Temat poświecony konkursowi mustanga

Konkurs na zdjęcie miesiąca

Moderatorzy: Pavulon_, Magic, Pavulon_, Magic

Awatar użytkownika
Magic
Forumowicz
Model: RTR 2012
Silnik: V6 3.7
Kolor: BLACK
Stajnia: Stajnia Dolny Śląsk
Kontakt:

Re: Temat poświecony konkursowi mustanga

Post autor: Magic » 2012-02-07, 10:45

Deftronic pisze:Ktoś wykorzystał Twoje zdjęcie bez pozwolenia w kalendarzu? No to czemu nie zwróciłeś temu komuś uwagi?
a co się będę odzywał by znowu był jakiś zgrzyt, obraza że nie chce dać czy co, szkoda nerwów.

cieszę się że tak przestrzegasz zasad tylko jedno ale jak czytałeś regulamin to czemu nie zakrywasz rejestracji

wybieranie większej ilości fotek z miesiąca by szybciej zebrać raczej niema opcji bo często jest małe zainteresowanie i może być tak że będą niezbyt dobre foty i potem będzie spore zawirowanie ze zmiana fotek.

Obrazek

Kuba
Członek Honorowy MKP
Model: S281 SC
Silnik: inny V8
Kolor: Wściekle czerwony

Post autor: Kuba » 2012-02-07, 11:45

Panowie, mam propozycję - przyjedźcie wszyscy do Uniejowa, pójdziemy do term, dostaniecie pistolety wodne i wyjaśnicie sobie kilka kwestii :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Przegrany stawia drinki! Wszystkim!

Awatar użytkownika
horse
Forumowicz
Model: Mustang Convertible
Silnik: V6 4.0
Kolor: Torch Red
Kontakt:

Post autor: horse » 2012-02-07, 15:06

Kuba ma racje...bo doslownie jak dzieci, zamiast sie cieszyc ze dostaniecie kalendarz z naszymi konkami i bedziecie mogli powiesic go na scianie...bo trzeba sie pozrec ze ten jest z zaslonieta rejestracja tamten nie, tem jest za duzy tamten za maly itp. bez sensu... wiadomo ze czasami cos moze wypasc niezaleznego od ludzi zajmujacych sie kalendarzami, a moim zdaniem kalendarz zgadza sie ztym co mialo byc w 99% i o yen 1% bedziecie sie klocic????? troche wyrozumialosci

Jam jest Wujek Staszek Mistrz Ciętej Riposty!!! :D

Awatar użytkownika
Magic
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: Magic » 2012-02-07, 19:47

Deftroniku kochany ty jak zwykle wszystko na opak rozumiesz, większość twierdzi że trzymają się regulaminu a jak widać nawet takich drobiazgów nie przestrzega wiec nie mają prawa żądać od organizatora że będzie działał fer, jest taki przepis w regulaminie i się go przestrzega choć jest... jak się nie czyta to co jest małym druczkiem to niema żadnych zażaleń koniec.

Kalendarz ma być naszą wizytówką na wysokim poziomie więc sory jak komuś się te zasady nie podobają bo mam za zadanie dalej trzymać tą zasadę i nie patyczkować się tylko ostro działać.

Jak od początku mówiłem że przecież można w czasie zlotu zrobić sesję foto i wybrać 12 fotek i kalendarz jest gotowy, tylko znajdą się jacyś znowu że ktoś nie mógł przyjechać itp.

Obrazek

Awatar użytkownika
horse
Forumowicz
Model: Mustang Convertible
Silnik: V6 4.0
Kolor: Torch Red
Kontakt:

Post autor: horse » 2012-02-07, 20:13

Ogólna forma wybierania jest bardzo dobra i nie ma co tego zmieniać, ale tak jak powiedziałem czasami jest coś na co organizatorzy nie maja wplywu, np jakies zdjecie wygra a potem wystawiajacy nie ma go w duzej rozdzielczosci wiadomo na szybko trzeba cosw wymyslec, naprawde nie ma powodu zeby bic piane skonczcie juz ta dyskusje bez sensu bo tak mozna w nieskonczonosc...

