II Ogólnopolski Zlot Mustangów w Polsce - Pogaduchy

Moderatorzy: celibad, Przemek64, horse, celibad, Przemek64, horse

Awatar użytkownika
Koral
Forumowicz
Model: GT CS8 +500HP
Silnik: V8 4.6
Kontakt:

Re: tor

Post autor: Koral » 2010-02-06, 23:45

alski pisze: Latem 2009 śmigałem na tzw. Dniu Automobilisty za 300zł. Cena dla członków Automobilklubu Wielkopolski to 250zł. Było tyko 8 aut!!! Myślę,że da się coś zrobić!
W cenie był instruktor, radio do komunikacji z kierowcami, zabezpieczenie obsługi na kazdym zakręcie, karetka...
Śmiganie od 9 do 14:00.... spaliłem 1,5 baku (28l/100km), wyszalałem się że hej!
Jestem za tym żeby pośmigać! Dobra lekcja jazdy sportowej :D
Mogę tam kogoś za frak złapać i pogadać rozsądnie!

Co myślicie?

Vox populi, vox dei
swietny pomysl , ja jestem za :) 250 czy 300zl to nie 700- a ze jak mowisz glos ludu jest glosem Boga to wypada zapytac reszty :) tylko dowiedz sie czy da sie to zalatwic, bo musimy sie na cos zdecydowac..

Koral tel.+48 792-33-55-65
http://www.facebook.com/US.AutoimportKS
Obrazek

Awatar użytkownika
pavlito
Stowarzyszenie MKP
Model: GT 05 premium manual
Kolor: Sonic Blue

Post autor: pavlito » 2010-02-11, 01:58

Wtrącę się troszeczkę, choć niektórzy powiedzą, że to krytykanctwo, że sieję defetyzm...

Cóż, Zlot Ogólnopolski to święto i rozumiem, że jako takie nie powinno się kojarzyć z dziadowaniem. Mimo to przypomnę, że dotychczas frekwencja na zlotach w dużym stopniu wynikała z otwarcia na nowych członków, ciekawości nowych ludzi i dostępności tych spotkań. Przyjeżdżało dużo aut, niektóre wypchane po brzegi, bo decyzja o udziale nie wiązała się z wyborem wakacje, czy zlot. W tym roku mamy urodzaj zlotów i nie traktujmy tego jako wady. Przeciwnie, mamy potrzebę częstszych spotkań. Konsekwencją będzie to, że każdy wybierze dogodny termin, ale i dopasuje się do możliwości finansowych To nie jest tylko Poznań, Szwecja, Rzetnia... To także Men's Day, Kielce i cała masa imprez innych klubów, na których chcą się pojawić osoby od nas.

W tym świetle oferty cenowe na zlot w Poznaniu w opisanym standardzie (dotyczy to zarówno toru, jak i hotelu, nie mówiąc o wyżywieniu) doprowadzą do tego, że jak zaczniemy robić zrzutkę rezerwacyjną, to zostanie max 20 osób. Proszę, nie używajcie argumentów "80 zł/os to nie majątek", "50 zł za fotografa to niewielkie pieniądze". Zaraz wróci temat smyczy, koszulek, tablic, czegokolwiek. Jak policzymy hotele, knajpy i paliwo to każde 80 zł zacznie się liczyć.

Kiedy robiliśmy Men's Day byli sponsorzy. Tam z rachunku za zlot odpadły konkretne kwoty, a i tak wycieczka do Warszawy nie była tania. Udało się załatwić hotel (może standard nie był wysoki, ale kosztował 0 zł), plac i wejściówki (a tor w Poznaniu jest słono płatny), wystrój, ławki, stoły, namiot, kampera, trochę napojów, nagrody za harce. Nie chodzi mi o porównania, tylko o dostępność zlotu dla normalnego klubowicza. To był główny obszar działania. Obawiam się, że utrzymując obecny kierunek zmierzamy do elitarnego zlotu. Moim zdaniem nie tędy droga. Wątpliwości odnośnie udziału zgłaszają już "aktywiści" klubowi. Co powiedzą klubowicze niezdecydowani?

Awatar użytkownika
Koral
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: Koral » 2010-02-11, 08:31

zgodze sie z Toba, juz wczesniej pisalem ze nie odczulem finansowo zlotu na bemowie(man's day) czy w rzetni-organizatorzy sie wykazali w 100% :) a co do poznania to ja juz w koncu nie wiem gdzie bedzie zlot-czy lotnisko w bednarach jak proponowal Celi czy w Kakolewie jak proponowal alski..
Kaes dostales juz odpowiedz w sprawie lotniska w bednarach?

