub możemy utworzyć na stronie stowarzyszenia dział tapety
gdzie trafiały by zdjęcia zwycięzców lub jakąś inną formę gdzie mogły by wisieć te amatorskie zdjęcia.

Od razu dałeś ankietę, a nie ustosunkowałeś się do naszych propozycji. Bez komentarza, czy są dobre bo lub złe bo.
takie zasady konkursu są od początku tylko chce uzmysłowić o tym co niewiedzą żeby nie było znowu zaskoczenia i nie potrzebnej dyskusji po za tym nikt nie mówi że dojdzie do takiej sytuacji bo jak w tym roku jedna fotka wyleciała to niema co płakać.

jak to ktoś pisał że to dyktatura, przy takiej ilości użytkowników musi być osoba odpowiedzialna za utrzymywanie kompromisu dla każdej że stron, bo po ankiecie widać jednak że nie wszyscy chcą tego samego, ja mam takie wytyczne i tego mam się trzymać.

ankietę wystawiłem by wywołać dyskusje na prawidłowe tematy i by sprawdzić w jakim kierunku dążyć.

Dezo wież że ja jestem abstynent ale podeśle ci numer konta i niema problemu masz jeden miesiąc w kalendarzu załatwiony :P . Tak na serio to propozycja sprawdzania najpierw przeze mnie fotek w każdej z opcji będzie mogła powodować takie podejrzenia o łapówki, czy pretensje o nie dopuszczenie do konkursu i tak samo może reagować organizator który musi się zabezpieczyć bo mogą być wyniki nie zawsze w 100% zdobyte legalnie, są sposoby by na takich ankietach nabijać głosy.

Jeśli ma być dalej po starym systemie to jeszcze mam jeden pomysł ale to może inaczej bo idzie to bardziej w stronę mojej nowej forma konkursu, bo jest najbardziej fer po pierwsze bywają takie miesiące że jest tyle fajnych fotek i ciężko jakąś wybrać a w innym miesiącu niema co wybrać co ma jakikolwiek wygląd.

Na razie tyle powiem najpierw muszę zobaczyć co będzie się działo :D

Obrazek

Awatar użytkownika
pudel
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: pudel » 2012-02-09, 21:48

dr.killer pisze:
takie zasady konkursu są od początku tylko chce uzmysłowić o tym co niewiedzą żeby nie było znowu zaskoczenia i nie potrzebnej dyskusji po za tym nikt nie mówi że dojdzie do takiej sytuacji bo jak w tym roku jedna fotka wyleciała to niema co płakać.
W regulaminie nic nie pisze o tym że moderator/prowadzący może sobie usuwać zdjęcia do woli...
Wyleciały dwie i jest o co płakać bo jak by to akurat było jedno moje zdjęcie to bym nie darował... :P
dr.killer pisze:
jak to ktoś pisał że to dyktatura, przy takiej ilości użytkowników musi być osoba odpowiedzialna za utrzymywanie kompromisu dla każdej że stron, bo po ankiecie widać jednak że nie wszyscy chcą tego samego, ja mam takie wytyczne i tego mam się trzymać.
zgadzam się ktoś musi to poprowadzić a ja mówię o cenzurze typu ACTA (nie wiadomo co się stanie bo tak nie jasno sformułowany przepis) nie wiem po co nam to w klubie. Ludzie głosują jak głosują wszystkie opcje są dziwnie sformułowane a ludzie wybierają mniejsze zło. Sami dla siebie głosujemy i robimy kalendarz i sami siebie będziemy ograniczać aby się pokazać innym jakiś paradoks.
dr.killer pisze:
Jeśli ma być dalej po starym systemie to jeszcze mam jeden pomysł ale to może inaczej bo idzie to bardziej w stronę mojej nowej forma konkursu, bo jest najbardziej fer po pierwsze bywają takie miesiące że jest tyle fajnych fotek i ciężko jakąś wybrać a w innym miesiącu niema co wybrać co ma jakikolwiek wygląd.

Na razie tyle powiem najpierw muszę zobaczyć co będzie się działo :D
możesz to jednak rozwinąć ?

Awatar użytkownika
Magic
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: Magic » 2012-02-19, 12:50

Obrazek

Awatar użytkownika
Kamil
Forumowicz
Model: 3.0d

Post autor: Kamil » 2012-02-19, 13:11

Konieczne jest pospolite 800x600? Zdjecia maja różny format , jak np. Po zmniejszeniu na 800 uzyskan 800x420 to nie bede robił 800x600 bo wiadomo jak to bedzie wyglądało.....

Obrazek
dubi dubi duba, dubi dubi duba... agent Pe!

Awatar użytkownika
pudel
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: pudel » 2012-02-19, 13:53

Przepraszam ale ten regulamin której opcji dotyczy 1,2 lub 3?

Awatar użytkownika
Magic
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: Magic » 2012-02-19, 13:57

Kamil pisze:Konieczne jest pospolite 800x600? Zdjecia maja różny format , jak np. Po zmniejszeniu na 800 uzyskan 800x420 to nie bede robił 800x600 bo wiadomo jak to bedzie wyglądało.....
800x600 to jest ustalony standard by go znacznie nie przekraczać dla szybkiego ładowania się fotek na forum i by nie rozciągały go, nikt ci nie będzie liczył każdego pixela czy masz za dużo.

ps można ustawić w http://imageshack.us/" onclick="window.open(this.href);return false; przy przesyłaniu fotki automatyczne by je zmniejszyła do możliwych najbliższych granic 800x600 albo wstawić miniaturkę. Polecam się zarejestrować w http://imageshack.us/" onclick="window.open(this.href);return false; wystarczy podać adres mail najlepiej jakieś stare mało używane by niepotrzebnie reklamy zaśmiecały nam używaną skrzynkę, a mamy w tym darmową galerią do której mamy zawsze dostęp.

Obrazek

Awatar użytkownika
pudel
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: pudel » 2012-04-15, 13:17

Pozwolę sobie zauważyć iż konkurs na zdjęcie miesiąca/sezonu stracił całą swoją popularność!
Zdjęć które został dodane na kwartał jest mniej niż zdjęć które normalnie dodawaliśmy na miesiąc.
Proponuję na przyszły sezon 2013 powrócić do dawnej formy i oddać ludziom wolność wyboru.

pozdrawiam pudel

caniggia
Stowarzyszenie MKP
Model: Mustang GT 4.6 Turbo
Kolor: satin silver

Post autor: caniggia » 2012-08-30, 11:15

dr.killer pisze:2. W ciągu 9 miesięcy począwszy od 1 stycznia konkurs będzie podzielony na trzy edycję tematycznie zima-wiosna, lato i jesień-zima z których będą wybrane po cztery zdjęcia przez użytkowników w siedmio dniowej ankiecie.

a tymczasem jest lato-jesień - nie ma w regulaminie.
i chyba lato się zakończył, choć w zasadzie po terminach powinien się nazywać wiosna, a głosowania nie ma, chyba że coś mi umknęło.

właśnie przeczytałem poprzedni temat założony przez stachu_xjr i ten i osobiście jestem za powyższą wypowiedzią Pudla i tym, że jak ktoś wygrywa i spełnia warunki, to ma być, bo jak widać konkursy i ilość zgłaszania zdjęć od nowych zasad jest zatrważająca..., i tak jak kolega wcześniej zauważył, to użytkownicy za to płacą i chyba nikt do tego nie dokłada, no ale u sponsora musi wyglądać...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zdjęcie miesiąca”