Jam jest Wujek Staszek Mistrz Ciętej Riposty!!! :D

Awatar użytkownika
pudel
Forumowicz
Model: 2002 V6,2007 V8
Silnik: V8 4.6
Kolor: Szary metalik & Torch red
Kontakt:

Post autor: pudel » 2012-02-07, 21:56

horse pisze:Ogólna forma wybierania jest bardzo dobra i nie ma co tego zmieniać, ale tak jak powiedziałem czasami jest coś na co organizatorzy nie maja wplywu, np jakies zdjecie wygra a potem wystawiajacy nie ma go w duzej rozdzielczosci wiadomo na szybko trzeba cosw wymyslec, naprawde nie ma powodu zeby bic piane skonczcie juz ta dyskusje bez sensu bo tak mozna w nieskonczonosc...
A moderatorzy dalej swoje... Szkoda że nie rozumiecie o co tu chodzi...

GDYBY BÓG POPIERAŁ PRZEDNI NAPĘD - CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH.....

Awatar użytkownika
stang232
Forumowicz
Model: stang'95
Silnik: V8 5.0
Kolor: czarny
Stajnia: Stajnia Łódzka

Post autor: stang232 » 2012-02-07, 23:03

jakby była taka dobra forma to by nie było tego tematu. Trzeba wysłuchać wszystkie propozycje. I stworzyć taką formę, regulamin, który zachęci do wysyłania zdjęć i aktywnego udziału w konkursie.
A nie mówić jak Tusk, że chętnie porozmawia o ACTA, czy wprowadzać czy nie - wiedząc że już wprowadził.

Moja propozycja. Decydujesz się na wstawienie zdjęcia, to z automatu wysyłasz emeilem zdjęcie zgodne z regulaminem w dużej z góry ustalonej rozdzielczości do dr. killera, następnie mniejsze powiedzmy 800x600 wklejasz jako post w odpowiednim miesiącu.
Przed utworzeniem tematu głosuj na zdjęcie miesiaca. Dr. Killer decyduje które zdjęcia spełniają regulamin, sprawdza czy ma je na dysku, etc. Jeśli zdjęcia nie spełnia kryteriów to pisze do właściciela zdjęcia, czemu jego zdjęcie jest złe i nie będzie w głosowaniu.
Głosujemy na zdjęcia, które z założenia są odpowiednie do kalendarza i nie ma przeciwwskazań aby się w nim znalazły.
Projekt kalendarza przygotować można już teraz zostawiając jedynie puste miejsce na kolejne zdjęcia. Dogadać się z agencją która będzie drukować już w lipcu. Oni mają plik z kalendarzem gotowy, poprawiony tak aby nadawał się do druku. Który uzupełniają do 15 listopada o ostatnie przesłane przez nas dwa zdjęcia.
Od września do końca października chętni zapisują się na kalendarze i wysyłają przelewy. Kase na kalendarze na koncie mamy już w listopadzie.
Wiemy że chcemy np. 100. Drukarnia Wciska Print 100szt.
Do wysyłki są gotowe już 20 listopada.
W domu mamy je na Mikołaja i się cieszymy, obdarowujemy, nie stresujemy itp.

A i może warto by z drukarnią spisać umowę w której określimy termin wykonania usługi. Bo na gębę to wyszło jak wyszło w tym roku.

Od razu trzeba założyć że w listopadzie i grudniu nie robimy konkursu. Lub robimy ale zdjęcia z tych miesięcy nie trafiają do kalendarza a nagrodą główna będzie co innego

Zdjęcie grudniowe mogło by się składać z miniatur wszystkich nadesłanych prac do października i w takiej formie automatycznie trafiać do kalendarza. Lub przedstawiać mustanga brakującej generacji lub powiedzcie mi jakie powinno być.
W tym roku w listopadzie było małe zainteresowanie, więc może to zdjęcie niech wybierze dr. killer ze zdjęć z 10 miesięcy, które wg niego było szczególnie fajne a nie udało mu się wygrać.