Obrazek

kaes
Forumowicz
Model: 2007
Silnik: V6 4.0
Kolor: czarny, chwilowo bez pasów
Kontakt:

Post autor: kaes » 2010-02-11, 09:34

koral pisze:Kaes dostales juz odpowiedz w sprawie lotniska w bednarach?
jeszcze nie, wczoraj dzwonilem sie przypominalem, powinienem na dniach cos dostac

CS6 Progress bar
[||||||||||||||||||--------------------------------] 36%

Obrazek

andronik
Członek Honorowy MKP
Model: GT 2005
Kolor: Black Metal
Kontakt:

Post autor: andronik » 2010-02-11, 10:46

pavlito pisze:W tym świetle oferty cenowe na zlot w Poznaniu w opisanym standardzie (dotyczy to zarówno toru, jak i hotelu, nie mówiąc o wyżywieniu) doprowadzą do tego, że jak zaczniemy robić zrzutkę rezerwacyjną, to zostanie max 20 osób.
Tor, czy tam lotnisko, bedzie przed zlotem - dla chętnych. Sam zlot będzie Pt-Nd, a tor w czwartek, lub piątek od rana więc każdy może sobie wybrać tor&zlot, sam tor, sam zlot i inne kombinacje.

Natomiast bez opłaty rezerwacyjnej na 100% się nie obędzie, bo trzeba zapłacic zaliczke za hotel i dojdą pewnie jeszcze inne koszty organizacyjne. Poza tym jak normą jest że jak nie by nie było zaliczki, to wiele osób wpisze się na liste a później nie przyjedzie i nawet nie poinforumuje że go nie będzie. :wstyd:

Pozdrawiam,
Tomek

[color=red][size=150]Piszesz głupoty lub posty nic nie wnoszące do tematu ? ........... proszę ustaw czas ich wygaśnięcia[/size][/color]

figaro96
Forumowicz
Model: mustang 1996
Silnik: V6 3.8
Kolor: inny

Post autor: figaro96 » 2010-02-11, 11:49

pavlito pisze:Proszę, nie używajcie argumentów "80 zł/os to nie majątek", "50 zł za fotografa to niewielkie pieniądze". Zaraz wróci temat smyczy, koszulek, tablic, czegokolwiek. Jak policzymy hotele, knajpy i paliwo to każde 80 zł zacznie się liczyć.
pavlito pisze:Nie chodzi mi o porównania, tylko o dostępność zlotu dla normalnego klubowicza. To był główny obszar działania. Obawiam się, że utrzymując obecny kierunek zmierzamy do elitarnego zlotu. Moim zdaniem nie tędy droga. Wątpliwości odnośnie udziału zgłaszają już "aktywiści" klubowi. Co powiedzą klubowicze niezdecydowani?

dokładnie tak samo myślę! pewnie znajdze sie pare osób które tak jak ja chciałyby być na więcej niż jednym zlocie !

Awatar użytkownika
celibad
Członek Honorowy MKP
Model: GT 2015
Silnik: V8 5.0
Kolor: yellow triple
Kontakt:

Post autor: celibad » 2010-02-11, 14:41

pavlito pisze:Wtrącę się troszeczkę, choć niektórzy powiedzą, że to krytykanctwo, że sieję defetyzm...
Kiedy robiliśmy Men's Day byli sponsorzy. Tam z rachunku za zlot odpadły konkretne kwoty, a i tak wycieczka do Warszawy nie była tania. Udało się załatwić hotel (może standard nie był wysoki, ale kosztował 0 zł), plac i wejściówki (a tor w Poznaniu jest słono płatny), wystrój, ławki, stoły, namiot, kampera, trochę napojów, nagrody za harce. Nie chodzi mi o porównania, tylko o dostępność zlotu dla normalnego klubowicza. To był główny obszar działania. Obawiam się, że utrzymując obecny kierunek zmierzamy do elitarnego zlotu. Moim zdaniem nie tędy droga. Wątpliwości odnośnie udziału zgłaszają już "aktywiści" klubowi. Co powiedzą klubowicze niezdecydowani?

