jakby była taka dobra forma to by nie było tego tematu. Trzeba wysłuchać wszystkie propozycje. I stworzyć taką formę, regulamin, który zachęci do wysyłania zdjęć i aktywnego udziału w konkursie.
A nie mówić jak Tusk, że chętnie porozmawia o ACTA, czy wprowadzać czy nie - wiedząc że już wprowadził.
Moja propozycja. Decydujesz się na wstawienie zdjęcia, to z automatu wysyłasz emeilem zdjęcie zgodne z regulaminem w dużej z góry ustalonej rozdzielczości do dr. killera, następnie mniejsze powiedzmy 800x600 wklejasz jako post w odpowiednim miesiącu.
Przed utworzeniem tematu głosuj na zdjęcie miesiaca. Dr. Killer decyduje które zdjęcia spełniają regulamin, sprawdza czy ma je na dysku, etc. Jeśli zdjęcia nie spełnia kryteriów to pisze do właściciela zdjęcia, czemu jego zdjęcie jest złe i nie będzie w głosowaniu.
Głosujemy na zdjęcia, które z założenia są odpowiednie do kalendarza i nie ma przeciwwskazań aby się w nim znalazły.
Projekt kalendarza przygotować można już teraz zostawiając jedynie puste miejsce na kolejne zdjęcia. Dogadać się z agencją która będzie drukować już w lipcu. Oni mają plik z kalendarzem gotowy, poprawiony tak aby nadawał się do druku. Który uzupełniają do 15 listopada o ostatnie przesłane przez nas dwa zdjęcia.
Od września do końca października chętni zapisują się na kalendarze i wysyłają przelewy. Kase na kalendarze na koncie mamy już w listopadzie.
Wiemy że chcemy np. 100. Drukarnia Wciska Print 100szt.
Do wysyłki są gotowe już 20 listopada.
W domu mamy je na Mikołaja i się cieszymy, obdarowujemy, nie stresujemy itp.
A i może warto by z drukarnią spisać umowę w której określimy termin wykonania usługi. Bo na gębę to wyszło jak wyszło w tym roku.
Od razu trzeba założyć że w listopadzie i grudniu nie robimy konkursu. Lub robimy ale zdjęcia z tych miesięcy nie trafiają do kalendarza a nagrodą główna będzie co innego
Zdjęcie grudniowe mogło by się składać z miniatur wszystkich nadesłanych prac do października i w takiej formie automatycznie trafiać do kalendarza. Lub przedstawiać mustanga brakującej generacji lub powiedzcie mi jakie powinno być.
W tym roku w listopadzie było małe zainteresowanie, więc może to zdjęcie niech wybierze dr. killer ze zdjęć z 10 miesięcy, które wg niego było szczególnie fajne a nie udało mu się wygrać.
Konkurs można by też rozpropagować za pomocą naszego fan paga na Facebooku - nie wiem czy można tam ustawić ankietę w której te ponad 1000 osób które lubi MKP wybierało by zdjęcie miesiąca. Lub zwycięskie zdjęcia wrzucić tam z odpowiednią adnotacją.
Można na naszej nowej stronie klubowej w zakładce galeria stworzyć - dział tapety - w którym byłby zwycięskie zdjęcia do pobrania, oglądania nawet za dwa lata.
Jeśli ktoś zamierza tylko krytykować, a nie raczy aktywnie uczestniczyć w konkursie wysyłając co miesiąc zdjęcie dla mnie jest burak. I niech ustawi sobie temat jako ignorowany .