Pomoc kupno 6gen mustang

Tu zajrzyj najpierw. Zebrane najważniejsze tematy z forum.

Moderatorzy: Moderatorzy, Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Atek91
Model: Szukam

Pomoc kupno 6gen mustang

Post autor: Atek91 » 2025-01-16, 23:22

Witam
Od dwóch miesięcy zmagam się z znalezieniem odpowiedniego auta dla siebie i mam lekki niesmak co do aut już gotowych.
Dlatego też znalazłem w PL powypadkowego mustanga i czy jest ktoś w stanie mi doradzić/pomoc przy kupnie czy się to opłaca pchać w takie coś ?
Nie ukrywam mam plan co do auta jak będzie wyglądać i co kupię, ale chciałbym zasięgnąć kogoś w temacie czy ma sens kupno auto spr z USA po szkodzie już w Polsce czy samemu szukać na własną rękę na aukcjach.
Szukam dobrej osoby, która zna temat mustangów ( pierwszy Amerykaniec w moim życiu)
Jeśli jest jakaś dobra dusza, która by poświęciła dla mnie chwilę czasu proszę odezwać się na PW lub po prostu w temacie.
Mogę zadzwonić czy też podjechać do osoby jeśli będzie akurat z okolic. Oczywiście odwdzięczę się za przekazana wiedzę i pomoc jeśli chodzi nawet finansowo.
Pozdrawiam
Arek

Awatar użytkownika
Michał P.
Forumowicz
Model: Mustang V GT/CS
Silnik: V8 5.0
Kolor: Czerwony
Stajnia: Stajnia Górny Śląsk

Re: Pomoc kupno 6gen mustang

Post autor: Michał P. » 2025-01-17, 08:31

Tutaj (według mnie) temat jest ciut śliski, bo jeżeli auto zostało wylicytowane w dobrej kwocie i wymaga małej naprawy to logika podpowiada, że ktoś by to naprawił i sprzedał z większym zyskiem. Jeżeli ktoś kupił w dobrej cenie , a na miejscu okazało się, że jest jakiś problem (którego na aukcji nie wyszukasz) to masz na podwórku mine. Też się oczywiście zdarzają sytuacje, że ktoś wygrał auto ale międzyczasie znalazł sztukę która mu bardziej odpowiada, ja licytowałem auta przez 3 miesiące, a wymagania miałem znikome GT, manual i nie kolor czarny i ciężko było co znaleźć :D

W takim przypadku na pewno dobrze byłoby mieć mechanika ogarniętego, który sprawdzi auto czy aby coś nie zostało zatuszowane, poprawione aby sprzedać rozbitka.

Mustang 3.7l - 2012 Black Beauty 2017 - 2021
Mustang 5.0 l - GT/CS 2012 2021 -

Atek91

Post autor: Atek91 » 2025-01-17, 21:27

Dzięki kolego za odpowiedź !
Właśnie auto jest uszkodzone przodem , więc trochę do roboty jest, a mi to pasuje ( chce wsadzić pakiet gt500, a sam lakieruje)
Nie ukrywam, że jestem mega zainteresowany nim , a trochę km mam.
Do tego kwestia jakby ktoś mógł ocenić co mniej więcej poszło oprócz przodu i jakie koszta.
Mam też możliwość kupić już bardzo fajnego 6gen w wersji GT , stylistycznie mega mi się podoba, ale obawiam się , że na moje użytkowanie auta 5.0 będzie przesada do tego chciałem już przejść na automat , a nie pchać się w manualną skrzynię biegów.
Auto na trasy 250km w jedną stronę 2 razy w tyg średnio 2-3 tys km robione większość trasa ekspresowa.
Nie ukrywam też patrzę na spalanie i bezawaryjność silnika, a odczytałem się , że warto iść w 3.7
Co do mustanga może kwestia tego, że ktoś po prostu sprowadza uszkodzone do dalszej odsprzedaży ? Różnie bywa najwyżej jutro tyrkne i wstawiam link do ogłoszenia

https://www.olx.pl/d/oferta/ford-mustan ... 3QYxs.html

krosster
Forumowicz
Model: BULLITT 2008
Silnik: V8 4.6
Kolor: highland green
Stajnia: Stajnia Górny Śląsk
Kontakt:

Post autor: krosster » 2025-01-18, 12:20

Cześć odezwij sie na priv.
ściągnałem setki mustangów, jestem w stanie pomóc z importem i wybraniem odpowiedniej dla Ciebie sztuki.
Mam dostęp do wszystkich części(w tym pakiety gt350), jak chcesz naprawiać sam to nie ma problemu, jeżeli jednak chcesz żeby ogarnąć CI go blacharsko
to moge zrobić a Ty już sobie sam polakierujesz.

Ten którego wyslałeś jest ok, ale troche roboty z nim będzie bo dostał w środek belki co za tym idzie główki podłużnicy będą pogięte, mogło uszkodzić mocowania silnika (aluminimum) napewno mogą być uszkodzone chłodnice lub są pogięte. Dopytałbym czy miał wczesniej szkody pomierz go miernikiem, sprawdz z jakiego rejonu stanów jest bo np Illinois z tego rocznika może być już pognite, sprawdz czy ma zapłaconą akcyze

Natomiast jeżeli zdecydujesz sie na współprace, pomogę z całym procesem. Koledze Michałowi P. też sprowadzałem konia takiego jak chciał (sam wybierał) ma pojęcie czego szukał, oraz sam go sobie naprawił

Atek91

Post autor: Atek91 » 2025-01-19, 13:04

Bardzo dziękuję za odpowiedź !
Tak chłodnice na pewno są do wymiany. Martwią mnie lekko podłużnice.
Nie chce Panu zawracać głowy, ale odezwał bym się do Pana w celu zasięgnięcia informacji o przybliżonych kosztach i ewentualnie kupno części ,bo kwestia sprowadzenia auta z USA mam możliwość przez znajomych załatwienia wszystkiego bez prowizji za usługę, więc też chce być szczery z Panem jeśli chodzi o to, bo nie chce głowy zawracać jeśli mam to na miejscu przy oszczędzaniu kosztów z importem. No, ale jeśli jest Pan w stanie mi pomóc w kwestii części i ewentualnych pytań czy jest coś warto robić czy nie to bardzo bym był wdzięczny i na pewno bym zapłacił Panu za taką informację.
Co do pakietów itp na pewno bym był zainteresowany jeśli nawet kupił bym w PL całego.
Bardzo dziękuję za wskazówki na temat regionów.
Szukałem na iaai czegoś dla siebie, ale nie ukrywam patrzę też na przebiegi by były jak najmniejsze i szkody tylko blacharskie przód, a mało takich znalazłem... Do tego nie jestem w stanie ocenić ewentualnych kosztów czy też poznać ceny i wszystko podsylam znajomemu.
Trochę mam źle doświadczenia kupując coś bez oględzin,bo w ostatnim roku kupiłem dwa motocykle, które okazały się nieopłacalne dlatego też podchodzę ostrożnie do kupna czegoś poprzez zdjęcia itp
Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Spis treści”