Pawlito , fajnie napisałeś ale po co się rozpisujesz na temat Mensdaya i sponsorów w temacie gdzie piszemy o zlocie ? to są dwie rózne formy spotkania i nijak nie da się zorganizować zlotu na którym My się będziemy bawić a płacić za niego będą sponsorzy ... sprawa dostępności dla normalnego klubowicza , udział w Zlocie nie jest obowiązkowy a dla mnie klubowicz to KTOŚ taki kto posiada trochę wiedzy a przedewszystkim posiada samochód m-ki mustang a co za tym idzie nie jest to osoba totalnie uboga , jeśli KOGOŚ nie stać na udział w zlocie to niech się nie zapisuje , kasa jaka orientacyjnie wyjdzie za jedną osobę na zlocie to około 230 zł za dwa dni (za dwie osoby 420 zł ) uważasz ze to jest dużo ? Pewnie odpowiecie niektórzy że tak , ale w kwietniu nie zrobimy zlotu pod namiotem , nie zrobimy go tez nad rzeką albo w lesie , nie wynajmujemy hotelu 5 gwiazdkowego , pytamy się i targujemy o cenę za spanie i jedzenie i wierzcie mi ze to za takie spotkanie nie jest dużo , mnie też w tym okresie jest ciężko , mam mniej klientów dużo mniej auta moich klientów jeżdżą po świecie ale choćbym miał pożyczyć kase , albo zaciągnąć pasa i oszczędzać to PRZYJADE na ten zlot a jeśli KTOŚ jest niezdecydowany to już jego problem , jeśli wpłaca zaliczkę na Zlot to jest to chyba równoznaczne z tym że chce wziąść w nim udział .... piszesz że obecny kierunek zmierza do elitarnego zlotu. JA uważam że II ZLOT MUSTANGA ma być właśnie elitarnym zlotem a nie spotkaniem fanów trabanta czy beemki (nie obrażając w/w) ... potraficie w 2 minuty spalić opony za 200 zł , wlewać codziennie za 100 zł żeby się lansować po mieście ale oczywiście jest problemem odłożenie 400 zł na Zlot , nie wiem czy Wy też macie takie spostrzeżenia , ale im ktoś jest bardziej majętny tym bardziej się targuje i dyskutuje o cenie , ten przeciętny albo biedny płaci bez problemu .... ja tutaj nie pieje do Pavlita , żeby było jasne !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Amen

"najlepszym lekiem na wszystkie problemy jest zwykła woda. dwie krople na szklankę wódki i wszystko przechodzi jak ręką odjął"

Jak mam czas to leże i odpoczywam, a jak nie mam czasu to tylko leże.

ObrazekObrazek

kaes
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: kaes » 2010-02-11, 16:52

Dostałem odpowiedź z lotniska Bednary, z wstepnym harmonogramem, ale jeszcze nie ma tam cen. Umówiony jestem na kontakt dokładniejszy w poniedziałek, więc wtedy napiszę coś więcej. Program obejmuje zarówno szkolenie jak i wyścigi na 1/4.

CS6 Progress bar

Obrazek

Awatar użytkownika
pavlito
Stowarzyszenie MKP
Model: GT 05 premium manual
Kolor: Sonic Blue

Post autor: pavlito » 2010-02-12, 01:26

Kochani,
Wszystko jest jasne, nie chodzi mi o porównania. Nasz wymarzony zlot z zabawą i torem to nie impreza, gdzie przyjdzie 10 000 gapiów i tu nie możemy wykorzystać sponsorów, żeby zapłacili za coś. Bardzo dobrze, że są osoby, które szukają po lotniskach i innych tańszych miejscach. :padam:

W tym właśnie sęk, że to i tak nie będzie 400 zł. Dla większości osób nawet dojazd w tą i z powrotem do "środka Polski" to będzie 1,5-2 zbiorniki, zlot zajmie ze 2 noclegi, trzeba coś zjeść i przecież razem się pobawić. Nawet na tych dofinansowanych zlotach u niektórych szło po 1000 zł.

Nie przeczę, ten samochód kosztuje. Nie zmienia to faktu, że w naszym gronie są osoby jeżdżące nowymi autami, inwestujące spore kwoty w ich tuning (i chwała im za to i wielkie uznanie :padam: ), ale też są osoby, które mają starsze modele i używają ich nie na co dzień (i też im chwała, że są i je mają). Tak wygląda klub. Nie wszyscy wlewają dziennie za 100 zł, nie wszyscy się lansują po mieście, tylko są zwyczajnie zakochani w tym aucie. Nie możemy powiedzieć: to ich problem i ich wybór. To wciąż ogólnopolski zlot w rocznicę produkcji Mustanga, a elitarne zloty - takie też się odbywają w mniejszym gronie, zależnie od wyboru i możliwości.