Konkurs można by też rozpropagować za pomocą naszego fan paga na Facebooku - nie wiem czy można tam ustawić ankietę w której te ponad 1000 osób które lubi MKP wybierało by zdjęcie miesiąca. Lub zwycięskie zdjęcia wrzucić tam z odpowiednią adnotacją.

Można na naszej nowej stronie klubowej w zakładce galeria stworzyć - dział tapety - w którym byłby zwycięskie zdjęcia do pobrania, oglądania nawet za dwa lata.

Jeśli ktoś zamierza tylko krytykować, a nie raczy aktywnie uczestniczyć w konkursie wysyłając co miesiąc zdjęcie dla mnie jest burak. I niech ustawi sobie temat jako ignorowany .

Obrazek

Awatar użytkownika
pavlito
Stowarzyszenie MKP
Model: GT 05 premium manual
Kolor: Sonic Blue

Post autor: pavlito » 2012-02-08, 00:11

Rozwiązania Stanga brzmią sensownie. Listopad i grudzień danego roku można załatwić jeszcze w inny sposób. Po pierwsze, można zrobić przesunięcie zdjęć względem miesięcy, przy których będą widoczne. Na styczniowej karcie można dać zdjęcie z listopada ubiegłego roku, na lutowej z grudnia, marcowej z konkursu na styczeń itp. To nie jest duże przesunięcie względem pory roku i nie powinno skomplikować powiązania tematycznego zdjęcia z miesiącem. Dwumiesięczny bufor pozwoliłby Dr Kilerowi na dopasowanie zdjęć do wymagań i kontakt z drukarnią.
Drugie rozwiązanie, to w styczniu i lutym wybrać po 2 zdjęcia - dodatkowo na listopad i grudzień. Inne miesiące bez zmian.

Awatar użytkownika
celibad
Członek Honorowy MKP
Model: GT 2015
Silnik: V8 5.0
Kolor: yellow triple
Kontakt:

Post autor: celibad » 2012-02-08, 10:43

do mnie tez nie dotarły ... zal

"najlepszym lekiem na wszystkie problemy jest zwykła woda. dwie krople na szklankę wódki i wszystko przechodzi jak ręką odjął"

Jak mam czas to leże i odpoczywam, a jak nie mam czasu to tylko leże.

ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Magic
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: Magic » 2012-02-09, 09:39

stang232 pisze:Jeśli ktoś zamierza tylko krytykować, a nie raczy aktywnie uczestniczyć w konkursie wysyłając co miesiąc zdjęcie dla mnie jest burak. I niech ustawi sobie temat jako ignorowany .
popieram bo coś im nie pasuje chyba sami nie wiedzom co a sensownych propozycji rozwiązania tego problemu brak

Obrazek

Awatar użytkownika
pudel
Forumowicz
Model: 2002 V6,2007 V8
Kolor: Szary metalik & Torch red
Kontakt:

Post autor: pudel » 2012-02-09, 11:12

dr.killer pisze:
stang232 pisze:Jeśli ktoś zamierza tylko krytykować, a nie raczy aktywnie uczestniczyć w konkursie wysyłając co miesiąc zdjęcie dla mnie jest burak. I niech ustawi sobie temat jako ignorowany .
popieram bo coś im nie pasuje chyba sami nie wiedzom co a sensownych propozycji rozwiązania tego problemu brak
Mam propozycje zróbmy ankiete czego klubowicze chca czy cenzury i oficjalnego kalendarza czy moze chca by zdjecie na ktore zaglosowali zobaczyli na scianie?

GDYBY BÓG POPIERAŁ PRZEDNI NAPĘD - CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH.....

Zablokowany

Wróć do „Zdjęcie miesiąca”