Ja również nie piję do nikogo - przeciwnie - wyrażam głębokie uznanie dla tych, którzy realizują swoje pasje. Chodzi mi tylko o to, żeby podnosząc poprzeczkę nie skreślić części klubowiczów, bo właśnie to jest w naszym wypadku unikalne, że niezależnie od generacji, wartości, czy możliwości finansowych połączyło nas zamiłowanie do kultowego samochodu.

Awatar użytkownika
qbcioo
Młodszy Forumowicz
Model: inny
Kolor: grafitowy
Kontakt:

Post autor: qbcioo » 2010-02-12, 07:02

No a co mam ja powiedzieć?? Nie dość, że nie mam mustanga, to jeszcze gdybym przyjechał to pewnie pociągiem. Na pewno nie amerykańskim :P

Awatar użytkownika
Koral
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: Koral » 2010-02-12, 11:26

a ja sie zgadzam z celibatem :P jesli kogos nie stac na 220zl za osobei(przeciez nie musi brac calej rodziny) to moze sie wypisac z listy i koniec dyskusji, ceny sa juz po targowaniu,z toru w poznaniu zrezytgnowalismy, co trzeba jezszce zrobic zebysice nei narzekali jak stare baby? przyjechac do was z laweta czy nalac do pelna paliwa?
albo Ci co im drogo a chca mimo to przyjechac neichg zrobia liste, ja od siebie moge im sie zrzucic na alkohol, takzeby nei narzejkali i po kilku kieliszkach zapomnieli o najwiekszym wydatku w ich zyciu i koszmarze kosztow IIOZM :) Celi ,dorzucisz sie na flaszke? :)

Obrazek

figaro96
Forumowicz

Post autor: figaro96 » 2010-02-12, 13:13

koral pisze:ceny sa juz po targowaniu,z toru w poznaniu zrezytgnowalismy, co trzeba jezszce zrobic zebysice nei narzekali jak stare baby?
jak dla mnie teraz jest ok! 220zł za osobę jest do przełknięcia a forum jest między innymi po to by wyrazić soje zdanie!
nie wiem czy dobrze wyczytałem ale zamiary były na 700zł + paliwo + atrakcje to juz się robi jakaś kwota!

figaro96
Forumowicz

Post autor: figaro96 » 2010-02-12, 13:32

koral pisze:ja od siebie moge im sie zrzucic na alkohol, takzeby nei narzejkali i po kilku kieliszkach zapomnieli o najwiekszym wydatku w ich zyciu i koszmarze
Koral myślę że nie musisz nikomu zrzucać się na alkohol bo jezeli ktoś zdecyduje się na zlot to raczej pieniądze większe czy mniejsze ze sobą bedzie miał!

są osoby ktore jezdzą starszymi mustangami z powodu zauroczenia daną generacją a nie finansowych!

alski
Forumowicz
Model: GT500 & FAST'67
Silnik: inny V8
Kolor: Aktualnie Qnia brak na stanie...
Stajnia: Stajnia Wielkopolska

Post autor: alski » 2010-02-12, 13:36

Witam

Rozmawiałem z Dyrektorem Toru Poznań Panem Andrzejem Wróblewskim

Dwie osoby z Klubu już rozmawiały - wnioskuję że kaes i .... Panowie o inicjałach KS oraz MT.
Pan Wróblewski chetnie będzie kontynuował rozmowy, ale prosi o sprecyzowanie kto poprowadzi tzw. negocjacje - co jest jasne.
Ja jestem na miejscu więc pomogę jeśli jest potrzeba.

Dziś otrzymałem info, że koszt WSTĘPNY to :
CAŁY DZIEŃ - nie wiem ile to godzin :( to
22tys.
5 godzin to 15 tys.zł - przy 50 autach to 300zł na osobę. Uważam, że da się zejść do 150zł.

Jak już pisałem, jeździłem w 8 aut za 300zł !!! a kareta, obsługa toru była...

Czekam na odp. z lotniska Kąkolewo - tam raczej będzie elastyczniej chociaż to lotnisko i regularnego wyścigu nie zrobimy...Dziś powinienem mieć odpowiedź od kompetentnych osób.

alski

It's Never Too Late to Have a Happy Childhood

kaes
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: kaes » 2010-02-12, 14:10

MT to od Dark Reda.
Ja przy tych cenach napisałem im, że rezygnujemy bo za drogo. Problem jest taki, że nie wiadomo czy te 50 aut będzie. Na razie jest 32 auta.to wychodzi 700 zł od auta, albo 500 zł od auta. Ja jestem w trakcie rozmów z lotniskiem Bednary.

CS6 Progress bar

Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „II Ogólnopolski Zlot Mustangów”